EOK: Νέο φιάσκο με τις εκλογές, ένας Θεός ξέρει πότε θα γίνουν

 EOK: Νέο φιάσκο με τις εκλογές, ένας Θεός ξέρει πότε θα γίνουν

bet365

Το Gazzetta αποκαλύπτει την σημερινή διπλή προσφυγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών που κατατέθηκε από περίπου 60 σωματεία με στόχο την απόκτηση εκλογικού δικαιώματος στις αρχαιρεσίες της 12ης Σεπτεμβρίου, αλλά με ουσιαστική επιδίωξη τη νέα αναβολή της διαδικασίας.

Η σιγή ιχθύος που παρατηρούνταν τις τελευταίες μέρες και τα «δεν ασχολούμαι, ας κάνουν ό,τι θέλουν» που έλεγε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στους φίλους του, που τον ρωτούσαν τι θα γίνει με τις εκλογές της ΕΟΚ, ήταν προφανές ότι αποτελούσαν μία ακόμη πρόφαση μέχρι να σκάει η νέα "βόμβα".


Ειδικότερα, μετά την αποδοχή της πρότασης του Παναγιώτη Φασούλα από τον Νίκο Γκάλη για την θέση του επίτιμου προέδρου της ομοσπονδίας, αν κι εφόσον η παράταξη " Πρώτα το Μπάσκετ" επικρατήσει στην εκλογική διαδικασία...


Μία διαδικασία που έχει εξελιχθεί σε "στοιχειωμένη" μετά τις δύο αναβολές (τον περασμένο Μάρτιο και Μάιο) και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει ως τέτοια, μετά την σημερινή διπλή προσφυγή περίπου 60 σωματείων στο Πρωτοδικείο Αθήνων, τα οποία ζητούν να ενταχθούν στο εκλογικό κατάλογο και να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.


Τα δύο δικόγραφα που κατατέθηκαν (από 41 και 21 σωματεία αντίστοιχα) θα εξεταστούν από δύο διαφορετικούς δικαστές την προσεχή Δευτέρα (30/08) και Τετάρτη (01/09), έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες επιτυχίας του διαφαινόμενου «σαμποτάζ», που επιχειρεί η προσωρινή διοίκηση της ΕΟΚ. Και το λέμε αυτό γιατί χωρίς την δική της θετική κατάθεση στο αίτημα των σωματείων, δεν υπάρχει ελπίδα να κερδηθούν οι δύο υποθέσεις. Αν μια εκ των δύο προσφυγών γίνει δεκτή, τότε η προσωρινή Διοίκηση θα εκπέσει και ο Πρωτοδίκης θα ορίσει καινούρια με στόχο να διενεργήσει εκλογές σε νεότερη ημερομηνία.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, δε, μετά την "βόμβα" Γκάλη που έσκασε την Τρίτη (24/08), η ηγετική ομάδα της ΕΟΚ (Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης και Γολέμης) ανακάλεσε από τις καλοκαιρινές τους άδειες τα στελέχη της ομοσπονδίας, τα οποία είναι απαραίτητα για να τρέξουν την ανωτέρω διαδικασία!


Όχι όμως και τον διευθυντή πληροφορικής της ομοσπονδίας, ο οποίος είναι και ο μοναδικός ο οποίος μπορεί να ταξινομήσει ηλεκτρονικά τα στοιχεία των σωματείων στον εκλογικό κατάλογο και να τα στείλει στους δικηγόρους που έχουν αναλάβει να προετοιμάσουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συλλέξαμε, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του την 13η Σεπτεμβρίου. Την επομένη δηλαδή των προγραμματισμένων εκλογών της ΕΟΚ, που υποτίθεται ότι θα διεξαχθούν ηλεκτρονικά...

 

Τελευταία Νέα