Όσα είδε το Gazzetta στο Navarino Challenge (pics)

Gazzetta team
Όσα είδε το Gazzetta στο Navarino Challenge (pics)

bet365

Τα πιο δυνατά στιγμιότυπα από το πιο δυνατό αθλητικό event της Μεσσηνίας.

«Ο αθλητισμός ενωνεί». Το σύνθημα του έκτου Navarino Challenge ήταν ξεκάθαρο. Και είχε περισσότερους από 2500 υποστηρικτές. Αθλητές, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ανθρώπους που βρέθηκαν στη Μεσσηνία απολαμβάνοντας την πολυτέλεια του να μπορούν να χαρούν την υγεία του σώματός τους μέσα από 28 δράσεις. Η διοργάνωση, φιλοξενήθηκε και φέτος από το The Westin Resort Costa Navarino για να προωθήσει το Ολυμπιακό Πνεύμα και το «ευ αγωνίζεσθαι», ενισχύοντας παράλληλα το μήνυμα της καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας μέσω της άσκησης και της Μεσογειακής διατροφής. Και ήταν όλοι εκεί για να συνδράμουν με τον ιδρώτα, το παιχνίδι, τις αντοχές τους.

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης, περιελάμβανε δραστηριότητες για όλη την οικογένεια και τις 3 ημέρεςαπό το μπάσκετ και το τέννις μέχρι το crossfit και το spinning όλοι μπορούσαν γι αυτό και κλήθηκαν να δώσουν το «κάτι παραπάνω» τους.

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του online gaming παγκοσμίως, η Bwin, συνεπής στην προσπάθεια της να ενισχύσει τον ελληνικό αθλητισμό, στήριξε την διοργάνωση αποτελώντας το Μεγάλο Χορηγό του φετινού Navarino Challenge. Η Bwin, προάγοντας ενέργειες που αφορούν στο κοινό καλό και αναγνωρίζοντας τους στόχους του Navarino Challenge, στήριξε την ενημέρωση για το ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας αλλά και την προαγωγή της σωματικής και ψυχικής ευεξίας μέσα από το μήνυμα «ο αθλητισμός ενώνει».

Στο πρόγραμμα του τριημέρου συμπεριλήφθηκαν δραστηριότητες όπως: αναρρίχηση και ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά by HSBC (με την υποστήριξη του Navarino Outdoors), τάεκβοντο (με τον Ολυμπιονίκη Αλέξανδρο Νικολαΐδη και την πολυπληθή παρουσία τμημάτων τάεκβοντο, μεταξύ άλλων των ΑΓΣ Καλαμάτας και Κυπαρισσίας), kids’ athletics (στην Πύλο και την Costa Navarino με τον Περικλή Ιακωβάκη.

Μία ενέργεια που έχει εκπονηθεί και κατοχυρωθεί από ειδική ομάδα επιστημόνων της IAAF [Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου] ενώ εφαρμόζεται και υλοποιείται επίσημα στην Ελλάδα από τον ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας), beachathlon (με τον Περικλή Ιακωβάκη), μαθήματα beach volley by Samsung και King Queen Beach Volley Tournament by Samsung (με τον Μιχάλη Τριανταφυλλίδη και την υποστήριξη του Triantafyllidis Beach Arena).

Tουρνουά μπάσκετ 4on4 (με την συμμετοχή των αθλητών Τζο Αρλάουκας και Αλέξανδρου Νικολαΐδη)

Pilates (με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Μάντη Περσάκη), γκολφ by Qatar Airways (με την υποστήριξη της Navarino Golf Academy), kick boxing (με τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Νικολαΐδη), baby swimming και aqua aerobic (με την υποστήριξη των Swim Academy και Red Swim Academy)

Group cycling (spinning challenge με την Τες Αρλάουκας), tennis cross training (με την υποστήριξη του Navarino Racquet Academy) πυγμαχία (με την υποστήριξη του Vizantinos target sport club και του Χρήστου Γάτση), high intensity training, beach yoga και crossfit (με τον Δημήτρη Μώρο και την υποστήριξη του FitnessArt).

Το βράδυ της Παρασκευής, η bwin καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του Navarino Challenge διοργανώνοντας το Bwin Welcome Party με την συναυλία της Πέννυς Μπαλτατζή, σε ρετρό ρυθμούς με τζαζ και σουίνγκ.

Το Σάββατο η δράση ήταν κολυμβητική στο Δήμο Πύλου-Νέστορος, ο οποίος υποστήριξε για ακόμη μία χρονιά τη διοργάνωση και βοήθησε στην ομαλή διεξαγωγή των δράσεων στον κόλπο του Ναυαρίνου.

Ο αγώνας διεξήχθη για πρώτη χρονιά με χρονομέτρηση και ολοκληρώθηκε με απόλυτη ασφάλεια με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και σύμφωνα με τους κανονισμούς του open water της FINA, παρουσία σημαντικών αθλητών της εθνικής ομάδας κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης όπως οι Γιώργος Αρνιακός, Δημήτρης Νέγρης, Ντέγιαν Γιοβάνοβιτς, Αναστασία Κυριλή, Στελλίνα Απλαντή, Κωνσταντίνος Κωνσταντινέσκου και Μαρία Κηρύκου καθώς και του Γιώργου και Τίμου Σκοτάδη που αγωνίζονται με τα χρώματα της Ολλανδίας.

Για τρίτη φορά μετά την κολυμβητική δράση, ο αγώνας σκυταλοδρομίας Stand Up Paddling by BIC® Sport πήρε τη σκυτάλη.

Όλες οι θαλάσσιες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη συνεργατών: Λιμεναρχείο Πύλου, Ποσειδωνία, Lifeguard Patrol, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τουριστικής Ανάπτυξης Πύλου, Ναυτικός Αθλητικός Σύλλογος Πύλου «Νέστωρ», Explore Messinia, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Karalis City Hotel & Spa, Karalis Beach Hotel.

Το βράδυ του Σαββάτου, ο επίσημος αερομεταφορέας της διοργάνωσης, η Qatar Airways, καλωσόρισε τον κόσμο στην ξεχωριστή βραδιά “A Night to Remember by Qatar Airways”.

Αρωγοί της βραδιάς “A Night to Remember by Qatar Airways” ήταν οι εταιρείες Kayak, Καρούλιας, Λαφαζάνης, Νέστωρ και Δημιουργίες, ενώ τα ειδικά σχεδιασμένα βραβεία της εκδήλωσης που περιελάμβαναν ονόματα αρχαίων Μεσσηνίων Ολυμπιονικών φιλοτέχνησε ο Αντώνης Παλλές.

Την Κυριακή, επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στις πανέμορφες διαδρομές των 5χλμ. (τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) των 10χλμ. και του Ford Go Further Ημιμαραθωνίου (21,1χλμ.).

Η διοργάνωση καινοτόμησε με την συνεργασία της με την LUANVI, ηγετική δύναμη στο χώρο της αθλητικής ένδυσης και αξεσουάρ στην Ισπανία, η οποία ως επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού του “Navarino Challenge” πρόσφερε το νέο ειδικό τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης σε όλους τους συμμετέχοντες που έφερε τον σχεδιασμό της παραλίας της Βοϊδοκοιλιάς.

Ο αγώνας των 21,1χλμ Ford Go Further διεξήχθη με πολύ μεγάλη συμμετοχή και με την παρουσία του Κωνσταντίνου Καρνάζη, ενώ δόθηκε και ειδικό finisher μπλουζάκι με σχεδιασμό του κάστρου της Πύλου.

Για την διοργάνωση εργάστηκαν πάνω από 250 άτομα στην παραγωγή καθώς και περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι στα The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort, Costa Navarino που φρόντισαν για την διαμονή και εξυπηρέτηση των Ελλήνων και ξένων συμμετεχόντων.

Photo Credits: Elias Lefas, Mike Tsolis, Vassilis Sfakianopoulos, Navarino Challenge

 

Τελευταία Νέα