Το 3ο διεθνές συνέδριο Αθλητικών Επιστημών

Gazzetta team
Το 3ο διεθνές συνέδριο Αθλητικών Επιστημών

bet365

Στο διάστημα 1-3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει: «Εξελίξεις, νεότερα επιστημονικά δεδομένα και έρευνες, αναλύσεις αλλά και καινοτομίες στο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης θα παρουσιαστούν στο 3ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών “Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός” που θα διεξαχθεί στις 1-3 Μαρτίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Το 3ο Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στοχεύει σε ακόμη μεγαλύτερο εύρος παροχής πληροφοριών και γνώσης σε όλη την αθλητική, εκπαιδευτική και επιστημονική κοινότητα. Οι εργασίες του θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων και στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Σπουδαίας σημασίας η συμμετοχή των περισσότερων αθλητικών επιστημονικών εταιριών της χώρας, με θέματα σύγχρονα και επίκαιρα, ενώ θα συμμετέχουν ως εισηγητές διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες, με πλούσια θεματολογία που περιλαμβάνει όλο το φάσμα των επιμέρους επιστημών του αθλητισμού και της φυσικής αγωγής.

Θα παρουσιαστούν τα νεότερα επιστημονικά δεδομένα σε τομείς όπως προπονητική, αθλητιατρική, βιοχημεία της άσκησης, βιοκινητική, αθλητική ψυχολογία, ιστορία της φυσικής αγωγής, αθλητική επιχειρηματικότητα, εργοφυσιολογία, ειδική αγωγή, κινητική συμπεριφορά, άσκηση σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, αθλητική τραυματιολογία, αθλητική διατροφή, διδακτική και μεθοδολογία της φυσικής αγωγής κ.α.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου περιλαμβάνει συμπόσια, στρογγυλές τράπεζες, διαλέξεις και παρουσιάσεις, ενώ θα παρουσιαστούν καινοτόμες έρευνες και μελέτες για θέματα όπως το ντόπινγκ, η αθλητική παιδεία, η προετοιμασία των ομάδων κλπ.

Έναρξη την Παρασκευή 1/3 με εγγραφές».

 

Τελευταία Νέα