Αυτός είναι ο άνθρωπος που «χάλασε» τη μεταγραφή του Λεμπρόν στους Νικς!

Αυτός είναι ο άνθρωπος που «χάλασε» τη μεταγραφή του Λεμπρόν στους Νικς!

Αυτός είναι ο άνθρωπος που «χάλασε» τη μεταγραφή του Λεμπρόν στους Νικς!

bet365

Είναι αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Σκληρός σαν ατσάλι, ευθύς και πεισματάρης σε βαθμό παρεξηγήσεως. Ο οργανισμός Νιου Υόρκ Νικς τον απέβαλλε (και) γιατί απέτρεψε την απόκτηση του Τζέιμς, ενώ «ξεφωνίζει» την ιδιοκτησία όπου σταθεί. Ακόμη και στην τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνιστούσε με την ειδικότητα του μάγειρα.

Για τους… αυθεντικούς λάτρεις του ΝΒΑ, αυτούς που μελαγχολούν σκεπτόμενοι τις παλιές καλές εποχές, ο Τσαρλς Όκλεϊ ήταν κάτι διαφορετικό. Εργάτης, απίστευτα σκληρός παίκτης, μόνο οι ιερόσυλοι τον χαρακτήριζαν… ξυλοκόπο. Βέβαια, στη δεκαετία του στους Νιου Υόρκ Νικς και ως μέλος μιας σπουδαίας ομάδας – η οποία δυστυχώς δεν γεύτηκε τη χαρά της κατάκτησης του τίτλου – έπαιξε δέκα φορές στα πλέι οφ και η ιστορία έγραψε ότι έκλεισε την καριέρα του σε αυτούς με διψήφιο αριθμό πόντων και ριμπάουντ. Απλά λαϊκά, στον Όκλεϊ… δεν χωρούσαν μαγκιές. Αυτό αντιλήφθηκε κάποτε και ο πλέον αθυρόστομος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ, με τον οποίον αντάλλαξαν και μερικές γροθιές σε μία από τις πολλές μονομαχίες τους. Η απόφαση απόσυρσης από την ενεργό δράση ήταν ίσως η δυσκολότερη που πήρε στην πολυτάραχη ζωή του. Καθόλου τυχαία αναγκάστηκε να τα παρατήσει, έχοντας συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας του! Έφυγε δίχως το χρυσό δαχτυλίδι αλλά με 12.417 πόντους και 12.205 ριμπάουντ.

Ενδεχομένως αρκετοί να λησμονούν ότι αγωνίστηκε σε πέντε διαφορετικές ομάδες του ΝΒΑ. Η εικόνα που κυριαρχεί στη σκέψη όλων είναι να προβάρει με τη φανέλα των Νικς με το Νο34. Μετά το μπάσκετ, σήμερα, ο 53χρονος Όκλεϊ δημιούργησε τον δικό του μύθο σε ένα άλλο επαγγελματικό μετερίζι. Αυτό του σεφ. Πρόσφατα παραχώρησε εκ βαθέων συνέντευξη στους «TIMES» της Νέας Υόρκης. Αφορμή ήταν η ονοματοδοσία συγκεκριμένου δρόμου του Κλίβελαντ. Είναι εξάλλου παιδί του Κλίβελαντ και η Πολιτεία επέλεξε να δώσει το όνομά του στον δρόμο που διέσχιζε σε καθημερινή βάση, μεταξύ του πατρικού σπιτιού του (σ. σ. όπου συνεχίζει να ζει η 80χρονη μητέρα του Κορίνα) και του high school στο οποίο φοίτησε. Στο Κλίβελαντ, ο Τσαρλς Όκλεϊ χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης. Τον σέβονται οι πάντες. Κυρίως ο Λεμπρόν Τζέιμς με τον οποίον διατηρεί εξαιρετική σχέση.

Αιτία της συνέντευξης του Όκλεϊ ήταν οι κάκιστες σχέσεις του με το franchise που υπηρέτησε για μια δεκαετία. Τους Νιου Υόρκ Νικς. Μάλιστα, στην πρόσφατη εκδήλωση εορτασμού των 70 χρόνων του οργανισμού, ήταν ο μοναδικός (εν ζωή) πρώην αθλητής της ομάδας ο οποίος δεν προσκλήθηκε! Καταρχάς είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι ο Όκλεϊ αποφεύγει να βλέπει αγώνες του ΝΒΑ. Εκτιμά ότι σήμερα οι αθλητές υστερούν στη γνώση των βασικών του αθλήματος, αρνούνται να θυσιαστούν για το ομαδικό συμφέρον και αποσκοπούν στο να γίνουν superstars. «Γι’ αυτόν τον λόγο υπάρχουν τόσες κακές ομάδες. Εκτιμώ πολύ τον Λεμπρόν, πρόσφατα του μαγείρεψα στο σπίτι του», δήλωσε.

Η ευρύτερη άποψή του για το ΝΒΑ ήταν κι ένας από τους λόγους του διαζυγίου του με τη Σάρλοτ Μπόμπκατς, καθώς για μια σεζόν (2010-11) ήταν στο τεχνικό επιτελείο. «Τα παιδιά δεν θέλουν να μάθουν. Αν κάνουν κάτι λάθος, εσύ υποχρεούσαι να κοιτάξεις αλλού. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω», είχε πει, υπονοώντας ότι ο κάθε προπονητής είναι αναγκασμένος να δουλέψει υπό συγκεκριμένους κανόνες. Αυτούς της δημιουργίας superstars.

Για να επιστρέψουμε στους Knicks, οι κάκιστες σχέσεις του με τον οργανισμό είναι σαν ένα αγκάθι στην καρδιά του το οποίο (σε καθημερινή βάση) τον πληγώνει ολοένα και περισσότερο. Ωστόσο, (του) είναι αδύνατο να αλλάξει χαρακτήρα και να συμβιβαστεί με μια αλήθεια η οποία δεν τον πρεσβεύει. Για τον Όκλεϊ, ο ιδιοκτήτης James Dolan είναι ένας άνθρωπος που διαχειρίζεται εντελώς λανθασμένα το franchise, αλλά δεν ξεφεύγουν από τα βέλη του όλα τα μέλη του front office. Είναι τόσο έντονη η απέχθεια που έχει αποκτήσει για τους Νικς, έφθασε στο σημείο να συμβουλέψει τον Λεμπρον Τζέιμς να αρνηθεί την πρότασή τους το 2010! Και δεν έκρυψε εκείνη την ενέργειά του. Καθόλου τυχαία αποδίδει ένα σωρό… κοσμητικά επίθεση στους Νικς. «Το αφεντικό δεν με γουστάρει. Προσωπικά όμως δεν θα είχα το παραμικρό πρόβλημα να καθίσω και να δειπνήσω μαζί του, επίσης δεν θα είχα πρόβλημα να του μαγειρέψω. Τουλάχιστον 15 άνθρωποι προσπάθησαν να προγραμματίσουν αυτή τη συνάντηση αλλά το αφεντικό δεν ήθελε. Να καθίσουμε κάτω και να του μιλήσω. Να μείνουμε οι δυο μας σ’ ένα δωμάτιο και να κλειδώσουμε την πόρτα. Κι ας έχει αστυνομική συνοδεία έξω από αυτό», είπε ο Όκλεϊ σε μια… ειρηνική επίθεσή του. Φέρει βαρέως τον αποκλεισμό του από την πρόσφατη γιορτή των Knicks, τον ενοχλεί η ξεκάθαρη πρόθεση διαγραφής του από την ιστορία της ομάδας. «Μια μέρα θα με χρειαστούν», είχε πει τότε.

Γι’ αυτόν τον λόγο, σήμερα είναι αφοσιωμένος στην εταιρία μαγειρικής και βρίσκεται μεταξύ Ατλάντα, Κλίβελαντ και Νέας Υόρκης. Ανέκαθεν του άρεσε η μαγειρική, ουσιαστικά μετέτρεψε το χόμπι του σε επάγγελμα πριν ολοκληρώσει την καριέρα του. Και δεν είναι φτηνός σεφ. Πραγματοποιεί και κατ’ οίκον… επισκέψεις, μπορεί να μαγειρέψει για 25-30 ανθρώπους αλλά η πληρωμή του ξεπερνάει τα 20.000 δολάρια. Δηλαδή, περίπου 700-800 δολάρια το «κεφάλι». «Είναι διαθέσιμος αλλά όχι φτηνός», λέει.

Πέρα από το website της εταιρίας του, πρωταγωνιστούσε και σε εκπομπή μαγειρικής (σ. σ. «Oakley in the Kitchen») όπου καλεσμένοι δεν θα μπορούσαν να μην είναι παλιοί συμπαίκτες και φίλοι. Όπως για παράδειγμα ο δικός μας Ουόλτερ Μπέρι. Όλα τα σύνεργα είναι σχεδιασμένα στα γούστα και στις διαστάσεις του Όκλεϊ. Υποχρεωτικά φέρουν τη σφραγίδα του, δηλαδή το Νο34. Όσο γκρινιάρης υπήρξε στο διάστημα της αγωνιστικής καριέρας του, άλλο τόσο είναι σήμερα. «Οι φίλοι μου αποφεύγουν να βγουν για φαγητό μαζί μου γιατί γνωρίζουν ότι θα στείλω πίσω τα πιάτα. Εγώ ζητάω κάτι απλό και δεν μπορούν να μου το κάνουν», λέει.

 

NBA Τελευταία Νέα