Ο χαμένος κύριος Χάουαρντ

Ο χαμένος κύριος Χάουαρντ

Gazzetta team
Ο χαμένος κύριος Χάουαρντ
Ο Ματ Χάουαρντ έχει αποθεραπευτεί εδώ και δυο εβδομάδες, αλλά παρακολουθεί όλα τα ματς από την άκρη του πάγκο αφήνοντας και τυπικά τον Ολυμπιακό με πέντε ξένους.

Ο Αμερικάνος φόργουορντ αποκτήθηκε το καλοκαίρι ως μια ευκαιρία που μπορούσε να αποδώσει στο μέλλον, όταν καταφέρει να περάσει την περίοδο προσαρμογής στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Αυτό δεν συνέβη ποτέ όμως, καθώς από την πρώτη στιγμή της προετοιμασίας ο Χάουαρντ δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί ούτε στον Ολυμπιακό ούτε στον τρόπο ζωής της Ελλάδας. Σταδιακά άρχισε να χάνει το χρόνο συμμετοχής του και από τα 15 λεπτά συμμετοχής στο Μπιλμπάο και τα 8 στο Αλεξάνδρειο με τον Άρη για το Κύπελλο, περιορίστηκε να μην αγωνίζεται καθόλου ή να μένει εκτός δωδεκάδας.

Ο τραυματισμός του στο δάκτυλο τον κράτησε εκτός δράσης για περίπου τρεις εβδομάδες, αλλά και πάλι δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί στη φιλοσοφία της ομάδας και έτσι είναι μονίμως εκτός δωδεκάδας.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς δήλωσε ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπιλμπάο πως «ο Χάουαρντ δεν είναι έτοιμος για τέτοια παιχνίδια» αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε κάποιο εύκολο θεωρητικά ματς του ελληνικού πρωταθλήματος.

Μετά και την παραμονή του εκτός δωδεκάδας από το παιχνίδι με τον Κολοσσό φάνηκε ότι ο νεαρός Αμερικάνος έχει τεθεί οριστικά εκτός ομάδας και η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο αν παρουσιάσει εντυπωσιακή μεταβολή στις προπονήσεις. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο με τα τωρινά δεδομένα… Αυτό σημαίνει ότι όποτε αποκτηθεί παίκτης, ο Χάουαρντ θα τεθεί εκτός ρόστερ, αφού ο Ολυμπιακός εδώ και λίγο καιρό παίζει με πέντε ξένους!

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα