Πασούτιν: «Στόχος να έχουμε φρέσκους παίκτες»

Gazzetta team
Πασούτιν: «Στόχος να έχουμε φρέσκους παίκτες»
Κύριο μέλημα της Ούνιξ είναι η καλή φυσική κατάσταση των παικτών της, όπως τόνισε ο Εβγκένι Πασούτιν, ώστε να είναι... φρέσκοι ενάντια στην Εφές.

Στην καλή κατάσταση των παικτών επικεντρώνεται το προπονητικό επιτελείο της ρώσικης ομάδας, ώστε να αποφύγουν τους τραυματισμούς, οι οποίοι μπορεί να προκύψουν από την απαιτητική μορφή της Euroleague, όπως υποστήριξε ο 47χρονος τεχνικός στην επίσημη ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

«Ο βασικός μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι να αποκαταστήσουμε τις φυσικές και ψυχικές παθήσεις των παικτών, ώστε να είναι φρέσκοι στο ματς με την Εφές. Επιπροσθέτως, το προπονητικό επιτελείο δουλεύει, ώστε να επιβεβαιώσει πως οι παίκτες θα εξετάσουν αναλυτικά τον αντίπαλο και να είναι έτοιμοι σε θέματα τακτικής, αλλά και φυσικής κατάστασης. Γυρεύουμε μια ισορροπία ανάμεσα στην ανάρρωση και τη συντήρηση. Επιπλέον, η Εφές είναι μια αθλητική ομάδα, με πολύ καλούς ριμπάουντερ. Έχουν καλούς “εκτελεστές”, επίσης. Ο στόχος μας είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά και να μην τους επιτρέψουμε τις δεύτερες ευκαιρίες στο σκοράρισμα», ανέφερε ο Ρώσος κόουτς, ενόψει του αγώνα με την Εφές, για την 7η αγωνιστική του θεσμού (15/11, 19:00).

Από πλευράς παικτών, ο Βάνιν Πάντιμ πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα είναι σκληρό, αλλά δεν πρέπει να παραπονούμαστε. Οι παίκτες με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής ψάχνουν λίγη ξεκούραση, γιατί μπορεί να τραυματιστούν, αλλά οι γιατροί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Διορθώσαμε κάποια λάθη από την αρχή της σεζόν κι έτσι είμαστε καλύτεροι στην άμυνα τώρα. Πρέπει να μείνουμε στον ίδιο δρόμο. Παίξαμε ήδη με την Εφές σε φιλικό προετοιμασίας, αλλά θεωρώ πως αυτό το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό».