Μπουρούσης: «Όλοι θα ήθελαν προπονητή τον Πασκουάλ»

Μπουρούσης: «Όλοι θα ήθελαν προπονητή τον Πασκουάλ»

Gazzetta team
Μπουρούσης: «Όλοι θα ήθελαν προπονητή τον Πασκουάλ»
Ο Γιάννης Μπουρούσης μέσα από το blog του στην EuroLeague αναφέρθηκε στην έλευεση του Πασκουάλ, ενώ έδωσε και την απάντηση που όλοι περίμεναν. Για ποιον... λόγο χόρεψε ο Σπανούλης και όχι εκείνος στο promo video της διοργάνωσης

Αναλυτικά τα όσα έγραψε:

«Μέχρι στιγμής είμαστε στο 3-1 στην EuroLeague μέχρι στιγμή, αφού νικήσαμε όλες τις ομάδες που παίξαμε με εξαίρεση την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Είχαμε την ευκαιρία να νικήσουμε τρεις καλές ομάδας όπως ήταν η Ζαλγκίρις, η Μπάμπεργκ και ο Ερυθρός Αστέρας. Θα μπορούσαμε να το κάνουμε και στη Μόσχα, αλλά χάσσαμε την ευκαιρία στο τέλος να φύγουμε με μια μεγάλη νίκη. Όταν έφυγε ο κόουτς Πεδουλάκης θα μπορούσε η ομάδα να πέσει ψυχολογικά, αλλά δείξαμε χαρακτήρα στη Μόσχα, παίξαμε καλά εναντίον της ΤΣΣΚΑ και ακολούθησαν συνεχόμενες νίκες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Το να νικήσουμε στο Μπάμπεργκ ήταν πολύ καλό για μας. Πρώτα απ' όλα είναι σημαντικό να κερδίζεις εκτός έδρας. Από εκεί και πέρα καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς αν και χάναμε με 10 πόντους παίζοντας καλά σε άμυνα και επίθεση στο τελευταίο τρίλεπτο. Ο Νικ Καλάθης έκανε μεγάλο ματς, αλλά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους και όχι μόνο σε έναν παίκτη.

Έχουμε έναν νέο προπονητή, τον Τσάβι Πασκουάλ. Κάποιοι στην Ισπανία λένε πως δεν μιλά καλά αγγλικά, αλλά δεν είναι αλήθεια. Μιλάει πάρα πολύ καλά αγγλικά. Δεν ξέρω, μπορεί να έκανε κάποια μαθήματα. Όλοι θα ήθελαν να έχουν έναν τέτοιο προπονητή, έμπειρο και έτοιμο. Γνωρίζω τον Τσάβι αρκετά χρόνια. Είχαμε πάιξει στην Μπαρτσελόνα για ένα μήνα το 2005, μόνο στα playoffs, όταν ήταν συνεργάτης του Ιβάνοβιτς. Έχω αντιμετωπίσει την Μπαρτσελόνα πάρα πολλές φορές τα τελευταία 10 χρόνια και πάντα είχαμε καλή σχέση. Το θετικό είναι πως στην ομάδα όλοι τα πηγαίνει καλά με όλους μέσα στην ομάδα. Και αυτό είναι πολύ καλό.

Ημουν εκτός Ελλάδας για πέντε χρόνια και είναι ωραίο που έχω επιστρέψει στην Αθήνα. Βέβαια ο στόχος παραμένει ίδιος: Πρέπει να μείνω συγκεντρωμένος, να παίζω για την ομάδα και να προπονούμαι καλά, όπως έκανα σε Ιταλία και Ισπανία. Οταν είσαι σε ξένη χώρα, δεν έχεις πολλά πράγματα να κάνεις και συγκεντρώνεσαι στα παιχνίδια και την οικογένειά σου. Θέλω να συνεχίσω να το κάνω αυτό και στην Αθήνα. Να πηγαίνω προπόνηση και μετά σπίτι. Δεν θέλω τίποτα να μου αποσπά την προσοχή. Νιώθω τιμή που έχω παίξει σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Τώρα όμως είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στον Παναθηναϊκό και να έχω μία σπουδαία σεζόν.

Κάτι για το οποίο είμαι περήφανος ειναι πως παίζω για 15η σεζόν στην ΕuroLeague. Δείχνει ότι έχω δουλέψει σκληρά όλα αυτά τα χρόνια στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Πολλοί προπονητές και συμπαίκτες με πίστεψαν και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Αν είμαι καλά, θα συνεχίσω να βρίσκομαι για μερικά χρόνια ακόμη.

Αυτή τη βδομάδα αντιμετωπίζουμε την Εφές του κόουτς Περάσοβιτς, με τον οποίο συνεργάστηκα πέρσι και φτάσαμε μέχρι το final 4. Είχαμε μία σπουδαία σεζόν, με εξαιρετική επικοινωνία. Τον σέβομαι απόλυτα και με βοήθησε πολύ. Με δίδαξε πώς να δουλεύω σκληρά σε κάθε αγώνα και αυτό ήταν το κλειδί για την περσινή επιτυχία. Θα είναι δύσκολο το ματς με την Εφές, ειδικά μετά τη νίκη τους με την Νταρουσάφακα. Πρέπει να παίξουμε καλά, αν θέλουμε τη νίκη.

Έχουμε μία νέα ομάδα με καλό προπονητή, αλλά κάποιοι από εμάς έχουμε παίξει μαζί στην Εθνική Ελλάδας και αυτό βοηθά. Είναι καλό για εμάς και βοηθάμε τα νέα μέλη να προσαρμοστούν. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά και αυτό φάνηκε. Με το νέο φορμάτ, δεν προλαβαίνεις να προπονείσαι πολύ. Εμείς οι βετεράνοι προτιμάμε τους αγώνες. Αστειεύομαι. Είναι μία καλή αλλαγή, γιατί μέχρι πέρσι τέλειωνε η πρώτη φάση και ο, τι είχες κάνει εκ εί δεν είχε καμία αξία. Πλέον όλα τα ματς μετράνε και κάθε νίκη είναι σημαντική.

Τέλος, πρέπει να πω πως η διαφήμιση της EuroLeague ήταν αστεία. Πολλοί με ρωτάνε γιατί χόρεψε ο Βασίλης και όχι έγω. Εγώ τους απαντώ ότι αυτό συνέβη επειδή είναι καλύτερος χορευτής».