Δόξα Λευκάδας - Παναθηναϊκός 46-73 (vid, pics)

Γιώργος Κούβαρης
Δόξα Λευκάδας - Παναθηναϊκός 46-73 (vid, pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός δεν αντιμετώπισε προβλήματα στη Λευκάδα και έκανε μια καλή... προπόνηση (73-46) ενόψει και του αγώνα με τη Μακάμπι για την 6η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι «πράσινοι» ήταν υποψιασμένοι στη Λευκάδα και δεν άφησαν τη Δόξα να τους δημιουργήσει ανάλογα προβλήματα με αυτά που είχε αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός πριν από δύο εβδομάδες. Γι' αυτόν τον λόγο φρόντισαν να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς και στο δεύτερο ημίχρονο να το διαχειριστούν αναλόγως ενόψει και του μεγάλου αγώνα με τη Μακάμπι για την EuroLeague την ερχόμενη Πέμπτη (10/11) στο «Νίκος Γκάλης».

Η διαφορά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις από το πρώτο ημίχρονο (41-22) με τον Τσάβι Πασκουάλ να δίνει ανάσες στους παίκτες και να δοκιμάζει και διάφορα σχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Βέβαια από ένα σημείο και μετά και ειδικά στην τελευταία περίοδο, οι δύο ομάδες απλά... περίμεναν να τελειώσει το ματς.

Στα άσχημα της βραδιάς ο τραυματισμός του Ντέζμιν Ουέλς ο οποίος αποχώρησε με τράβηγμα στη γάμπα ενώ εκφράζονται φόβοι από τους ανθρώπους της ομάδας ότι μπορεί να έχει υποστεί και θλάση. Γκιστ, Καλάθης και Μπουρούσης ήταν οι καλύτεροι των «πρασίνων» ενώ θετική ήταν και η παρουσία του Φώτση.

Στο πρώτο μισό του αγώνα, οι «πράσινοι» έπρεπε να περιμένουν το δεύτερο δεκάλεπτο για να παίξουν μπάσκετ που θα έκανε τη διαφορά. Και αυτό διότι στο α' δεκάλεπτο έφτασε στο σημείο να αστοχήσει σε 10 διαδοχικά τρίποντα και να αντλεί τις περισσότερες επιθέσεις μέσα από τα περιφερειακά σουτ. Η Δόξα το εκμεταλλεύτηκε και μπόρεσε να μείνει κοντά στο σκορ (20-22 στο 11') αφού έβλεπε ότι η «ζώνη» απέδιδε καρπούς. Οι Ρόμπινσον και Μπασάμπε ήταν εκείνοι που έκαναν τη διαφορά, ενώ όση ώρα ο Καλάθης κάθονταν στον πάγκο, ο Παναθηναϊκός Superfoods αντιμετώπιζε προβλήματα στην οργάνωση και στη δημιουργία.

Κάτι που άλλαξε άρδην στη συνέχεια. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πραγματοποίησε ένα σερί 13-0 και πήρε διαφορά 15 πόντων (20-35) λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ουσιαστικά «καθάρισε» και το ματς σε εκείνο το σημείο έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο μισό του αγώνα με ένα επιμέρους 19-2 !! Βέβαια στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στα τρίποντα έχοντας 5/17 σουτ έξω από τα 6.75μ. (σ.σ. εκ των οποίων 2/13 από το 3' μέχρι το 20') την ώρα που σούταρε ένα δίποντο λιγότερο (9/16).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Κατάφερε να ανοίξει νωρίς την ψαλίδα στο σκορ, διαγράφοντας μία και καλή τις όποιες ελπίδες της Δόξας να φανεί ανταγωνιστική στη διάρκεια του ματς.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Νικ Καλάθης ήταν αρκετά πληθωρικός και εύστοχος με 11 πόντους (4/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Από τον Παναθηναϊκό ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος διανύει περίοδο ντεφορμαρίσματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίστηκε 19 λεπτά και δεν πήρε ούτε μία προσπάθεια για σουτ. Από τη Δόξα η απόδοση του Κάρτερ ο οποίος έμεινε στο «μηδέν» έχοντας 0/5 σουτ.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: To ξέσπασμα του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα της δεύτερη περιόδου, όταν και πραγματοποίησε ένα σερί 13-0 το οποίο μετατράπηκε σε επιμέρους 19-2 με τη λήξη του ημιχρόνου (22-41). Ουσιαστικά το σημείο που έκρινε το ματς.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Αντώνης Φώτσης έκανε μπόλικη δουλειά στο ματς, τόσο με τα δύο τρίποντα στο τέλος του δεύτερου και τρίτου δεκαλέπτου, όσο -και πολύ περισσότερο- με τη προσφορά του στην άμυνα έχοντας 6 ριμπάουντ και 2 τάπες.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η στιγμή που μπήκε στο ματς ο νεαρός Ιωακειμίδης της Δόξας, με αποτέλεσμα να γνωρίσει την αποθέωση από τους φίλους της Λευκάδας, ειδικά τη στιγμή που ευστόχησε στη βολή.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το σερί των άστοχων τριπόντων στο πρώτο δεκάλεπτο. Αν και ξεκίνησε με 3/3, στη συνέχεια μέτρησε 0/10 (!!) μέχρι το τέλος της περιόδου. Το ίδιο και η Δόξα Λευκάδας αφού τελείωσε το ματς με 2/12 τρίποντα.

Τα δεκάλεπτα: 13-18, 22-41, 35-59, 46-73

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα