«Να γίνουμε πιο επιθετικοί και πιο δυνατοί»
Ανάμεσα στα άλλα ο Γκραθία επισήμανε ότι «είναι τιμή μας που είμαστε εδώ και αρχίζουμε τη δουλειά με την ομάδα της Κέρκυρας. Ξέρουμε πού βρισκόμαστε και πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, αλλά είμαστε πεπεισμένοι ότι, με την δουλειά μας και με τη διάθεση που υπάρχει από τους παίκτες μέχρι την διοίκηση θα μπορέσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να πετύχουμε τον στόχο που επιθυμούμε όλοι».
Εκτός αυτού ανέφερε πως «και εμείς προερχόμαστε από μια ομάδα, που ζήσαμε κάποιες δύσκολες καταστάσεις και οι οποίες δεν αξίζουν ούτε στην ίδια την ομάδα, ούτε στην πόλη. Πλέον, όμως, βρισκόμαστε σε μια άλλη πόλη και σε μια άλλη ομάδα, που είναι μια οικογένεια και, απ’ όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, γίνεται πολύ καλή δουλειά σε όλα τα επίπεδα. Απ’ την πλευρά μας θα δώσουμε το 100%.
Όλα τα όνειρά μας, ταυτίζονται με την ομάδα της Κέρκυρας και το μοναδικό που θέλουμε είναι οι φίλαθλοί της να είναι δίπλα μας. Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ κι ελπίζουμε γρήγορα να έχουμε θετικά αποτελέσματα, γιατί τα χρειάζονται και οι παίκτες και η διοίκηση και η ίδια η πόλη της Κέρκυρας».
Επίσης ο Γκραθία είπε για:
Τις επικείμενες αλλαγές στην Κέρκυρα: «Κατ' αρχήν, θέλω να δηλώσω ότι σέβομαι πολύ τον προηγούμενο προπονητή και θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, καθώς, μέχρι την τελευταία στιγμή βοήθησε κι αυτός και οι συνεργάτες του, ώστε να γίνει αυτή η αλλαγή ομαλά. Από εκεί και πέρα, νομίζουμε ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές. Αυτό που θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε, είναι ο τρόπος με τον οποίο δουλεύει η ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια ομάδα πιο επιθετική, πιο δυνατή, ώστε να μπορέσουμε να 'βγάλουμε' τα αποτελέσματα που θέλουμε»
Την φιλοσοφία του: «Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το πώς παίζει η ομάδα. Όταν παίζει καλά, έρχονται κι αυτά. Τώρα, τι σημαίνει 'παίζουμε καλά'... Για μένα, να έχουμε κατοχή μπάλας, να κάνουμε πολλές επιθέσεις και, φυσικά, να βάζουμε γκολ. Από εκεί και πέρα, αν δούμε τα τελευταία αποτελέσματα, η Κέρκυρα δέχεται δύο – τρία γκολ σε κάθε ματς. Γι' αυτό πρέπει να δουλέψουμε με την άμυνα και να εξασφαλίσουμε μια ισορροπία άμυνας - επίθεσης. Παίζοντας καλό και οργανωμένο ποδόσφαιρο, σίγουρα τα αποτελέσματα θα έρθουν».
Την δυσκολία του έργου του: «Σίγουρα, η κατάσταση δεν είναι η καλύτερη για έναν προπονητή. Αλλά είμαι σίγουρος ότι, με τις αλλαγές που θα γίνουν, θα υπάρξει καλύτερη συνέχεια. Δεν πρέπει να κοιτάμε μόνο τα, μέχρι στιγμής, αποτελέσματα. Αλλά και πώς είναι η κατάσταση της ομάδας σε όλα επίπεδα, από τη διοίκηση ως τους παίκτες. Όλοι είναι πολύ ζωντανοί, έχουν μεγάλη θέληση κι αυτό είναι πολύ σημαντικό».
Τις πρώτες του εντυπώσεις από τους παίκτες: «Αυτό που βλέπω στις πρώτες προπονήσεις είναι πως όλοι οι ποδοσφαιριστές νιώθουν ευθύνη για την πορεία της ομάδας. Είναι όλοι τους υπεύθυνα άτομα, με μεγάλη θέληση για δουλειά. Αν συνεχίσουμε έτσι, θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα τα πράγματα. Τώρα, όσον αφορά στο ρόστερ, τη δεδομένη στιγμή, αυτό έχουμε, μ’ αυτό θα δουλέψουμε. Εξαρτάται από τους ίδιους τους παίκτες, αν θα υπάρξουν αλλαγές τον Ιανουάριο».
Το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Ένα από τα λίγα θετικά, μέσα σε όλη αυτή την περιπέτεια στον Ολυμπιακό, ήταν ότι είχαμε το χρόνο να παρακολουθήσουμε όλα τα ματς της Σούπερ Λίγκας. Απ' ό,τι έχω δει, πρόκειται για ένα πρωτάθλημα με αρκετές ισάξιες, πάνω – κάτω, ομάδες. Αυτός είναι και ο λόγος, που είμαι θετικός και αισιόδοξος πως, κάνοντας την ομάδα λίγο πιο επιθετική και πιο οργανωμένη, μπορούμε να πάρουμε τους βαθμούς που μας χρειάζονται».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.



