Τα «έσπασε» όλα ο Κώστας Σλούκας (vid)

Τα «έσπασε» όλα ο Κώστας Σλούκας (vid)

Βασίλης Βλαχόπουλος
Τα «έσπασε» όλα ο Κώστας Σλούκας (vid)
Kostas Sloukas… is back. Πριν από περίπου 48 ώρες έκανε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ. Σήμερα (28/10) έκανε ρεκόρ πόντων αλλά και index rating στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα, στη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Γαλατάσαραϊ στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κώστας Σλούκας δείχνει να διανύει εκπληκτική αγωνιστική περίοδο. Την περασμένη Τετάρτη (26/10) μοίρασε 11 τελικές πάσες στην επικράτησε της Φενέρμπαχτσε επί της Ζαλγκίρις Κάουνας κι έκανε ατομικό ρεκόρ ασίστ στην καριέρα του στην EuroLeague. Πριν από λίγο, έκανε ακόμη πιο σπουδαία πράγματα κόντρα στη Γαλατάσαραϊ, «διαλύοντας» ακόμη δύο ατομικά ρεκόρ.

Ο διεθνής γκαρντ έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων στην EuroLeague καθώς σημείωσε 24 πόντους και μάλιστα απίστευτα ποσοστά ευστοχίας. Για την ακρίβεια, ήταν απόλυτα εύστοχος στα σουτ τριών πόντων (4/4) ενώ είχε 5/8 προσπάθειες δύο πόντων. Κι έτσι, «διέγραψε» τους 17 πόντους που είχε σημειώσει απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης στις 12 Απριλίου 2016, επίσης με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας.

Η αποψινή (28/10) παραγωγικότητα του Κώστα Σλούκα αποτυπώθηκε και στον τομέα της αξιολόγησης (index rating) όπου επίσης έκανε ρεκόρ καριέρας. Μέχρι πρότινος ήταν οι 22 βαθμοί που είχε συγκεντρώσει στις 31 Οκτωβρίου 2014 και στον αγώνα του Ολυμπιακού στην Κλαϊπέδα απέναντι στη Νεπτούνας. Πλέον είναι οι 27 βαθμοί που «μάζεψε» στη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί της Γαλατάσαραϊ.

Στην περίπτωση του Κώστα Σλούκα, δεν επιδέχεται αμφιβολίας ότι οι αριθμοί λένε την απόλυτη αλήθεια. Δεν παραπλανούν, αναδεικνύουν την πολύ μεγάλη σημασία που είχε η δική του παρουσία στη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Βέβαια το στοιχείο που δεν θα μείνει στα… χαρτιά αλλά έχει τεράστια σημασία ήταν η απόφαση του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να του παραδώσει (δις) τα κλειδιά της ομάδας στην τελευταία περίοδο.

Κι όταν ο Σλούκας είχε την μπάλα στα χέρια για να οργανώσει παιχνίδι, η Φενέρμπαχτσε ξέφευγε με διαφορά άνω των 12 πόντων, καθώς ιδιαίτερη σημασία είχαν και οι επτά ασίστ που μοίρασε. Αν δηλαδή προσθέσει κανείς στους 24 πόντους και τις επτά ασίστ που μοίρασε (σ. σ. τουλάχιστον οι δύο κατέληξαν σε εύστοχο σουτ τριών πόντων) θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η σημερινή συνεισφορά του Σλούκα αγγίζει τους 40 πόντους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.