Η καρδιά της αθλητικής επιχειρηματικότητας στο 17ο συνέδριο της ΕλλΕΕΔΑ!

Θάνος Σαρρής
Η καρδιά της αθλητικής επιχειρηματικότητας στο 17ο συνέδριο της ΕλλΕΕΔΑ!

bet365

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 17ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής με τίτλο «Επιχειρηματικότητα στον Αθλητισμό» που έλαβε χώρα για τρεις μέρες (2-4 Δεκεμβρίου) στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στο Συνέδριο, στο οποίο χορηγός επικοινωνίας ήταν το gazzetta.gr μεταξύ άλλων τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα που αφορούν σε ερευνητικές δραστηριότητες και τεχνικές στην οργάνωση και διοίκηση του αθλητισμού και αναψυχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης των συνέδρων, των επιστημόνων και των στελεχών από την αγορά εργασίας, ενώ παρουσιάστηκαν τεχνικές και μέθοδοι που εφαρμόζονται στο χώρο της οργάνωσης και διοίκησης του αθλητισμού, με τη βοήθεια εκπαιδευτικών σεμιναρίων.

Συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στον «Αθλητικό Τουρισμό και αναψυχή: Μοντέλα ανάπτυξης και ποιότητας ζωής», αλλά και οι «προοπτικές του επαγγελματικού αθλητισμού».

Το Σάββατο το αρχικό θέμα της ημέρας ήταν «'Ερευνα και στατιστική στον αθλητισμό: Χρήσιμα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων», ενώ στη συνέχεια εκπρόσωποι των φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης αναφέρθηκαν στην «οργάνωση του αθλητισμού στην Τοπική Αυτοδιοίκηση». Επίσης το πρόγραμμα περιελάμβανε ανάλυση του «ρόλου των αθλητικών φορέων στην ανάπτυξη των διεθνών αθλητικών σχέσεων», αλλά και το τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και ΜΜΕ στο αθλητικό επιχειρείν».

Μάλιστα παρουσιάστηκε η πρωτοπόρα εφαρμογή από Athlenda που στοχεύει στην ανάδειξη νέων ταλέντων από τον co-founder, Νίκο Σφίγγο.

Ο Διδάκτωρ του ΤΕΦΑΑ/ΔΠΘ Σταύρος Ταχής Γ.Γ ΕλλΕΕΔΑΑ περιέγραψε πως οι νέες τεχνολογίες επηρεάζουν τον καταναλωτή ενός αθλητικού προϊόντος και τέλος ο Σωτήρης Τριανταφύλλου, Πρόεδρος ΠΣΑΠ αναφέρθηκε στη συμβολή των νέων τεχνολογιών στην εξέλιξη της αθλητικής δημοσιογραφίας

Την τελευταία μέρα του Συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Διοίκησης Αθλητισμού και Αναψυχής αναπτύχθηκαν θέματα που αφορούν στην «αθλητική χορηγία: Τάσεις και προοπτικές».

Ο Γιάννης Μπίκας (Sales Manager Sponsorvalue), παρουσίασε υπηρεσίες αξιολόγησης αθλητικής χορηγίας και τόνισε την συμβολή της αξιολόγησης και μελέτης ανταποδοτικότητας μια αθλητικής χορηγίας στη συνεργασία χορηγών και χορηγούμενων.

Ο Βασίλης Παπαγεωργίου (Marketing Manager Volleyleague Πάμε Στοίχημα) παρουσίασε την προσέγγιση της Volleyleague Πάμε Στοίχημα απέναντι στους χορηγούς καθώς και τοποθετήθηκε δεχόμενος ερωτήσεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Volleylague Πάμε Στοίχημα στο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον.

O Γεράσιμος Συμεωνίδης (Σύμβουλος Αθλητικών Χορηγιών) τόνισε οτι η εποχή που διανύουμε απαιτεί την μετάβαση στην νέα εποχή σχετικά με αθλητική χορηγία αυτή του : From Sponsorship to Partnership.

Επίσης αναπτύχθηκε το θέμα: «Fitness στην ελληνική και την διεθνή αγορά», αλλά και επί μέρους ζητήματα όπως «η οργάνωση και διαχείριση των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων ως βασικές αρχές και αρμοδιότητες ανθρώπινου δυναμικού», αλλά και η «αποτελεσματική διοίκηση δημοτικών αθλητικών οργανισμών περιφέρειας Αττικής μέσω διαμόρφωσης της οργανωσιακής κουλτούρας».

Αναφορικά με τον ρόλο αθλητικών φορέων στην ανάπτυξη των διεθνών αθλητικών σχέσεων, η Ανθούλα Μπαλάνου (Διευθύντρια Διεύθυνσης Ολυμπιάδας και Διεθνών Αθλητικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ) επικέντρωσε την ομιλία της :

-Στη σύναψη διμερών σχέσεων – μνημονίων με υποψήφιες πόλεις ΟΑ (Τόκιο-Πρωτόκολλο Συνεργασίας)

- Επικοινωνία με Ιαπωνική Πλευρά (συνδρομή στη σύνταξη του ψηφίσματος των Αγώνων στο ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών), όπως έγινε και για τους Χειμερινούς στο Σότσι

- Στήριξη αποστολών μέσω προξενικών αρχών (ενημέρωση για ευαίσθητα θέματα όπως παρουσία Τουρκοκυπρίων ή από τη FYROM- διπλωματική στήριξη)

- Διαρκής επαφή με όλα τα Υπουργεία (προστασία ξένων αθλητικών αποστολών στην Ελλάδα)

- Στα γεγονότα στην Τουρκία (παροχή γνωμοδότησης προς Ομοσπονδία Βόλλευ για συμμετοχή εκείνη την περίοδο Εθνικής ομάδα Παίδων).

Ο Στέλιος Δασκαλάκης (αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού) εστίασε στην παρουσίαση του ISF (International School Sport Federation) και στη συμβολή του Σχολικού Αθλητισμού σε επίπεδο ανάπτυξης διεθνών σχέσεων μέσα από τον σχολικό αθλητισμού, ενώ ο Διονύσης Καρακάσης (Τμηματάρχης Διεθνών σχέσεων ΓΓΑ), παρουσίασε μια νέα πρωτοβουλία:

Αφορά στην TAFISA – Διεθνής Ομοσπονδία Μαζικού Αθλητισμού (Sport for All).

Σύνεδροι όλων των ηλικιών κατέκλυσαν τo αμφιθέατρο των ΤΕΦΑΑ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρακολουθώντας σεμινάρια και σχετικές ομιλίες από καταρτισμένους επιστήμονες αφήνοντας τις αρτιότερες εντυπώσεις!

 

Τελευταία Νέα