Πασκουάλ: «Θέλουμε βελτίωση γιατί έρχεται δύσκολη εβδομάδα»

Γιώργος Κούβαρης
Πασκουάλ: «Θέλουμε βελτίωση γιατί έρχεται δύσκολη εβδομάδα»
Ο προπονητής των «πρασίνων» μίλησε για τα δύσκολα ματς που έρχονται, στάθηκε στον Μποχωρίδη, υπερασπίστηκε τον Μπουρούση, ενώ άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά για την απόκτηση παίκτη.

«Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στους φιλάθλους μας που βοήθησαν την ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι αυτή τη νίκη. Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Παίξαμε πάνω κάτω καλή άμυνα για σαράντα λεπτά. Μόνο κάποια λάθη στο αμυντικό transition μας έφεραν σε δύσκολη θέση. Προφανώς στην επίθεση παίξαμε αρκετά καλά, αλλά σίγουρα θέλουμε κάποια βελτίωση, δεδομένου ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ δύσκολη» ήταν τα πρώτα λόγια του Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος στάθηκε και στον Λευτέρη Μποχωρίδη:

«Ο Μποχωρίδης βοήθησε πολύ την ομάδα, είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά του. Γι αυτό λαμβάνει την ανταμοιβή να παίζει σε σημαντικά παιχνίδια, όπως αυτό με τη Μακάμπι», ενώ συνέχισε λέγοντας για το πόσο σημαντικό είναι να κερδίζει ο Παναθηναϊκός ματς που κρίνονται στην κόψη του ξυραφιού: Είναι πολύ σημαντικό που κερδίζουμε έτσι. Η αλήθεια είναι ότι με τόσο σφιχτό πρόγραμμα δεν έχουμε πολλές ημέρες για να προπονηθούμε. Έτσι τα παιχνίδι μας βοηθούν να μεγαλώνουμε. Είμαστε μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη συνέχεια στο παιχνίδι της. Όσο κερδίζεις, τόσο περισσότερο βελτιώνεσαι».

Για τη μέτρια απόδοση του Γιάννη Μπουρούση, είπε: «Δουλεύει σωστά. Ο Σίνγκλετον την προηγούμενη εβδομάδα δεν ήταν τόσο καλός, αλλά τώρα έκανε μεγάλο παιχνίδι. Πιστεύω ότι την εβδομάδα που έρχεται, ο Μπουρούσης θα παίξει πολύ καλά. Ήταν και λίγο άτυχος, γιατί τη στιγμή που έπαιξε υπήρξαν λάθος επιλογές από άλλους παίκτες κι ήταν ένα διάστημα που η Μακάμπι κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. «Θυσιάστηκε, έστω κι αν δεν ήταν αυτός ο υπαίτιος της κατάστασης».

Όσο για τη μεταγραφή παίκτη; «Ξέρετε ήδη ότι δεν μιλάω για τέτοια θέματα δημοσίως, μετά από αγώνες. Πάντα σκεφτόμαστε με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα κι επιχειρούμε να παίξουμε καλά με αυτούς. Μένουν περίπου δύο με τρεις εβδομάδες στον Μάικ για να επιστρέψει. Τον χρειαζόμαστε πολύ.

Κλείνοντας ρωτήθηκε αν η άνοδος του Μποχωρίδη επηρεάζει τα μεταγραφικά του πλάνα: «Όχι ακριβώς, δεν συσχετίζονται άμεσα τα θέματα, αλλά είναι μεταβλητές που πρέπει να λάβει κάποιος υπ' όψιν του. Μου αρέσουν οι νέοι παίκτες που προσπαθούν να δείξουν στον προπονητή τους κάθε μέρα ότι θέλουν να παίξουν».