Οι «5οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού».

Gazzetta team
Οι «5οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού».

bet365

Με τη συμμετοχή 700 εργαζομένων από ιδιωτικές εταιρείες, δημόσιους οργανισμούς, φορείς αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών αρχίζουν σήμερα και θα ολοκληρωθούν στις 9 Οκτωβρίου οι «5οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού».

Οι συμμετοχές στη διοργάνωση είναι αυξημένες κατά 35% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, γεγονός που δείχνει ότι ο αθλητισμός έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος και στο εργασιακό περιβάλλον.
Τους αγώνες διοργανώνει ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας (Hellenic Organization for Company Sport & Health -HOCSH) ο οποίος προωθεί την εδραίωση του αθλητισμού στους χώρους εργασίας με στόχο την βελτίωση της υγείας και τη σύσφιξη των σχέσεων στο εργασιακό περιβάλλον.
Οι αθλούμενοι θα πάρουν μέρος σε 10 αθλήματα, τα οποία θα διεξαχθούν σε πέντε εγκαταστάσεις. Οι αγώνες του μπάσκετ 5Χ5 και 3Χ3, μπιτς βόλεϊ, πινγκ πονγκ και σκάκι θα διεξαχθούν στο στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας», του ποδοσφαίρου στο «Soccerino» (Ρέντη), του τένις στα Δημοτικά Γήπεδα Τένις του Παλαιού Φαλήρου, του μπόουλινγκ στο Bowling Center (Λόφος Προφήτη Ηλία, Καστέλα) ενώ του δρόμου και το Fitness Duathlon θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Πάρκο Άθλησης και Αναψυχής στην Καλλιθέα.
Συνδιοργανωτής των Εθνικών Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού 2016 είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποστηρίζει ενεργά τη διοργάνωση, καθώς κοινή πεποίθηση των δύο οργανισμών είναι πως γεγονότα εργασιακού αθλητισμού μπορούν να συμβάλουν στην ενδυνάμωση του ηθικού των εργαζομένων σε σχέση με το εργασιακό τους περιβάλλον και στην γενικότερη ανέλιξη της ψυχικής και σωματικής τους υγείας, ιδιαίτερα στους απαιτητικούς ρυθμούς της πρωτεύουσας.
Οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού 2016 τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, καθώς και του ΕΒΕΑ. Φορέας υλοποίησης των αγώνων είναι το Sportcamp, το προπονητικό κέντρο με την πολυετή εμπειρία στην διοργάνωση απαιτητικών αθλητικών διοργανώσεων. Χορηγοί επικοινωνίας των αγώνων είναι το τηλεοπτικό κανάλι Star, ο ραδιοφωνικός σταθμός “Δίεση” και η ενημερωτική ιστοσελίδα www.we24.gr

 

Τελευταία Νέα