Nέες δράσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα

Gazzetta team
Nέες δράσεις για την Ολυμπιακή Ημέρα

bet365

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε και νέες δράσεις για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, εκτός από τις ενέργειες που έχουν ήδη ανακοινωθεί για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αρχαία Ολυμπία.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, η κατασκήνωση «5 Κύκλοι» με την Ολυμπιονίκη Νίκη Μπακογιάννη θα είναι αφιερωμένη στην Ολυμπιακή Ημέρα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στο American Community School. O εορτασμός θα κορυφωθεί στις 18:00 στη Θεσσαλονίκη με το το 1ο «Olympic Day Run», που διοργανώνει το Ολυμπιακό Μουσείο.
Το Σάββατο 23 Ιουνίου, στην Αρχαία Ολυμπία έχει προγραμματιστεί εικαστική έκθεση με θέμα: Αρχαία Ολυμπία, Ψυχή, Σώμα και Πνεύμα αλλά και η διοργάνωση του 3ου Βικέλειου Δρόμου.
Στην Πάτρα, στο πλαίσιο του το Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τοξοβολίας νέων και νεανίδων, θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου με δράσεις γύρω από την τοξοβολία και τον Ολυμπισμό.
Το βράδυ στην Αθήνα θα γίνει ο βραδινό αγώνα δρόμου SNF RUN: Τρέχοντας προς το Μέλλον, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Summer Nostos Festival (SNFestival), που διοργανώνονται και χρηματοδοτούνται από το ΙΣΝ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Στις 27 Ιουνίου συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο American College of Greece, Deree με εκδηλώσεις για παιδιά ενώ στις 29 Ιουνίου επαναλαμβάνονται οι εκδηλώσεις στο καμπ του American Community School.
Την ίδια μέρα, δηλαδή την Παρασκευή 29 Ιουνίου, έχει προγραμματιστεί Aquathlon για μικρούς και μεγάλους στο Moraitis Beach στο Σχινιά.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουλίου 2018, με την δράση της ΧΑΝΘ στην κατασκήνωση που έχει στο Πήλιο και τη συμμετοχή περίπου 300 παιδιών.
Πρόκειται για την πρώτη και μακροβιότερη παιδική κατασκήνωση στην χώρα, που άρχισε να λειτουργεί πριν από 100 χρόνια περίπου, το 1924, στον Αϊ Γιάννη του Πηλίου και η οποία έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών απ' όλη την χώρα.
Την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα εκπροσωπήσει στην εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, ενώ θα παραστούν ο Ολυμπιονίκης του τάεκβοντο Αλέξανδρος Νικολαϊδης και η Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κυριακή Ουδατζή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα