Ο εντυπωσιασμένος Μάσιμο Καρέρα!

Ο εντυπωσιασμένος Μάσιμο Καρέρα!

bet365

Ο άλλοτε άσος της Γιουβέντους και νυν τεχνικός των ακαδημιών της, Μάσιμο Καρέρα, ταξίδεψε στην Αθήνα για το τουρνουά Παμπαίδων των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα και μίλησε στο gazzetta.gr για την πρωτόγνωρη εμπειρία του.

Για όσους δυσκολεύονται να τον θυμηθούν, να σας θυμίσουμε ότι ο 46χρονος σήμερα παλαίμαχος Ιταλός δεξιός οπισθοφύλακας φόρεσε τη φανέλα της Γηραιάς Κυρίαςαπό το 1991 έως το 1996 και στη διάρκεια αυτής πενταετίας κατέκτησε πρωτάθλημα (1995) και Κύπελλο Ιταλίας (1995), Champions League (1996), ευρωπαϊκό Supercup (1996) και Κύπελλο UEFA (1993)!

Είπατε τίποτε; Ο λόγος για τον Μάσιμο Καρέρα που σταμάτησε το ποδόσφαιρο πριν από περίπου 2,5 χρόνια και εδώ και λίγο καιρό ανέλαβε την θέση του τεχνικού διευθυντή στις ακαδημίες της “μπιανκονέρι”. Με αυτή την ιδιότητα συνόδεψε την αποστολή της ομάδας των παμπαίδων της Γιούβε (μέχρι 13 ετών), που συμμετείχε στο
1o διεθνές τουρνουά Juventus Soccer's School που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα και ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρώτη θέση (νίκησε με 5-2 στον τελικό την ομάδα της Ηλιούπολης).

«Εντυπωσιάστηκα με τον Παναθηναϊκό!»

«Στη διάρκεια αυτού του διημέρου είδα πολλούς ενδιαφέροντες νεαρούς ποδοσφαιριστές που αν συνεχίσουν να δουλεύουν, έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους. Ξεχώρισα δύο-τρία παιδιά τα οποία θα αρχίσουμε να παρακολουθούμε πιο εντατικά...

Εκεί που εντυπωσιάστηκα, όμως, ήταν από την ομαδική λειτουργία, την πειθαρχία, το ταλέντο και την ποδοσφαιρική ωριμότητα της ομάδας του Παναθηναϊκού. Μπορεί ο Ολυμπιακός να κυριάρχησε κατά κράτος και να κατέκτησε σχετικά εύκολα το τουρνουά – κυρίως επειδή υπερτέρησε περισσότερο στη δύναμη – ωστόσο, το σύνολο που παρουσίασαν οι πρωταθλητές Ελλάδας, μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις.

Για μένα ήταν η καλύτερη ομάδα του τουρνουά και από την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε, φάνηκε η δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες της.», μας είπε αρχικά ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, της Μπάρι, της Αταλάντα και της Νάπολι.

«Εξαιρετική δουλειά από τους διοργανωτές!»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και τις άψογες συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη του τουρνουά. Και οι οκτώ ομάδες που πήραν μέρος ήταν πολύ ανταγωνιστικές και συνολικά το επίπεδο των αγώνων που παρακολούθησα, πολύ πιο υψηλό απ' ότι περίμενα.

Οι εγκαταστάσεις είναι εκπληκτικές και γενικότερα το μοντέλο που ακολουθούν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα – συνδυάζοντας την άθληση με την εκπαίδευση – είναι το ιδανικό παράδειγμα που πρέπει να ακολουθήσουν όλες οι σύγχρονες ακαδημίες ποδοσφαίρου και πραγματικά τώρα καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί η διοίκηση της Γιουβέντους αποφάσισε να συνεργαστεί αποκλειστικά μαζί τους», υπογράμμισε ο Ιταλός βετεράνος διεθνής ποδοσφαιριστής και τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της “Βέκια Σινιόρα”, πλέκοντας το εγκώμιο του εμπνευστή αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος, Χρήστου Γείτονα, ο οποίος πλέον αναζητεί πρότυπα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο εξωτερικό για να επεκτείνει τη συνεργασία των Εκπαιδευτηρίων Κωστέα-Γείτονα με την Γιουβέντους.

«Δύσκολη περίοδος για την Γιούβε!»

Λίγο πριν αναχωρήσει από τις εγκαταστάσεις της Παλλήνης για να προλάβει τη βραδινή πτήση της επιστροφής στο Τορίνο, ο διοπτροφόρος Μάσιμο Καρέρα, δεν αρνήθηκε να σχολιάσει την συνεχιζόμενη κακή πορεία της Γιουβέντους στο Campionato, τονίζοντας ότι ο στόχος του Champions League, δεν έχει ακόμη χαθεί.

«Η αλήθεια είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια, ο σύλλογος αντιμετωπίζει ποικίλα και πολύ σύνθετα προβλήματα, τα οποία έχουν επηρεάσει αισθητά και το αγωνιστικό τμήμα. Παρ' όλα αυτά, ο στόχος της εφετινής χρονιάς που δεν ήταν άλλος από την επιστροφή στο
Champions League, δεν έχει χαθεί οριστικά χαθεί. Βέβαια, θα χρειαστεί να υπερβάλλουμε εαυτούς και να προσπεράσουμε κάποιες ομάδες που έχουν δείξει καλύτερα στοιχεία από μας στην εφετινή σεζόν, ωστόσο, όλα είναι πιθανά.

Εύχομαι να τελειώσουμε τη χρονιά με μία δυναμική αντεπίθεση, να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και από 'κει και πέρα, όλο το καλοκαίρι, να στρωθούμε στη δουλειά για να “σβήσουμε” τις δύο “μελανές” αυτές χρονιάς στην ιστορία της ομάδας», κατέληξε ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της Γιουβέντους που πάντως δεν έδειξε να γνωρίζει τίποτε για το φημολογούμενο ενδιαφέρον της ομάδας για το νεαρό Κώστα Φορτούνη του Αστέρα Τρίπολης.

 

Τελευταία Νέα