Άκης, κορίτσια και cartoons

Gazzetta team
Άκης, κορίτσια και cartoons

bet365

Μια μέρα, πριν από 3 χρόνια, άνοιξα το facebook μου και είδα μια πρόσκληση φιλίας από κάποιον άγνωστο. Ποτέ δεν επιβεβαιώνω προσκλήσεις αγνώστων στο συγκεκριμένο κοινωνικό site. Αυτή η πρόσκληση όμως συνοδευόταν από μια επισύναψη που είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Άκης είχε επιλέξει μια φωτογραφία μου που κυκλοφορούσε στο Ίντερνετ και είχε προσθέσει cartoons τα οποία συνομιλούσαν μαζί μου, φτιάχνοντας έτσι μια πραγματικά καλαίσθητη και αστεία γελιογραφία.


Τον πρόσθεσα στους φίλους μου, κι από τότε μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας μια πολύ αγνή φιλία. Το φετίχ του Άκη είναι να επιλέγει φωτογραφίες από σέξυ κορίτσια και να τα κάνει να συναναστρέφονται με διάφορα cartoons φτιάχνοντας έτσι μια ημι-ρεαλιστική εικόνα που παντρεύει την πραγματικότητα με το σκίτσο τόσο χαριτωμένα, που ακόμη κι αν η αυτούσια εικόνα είναι γυμνή ή προκλητική, τα σκίτσα του την κάνουν χαρούμενη, ευφάνταστη και χαριτωμένη.

Έχει με αυτή τη μέθοδο συνεργαστεί με πολλά μοντέλα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, χαρίζοντας σε κάθε μια από αυτές τη δική της ιστορία κόμικ, δείχνοντάς της πως μπορεί και αυτή να πρωταγωνιστήσει σε ένα παραμύθι για μεγάλα παιδιά. Οι ατάκες που σκέφτεται είναι έξυπνες, αστείες και εύστοχες. Καινοτομώντας με αυτό το concept τουλάχιστον στην Ελλάδα, ο Άκης κάνει και πολλά άλλα πράγματα σκιτσογραφικά. Συγκεκριμένα :

Ο Άκης Μελάχρης είναι Έλληνας δημιουργός κόμικς και εικονογράφος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977. Σπούδασε σκίτσο στη Σχολή Ορνεράκη (1994-1997).

Συνεργάζεται με τα περιοδικά Free, Penthouse, Uman, Escape, Colt, Eros Comixxx, Sexion, στα παιδικά περιοδικά Ram kid, Aστεράκι, Ρόδι και στο ένθετο Ερευνητές της εφημερίδας Καθημερινής.

Σχεδιαζει το online comic strip «Iστορίες της ζούγκλας » για το site filaki.gr.

Σκηνοθέτησε και σχεδίασε το διαδραστικό καρτούν «Iλιάδα 2: Η Επιστροφή» (2003) σατιρίζοντας σεξουαλικά το έπος του Ομήρου.

Έκανε την εικονογράφηση σε εκπαιδευτικά βιβλία για λογαριασμό των εκδόσεων Άγκυρα, Macmillan,Mπουκουβάλα-Litera, Hilside Press, New Editions και των εκδόσεων Πατάκη.

Έφτιαξε τους τίτλους animation στην ταινία «Tα χρυσά μήλα των Εσπερίδων» (1997) και στην τηλεόραση cartoons για λογαριασμό του Mad Tv (1997)

Συνεργάστηκε επίσης με το Ίδρυμα Μείζονως Ελληνισμού για την εικονογράφηση του εντύπου «Του κόσμου τα Νέα» για το «www.imeakia.gr» και για τίτλους CD-ROMS.

  • Συμμετοχή σε ομαδική έκθεση κόμικς με τίτλο Γ΄ Πανελλήνια Έκθεση Κόμικς (1995)
  • Έκθεση σκίτσων από την ταινία «Τα Χρυσά Μήλα Των Εσπερίδων» (1999)

Ποιες Ελληνίδες ή ξένες (μοντέλα, ηθοποιούς ,πορνοστάρ) έχεις χρησιμοποιήσει για τα σκίτσα σου;

Έλενα Φάκου, Εβίτα Χουντάλα, Ρία Τσίγα οι ελληνίδες μοντέλα.
Sandra Shine, Christina Bella, Anita Dark, Bambi οι ξένες ευρωπαίες πορνοστάρς. Eπισημαίνω πώς η πρώτη γυναίκα που με ενέπνευσε να ξεκινήσω αυτό το concept ήταν η Έλενα Φάκου, την οποία θεωρώ και μούσα μου.

Πώς σκέφτηκες το συγκεκριμένο πάντρεμα μιας φωτογραφίας και ενός cartoon;

Επιρροη η ταινια "Ποιος παγιδεψε τον Ροτζερ Ράμπιτ" οπου υπήρχε το πάντρεμα καρτουνς με ανθρώπους.

Ποιο θεωρείς το πιο επιτυχημένο σου σκίτσο με αυτο το συνδυασμό;

Δεν υπάρχει καποιο πιο επιτυχημένο. Όλα όσα έχω φτιάξει τα αγαπώ το ίδιο, αλλά αυτά με βλέπουν σαν φίλο.

 

Τελευταία Νέα