Απειλεί ξανά τις ομοσπονδίες η FIBA

Gazzetta team
Απειλεί ξανά τις ομοσπονδίες η FIBA
Προειδοποιητικά μηνύματα στις ομοσπονδίες της Σλοβενίας και της ΠΓΔΜ έστειλε η FIBA, προκειμένου να αποσύρουν τις ομάδες που συμμετέχουν στο Eurocup και στην Αδριατική Λίγκα.

Με τον αποκλεισμό των εθνικών τους ομάδων από τις διοργανώσεις της FIBA κινδυνεύουν να τιμωρηθούν οι ομοσπονδίες της Σλοβενίας και της ΠΓΔΜ, αν δεν συμμορφωθούν με τους κανόνες της.

Συγκεκριμένα, η Παγκόσμια Ομοσπονδία απέστειλε αίτημα στις προαναφερθείσες, ώστε να αποσύρουν τους συλλόγους που συμμετέχουν στο Eurocup και στην Αδριατική Λίγκα, με την προθεσμία να λήγει στις 25 Νοεμβρίου.

Οι δύο ομοσπονδίες καλούνται να αποσύρουν γρήγορα τα σωματεία από τις διοργανώσεις αυτές, αλλιώς τη... νύφη θα πληρώσουν οι εθνικές τους ομάδες, οι οποίες δεν θα πάρουν μέρος ποτέ ξανά στα πρωταθλήματα της FIBA.

Η Σλοβενία έχει δύο ομάδες που την εκπροσωπούν στους παραπάνω θεσμούς, την Κρκα και την Ολίμπια Λιουμπλιάνας, ενώ η ΠΓΔΜ την MZT Skopje.

Η Σλοβενία, μάλιστα, απειλήθηκε με τον αποκλεισμό της από την κλήρωση του Ευρωμπάσκετ 2017, που είναι προγραμματισμένη για τις 22 του μήνα στην Κωνσταντινούπολη.