Σεργκέι Μπάμπκοφ: «Έφυγε» από τη ζωή ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας

Γιώργος Κούβαρης
Μπάμπκοφ

bet365

Ο Σεργκέι Μπάμπκοφ, παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και ομοσπονδιακός της εθνικής Ρωσίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.

Πιο φτωχό έγινε το ρωσικό μπάσκετ μετά τον θάνατο του Σεργκέι Μπάμπκοφ, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή στα 56 του χρόνια.

Ο Μπάμπκοφ ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό, τόσο για τις μονομαχίες του με την εθνική Ελλάδας ως παίκτης αλλά περισσότερο από το Eurobasket 2005.

Συγκεκριμένα ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής των Ρώσων, τους οποίους το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε νικήσει στα προημιτελικά στο δρόμο για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ο Μπάμπκοφ είχε κάνει καριέρα ως παίκτης στην Γερμανία με τη φανέλα της Τρίερ, αλλά πολύ περισσότερο στην Ισπανία καθώς αγωνίστηκε πέντε χρόνια στη Μάλαγα και έναν ακόμη χρόνο στην Μπανταλόνα. Έκλεισε την καριέρα του στην ομάδα της Νοβοσίμπιρσκ, όπου στη συνέχεια διετέλεσε διευθυντής του συλλόγου.

Με την εθνική ομάδα της Ρωσίας είχε κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια, στο Μουντομπάσκετ του Τορόντο το 1994 και στο Μουντομπάσκετ της Αθήνας τέσσερα χρόνια αργότερα.

 

Τελευταία Νέα