Μπούτσκος: «Οφείλουμε να ωριμάζουμε σαν ομάδα»

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΗΤΤΗΤΗ ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ Ο ΠΑΟΚ

Μπούτσκος: «Οφείλουμε να ωριμάζουμε σαν ομάδα»

Την αήττητη αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο Basketball Champions League, Νεπτούνας, ανέλυσε ο Παντελής Μπούτσκος και τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» πρέπει να γίνει πιο κυνικός για να επιστρέψει στις νίκες.

Μπούτσκος: «Οφείλουμε να ωριμάζουμε σαν ομάδα»

Μια δύσκολη αποστολή έχει η ομάδα της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη (16/11, 19:00), καθώς θα αντιμετωπίσει την μόνη αήττητη ομάδα του ομίλου του, Νεπτούνας, για την 5η αγωνιστική του Basketball Champions League.

Ο ΠΑΟΚ αναζητά την επιστροφή στις νίκες, μετά τις ήττες από Βιλερμπάν και ΑΕΚ, και ο βοηθός του Σούλη Μαρκόπουλου ανέλυσε την λιθουανική ομάδα, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

Αρχικά, ξεκίνησε λέγοντας: «Συνεχίζουμε τις υποχρεώσεις μας στο Basketball Champions League με μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή, απέναντι στην πρωτοπόρο του ομίλου μας και αήττητη έως τώρα Neptunas, σε μία χώρα όπου το μπάσκετ λατρεύεται σαν θρησκεία. Ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι, καθώς και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό ταξίδι, αλλά οφείλουμε όπως και στο Varese, να εμφανιστούμε στο μέγιστο βαθμό ετοιμότητας και συγκέντρωσης» και συνέχισε, αναλύοντας την Νεπτούνας: «Πρόκειται για μια ομάδα που παίζει πολύ επιθετική άμυνα και επιδιώκει τον αιφνιδιασμό σε κάθε ευκαιρία. Παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό κι έτσι ωθεί το παιχνίδι σε πολλές κατοχές. Όπως κι εμείς, έχει αρκετά μεγάλο βάθος στο rotation και με αυτόν τον τρόπο διατηρεί πάντα υψηλά επίπεδα έντασης και ενέργειας.

Στην περιφέρεια οι Baron και Drew δίνουν τον τόνο, με την ικανότητα τους να δημιουργούν από το pick and roll τόσο για τον εαυτό τους, όσο και για τους συμπαίκτες τους, όπως οι δεινοί σουτέρ Mazeika και Girdziunas. Στην front line o γνωστός μας από τη θητεία του στην ελληνική λίγκα Klimavicious, βοηθάει με την εμπειρία του, ενώ σημείο αναφοράς αποτελεί και η έφεση των Grant και Κacinas στο επιθετικό ριμπάουντ».

Τέλος, ο Παντελής Μπούτσκος κατέληξε πως ο «Δικέφαλος» πρέπει να ωριμάσει σαν ομάδα για να επιστρέψει στις νίκες: «Μέσα από τη ροή των αγώνων οφείλουμε να ωριμάζουμε σαν ομάδα, να διαβάζουμε καλύτερα το παιχνίδι και κάποιες φορές να είμαστε πιο κυνικοί και να πηγαίνουμε πιο μεθοδικά στις καταστάσεις όπου παράγουν πλεονέκτημα για μας. Προερχόμαστε από δύο ήττες στις λεπτομέρειες και οφείλουμε να αποδείξουμε μέσα στις γραμμές ότι διδαχθήκαμε από τα λάθη μας, να πολεμήσουμε και να επιστέψουμε στις νίκες».

Best of internet