Είπαν για τον Γκάρι...

Θάνος Σαρρής
Είπαν για τον Γκάρι...

bet365

To gazzetta.gr αφήνει στην άκρη τις φήμες των αγγλικών τάμπλοϊντ για τον Γκάρι Σπιντ και δίνει τον λόγο σε αυτούς που τον ήξεραν καλύτερα, τους συνοδοιπόρους του στα γήπεδα.

Συμπαίκτες και αντίπαλοι, παίκτες, προπονητές και πρόεδροι... αναφέρθηκαν στην απώλεια του Γκάρι Σπιντ, o oποίος βρέθηκε απαγχωνισμένος. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην διεθνή παίκτη.. Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό δείγμα...

Ντέιβιντ Μπέκαμ (σε συνέντευξη Τύπου των ΛΑ Γκάλαξι): «Ήταν ένας εξαιρετικός και ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, είχε μια λαμπερή καριέρα και είχε μόλις ξεκινήσει μια σπουδαία καριέρα ως προπονητής. Από την πλευρά μου και όλων στους Γλάλαξι, θα ήθελα να στείλω την αγάπη και τις σκέψεις μας στη σύζυγό, τα παιδιά και την οικογένειά του, επειδή είναι πολύ λυπηρό να χάνεις ένα τέτοιον άνθρωπο».

Άαρον Ράμσεϊ: (ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ και της Εθνικής Ουαλλίας): Έμαθα τα τραγικά νέα το πρωί της Κυριακής. Το να πω ότι είμαι συντετριμμένος είναι λίγο. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου πηγαίνουν στην οικογένεια και τους φίλους του Γκάρι. Σήμερα ο κόσμος έχασε έναν σπουδαίο προπονητή, αλλά ακόμα χειρότερο είναι το ότι έχασε έναν σπουδαίο άνθρωπο. Θα λείψει σε όλους.

Σαμ Άλαρνταϊς (προπονητής της Γουέστ Χαμ): «Ήμουν πολύ τυχερός που πήρα τον Γκάρι στην Μπόλτον. Ήταν ένας νεαρός 34άρης. Όλοι ξέρουν το πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής ήταν. Σαν άτομο, ήταν μια εξαιρετική προσωπικότητα. Αυτό είναι που συγκλονίζει τον κόσμο. Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Αν είχες μία κόρη και σου έφερνε στο σπίτι τον Γκάρι Σπιντ, θα ήσουν ενθουσιασμένος».

Ρέι Πάρλουρ (πρώην παίκτης της Άρσεναλ): «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέθανε ο Γκάρι Σπιντ. Σοκαριστικά νέα. Τι αγαπητός που ήταν. Δεν μπορώ να το πιστέψω. RIP».

Ολιβιέ Μπερνάρ (Πρώην ποδοσφαιριστής, συμπαίκτης του στη Νιούκαστλ): «Ένας φόρος τιμής για το πρώην αστέρι της Νιουκάστλ, Γκάρι Σπιντ, ο οποίος ήταν παράδειγμα για κάθε νεαρό παίκτη. Ο καλύτερος επαγγελματίας που έχω δει ποτέ».

Ίαν Ράιτ (Πρώην «κανονιέρης» των αγγλικών γηπέδων, νυν τηλεοπτική και ραδιοφωνική περσόνα): «Συντετριμμένος που ακούω για το θάνατο του Γκάρι Σπιντ. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αξιόλογος άνθρωπος του ποδοσφαίρου, με φάτσα χολιγουντιανού αστέρα. Εν ειρήνη».

Πίτερ Σμάιχελ (Πρώην τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ): Γκάρι Σπιντ, πάντα ήσουν ένας τζέντλεμαν και είναι πραγματικά λυπηρό το ότι δεν είσαι εδώ πια. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένειά σου».

Γκόρντον Στράχαν (πρώην παίκτης της Λιντς και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και νυν προπονητής): «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει προβλήματα και υπάρχουν ενδείξεις ότι χρειάζεται προσοχή, αλλά αυτό ήταν πραγματικά ξαφνικό. Είναι δύσκολο για εμάς τους φίλους του να το καταλάβουμε».

Μάικλ Όουεν (Διεθνής ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γ.): «Πέθανε στα 42 του. Τόσο λυπηρό. Έζησε κοντά μου και ξέραμε την οικογένειά του. Αφήνει πίσω δύο γιους. Τραγικό».

Λουίς Σαχά (ποδοσφαιριστής της Έβερτον): «Εντελώς διαλυμένος από τα νέα. Αγαπώ τον τύπο και ό,τι εκπροσωπεί ως επαγγελματίας. Όλες οι προσευχές μου στην οικογένεια του Σπιντ. Δύναμη».

Γκάρεθ Μπέιλ (παίκτης της Τότεναμ και της Εθνικής Ουαλλίας): «Ήταν ένα τεράστιο σοκ, δεν νομίζω ότι κανείς πίστευε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Όλοι είναι συντετριμμένοι και είναι μια μαζική απώλεια για όλους στο ποδόσφαιρο. Είναι μια τραγωδία, κανείς δεν μπορεί ακόμα να το πιστέψει και τα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στην οικογένεια και τα παιδιά του. Άλλαξε τον τρόπο που παίζουμε και την συνολική φιλοσοφία μας για το παιχνίδι. Είναι τεράστια απώλεια, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο στη μνήμη του».

Μάικλ Τσόπρα (Διεθνής Ουαλλός της Ίπσουιτς και πρώην της Νιούκαστλ): Αναπαύσου εν ειρήνη Γκάρυ Σπιντ, οι σκέψεις μας με την οικογένειά σου. Περήφανος που σε έχω γνωρίσει και έπαιξα με έναν τόσο σπουδαίο άνθρωπο. Εντελώς συντετριμμένος».

Ντέιβιντ Μόγιες (προπονητής Έβερτον): «Ο Γκάρι ήταν ένας σπουδαίους υπηρέτης της Έβερτον όταν ήταν στο Γκούντισον και εγώ, όπως και οι υπόλοιποι της ομάδας, ήμασταν τόσο σοκαρισμένοι όπως όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος όταν μάθαμε τα νέα. Είναι δύσκολα να το κατανοήσεις και προφανώς οι σκέψεις και οι προσευχές όλων όσων έχουν να κάνουν με το σύλλογο είναι με την οικογένειά του αυτή την δύσκολη στιγμή».

Τίτους Μπαρμπλ (παίκτης της Σάντερλαντ, πρώην της Νιούκαστλ): «Αναπαύσου εν ειρήνη Γκάρι Σπιντ. Είμαι εντελώς σοκαρισμένος. Ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί στο ποδόσφαιρο. Οι σκέψεις και οι ευχές μου με την οικογένειά του».

Κάιλ Γουόκερ (ποδοσφαιριστής της Τότεναμ): «Άκουσα τα νέα χτες το πρωί, όταν με πήρε τηλέφωνο η μάνα μου και έμεινα άφωνος. Δούλεψε μαζί του στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όταν ήταν προπονητής και ήταν ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Ήταν φανταστικός και ήταν προνόμιο να τον ξέρω».

Τζαν Γουίλσιρ (παίκτης της Άρσεναλ): Σοκαρισμένος από τα νέα για τον Γκάρι Σπιντ. Οι σκέψεις μου με την οικογένειά του. RIP».

Κρεγκ Κλαρκ (Πρόεδρος της Λίγκας): «Ο θάνατος του Γκάρι σε τόσο νεαρή ηλικία είναι μια απόλυτη τραγωδία και οι σκέψεις του Πρωταθλήματος και των παικτών είναι με την οικογένειά του, τους φίλους του και τους συναδέρφους του στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ουαλλίας. Ήταν ένας επαγγελματίας-παράδειγμα προς μίμηση, είχε μια χαρισματική καριέρα και όπως αναμενόταν, γρήγορα έγινε προπονητής με εξαιρετική προοπτική. Όλοι εκτιμούσαν τον Γκάρι και ο θάνατός του ήταν μια μεγάλη απώλεια για το ποδόσφαιρο τόσο στην Ουαλλία, όσο και στην Αγγλία».

Κρις Γκάντερ: (Ουαλλός διεθνής και παίκτης της Νότιγχαμ Φόρεστ): «Εντελώς συντετριμμένος από τα νέα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μου στην οικογένεια και τα παιδιά του Γκάρι. Ένα πρότυπο, μία έμπνευση. Αναπαύσου εν ειρήνη».

 

Τελευταία Νέα