Πρίντεζης: «Στην πλατεία που παίζουν πολλά παιδιά και η κόρη μου έρχονται ξαφνικά παίκτες EuroLeague και ΝΒΑ» (vid)

Ο Πρίντεζης για το Aegean Ball Festival

bet365

Ο Γιώργος Πρίντεζης μίλησε για τη σημασία του Aegean Ball Festival και τον ιδιαίτερο σκοπό του που μεταφράζεται στο χαμόγελο των παιδιών της Σύρου.

Η αυλαία του Aegean Ball Festival έπεσε με το τέλος ενός ακόμη τουρνουά στη Σύρο και οικοδεσπότη τον Γιώργο Πρίντεζη. Ο «προσφάτως» παλαίμαχος άσσος του Ολυμπιακού μίλησε για το ιδιαίτερο event που φέρει την υπογραφή του και μοιράζει χαμόγελα στον κόσμο του νησιού.

Μεταξύ άλλων, ο Πρίντεζης δήλωσε: «Η αλήθεια είναι ότι βγαίνει κάτι πάρα πολύ όμορφο για το οποίο φυσικά και δεν ευθύνομαι εγώ. Ή μόνο εγώ. Βοηθάει πολύ η αύρα του νησιού, ότι όλοι θέλουν να έρθουν ένα τριήμερο και να περάσουν όμορφα. Επειδή στο 3x3 συγκριτικά με το 5x5 παίρνεις πάρα πολλές φορές τη μπάλα στα χέρια σου και πρέπει να κάνεις κάτι, οπότε πολλές φορές ακόμη και επαγγελματίας να είσαι παίζεις σοβαρά και σε συνδυασμό με το κοινωνικό και το φιλανθρωπικό έργο που κάνει το event νομίζω αυτό το κάνει να το αγαπάει όλος αυτός ο κόσμος».

«Η ευθύνη δεν είναι δική μου για το event. H ευθύνη είναι όλων για το μπάσκετ γενικότερα. Εμένα αυτό που με χαροποιεί πιο πολύ είναι το βλέμμα των παιδιών όταν βλέπουν από κοντά παίκτες που θαυμάζουν ανεξαρτήτου ομάδας και που στην πλατεία που έρχονται και παίζουν, όπως εμένα η κόρη μου, ξαφνικά βλέπουν παίκτες από EuroLeague ή NBA. Είναι το σημαντικότερο και το να μπορέσουμε να εμπνεύσουμε παιδιά. Εγώ ήμουν τυχερός που μεγάλωσα τη γενιά του '90 που μπασκετικά όλοι μας την αγαπήσαμε πάρα πολύ. Βλέπαμε μπάσκετ, αγαπούσαμε πάρα πολύ τα ντέρμπι και υπήρχε ένα πρωτάθλημα από πολλές ομάδες...

Ο Έλληνας αγαπάει το μπασκετ. Το '90 ίσως ήταν άλλες εποχές, πιο αγνές. Ήταν και η επιτυχία του '87 που σίγουρα έπαιξε ρόλο!».

«Η Σύρος έχει 30.000 κατοίκους, η πρωτεύουσα των Κυκλάδων και αυτή τη στιγμή την απαρτίζουν μία ακαδημία ποδοσφαίρου με 1000 παιδιά, μία βόλει στα 250 παιδιά και τένις άλλα 150 και μία ακαδημία μπάσκετ που πριν χαλάσει κλειστό είχε αντίστοιχα παιδιά. Οπότε υπάρχει ζωή, υπάρχει μέλλον, υπάρχει προοπτική, απλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα κλειστό για να κάνεις κάτι πιο σοβαρό...Δεν το βλέπω ανταγωνιστικά, μου αρέσει πολύ η τοποθεσία και οι παλαιότεροι που θυμόμαστε την εκπομπή της Ρούλας Κορομηλά μάζεψε κόσμο για τη Σύρο».

 

Τελευταία Νέα