Φανερώθηκαν οι αδυναμίες (vid)

Φανερώθηκαν οι αδυναμίες (vid)

Gazzetta team
Φανερώθηκαν οι αδυναμίες (vid)
ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Ο Ολυμπιακός ήταν κακός σε άμυνα και επίθεση κόντρα στην Εφές Αναντολού και γνώρισε την ήττα με 87-62 από τους Τούρκους, οι οποίοι πήραν την πρώτη θέση στο «Τwo Nations Cup».

Οι Πειραιώτες μπήκαν καλά στο παιχνίδι και έδειξαν ότι μπορούν να κοντράρουν τους Τούρκους. Οι «ερυθρόλευκοι», όμως, προέβαλαν αντίσταση στην ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα μόνο για ένα δεκάλεπτο. Στη συνέχεια οι Πειραιώτες έχασαν τη συγκέντρωσή τους σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα η Εφές Αναντολού να πάρει διαφορά και να φτάσει σε άνετη νίκη.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με τον Μαρτίνας Γκετσεβίτσιους να δίνει λύσεις πίσω από τα 6,75μ, οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 15-10. Χάινς και Παπαδόπουλος συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν χθες, με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και έτσι οι Κυπελλούχοι Ελλάδος διατήρησαν μικρή διαφορά μέχρι το 7’ (20-14). Σε εκείνο το σημείο οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν τη συγκέντρωσή τους, δέχτηκαν εύκολα καλάθια, με αποτέλεσμα η Εφές Αναντολού να κάνει ένα επιμέρους 10-3 και να προηγηθεί με 24-23 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Όσο περνούσε η ώρα, οι Πειραιώτες αντί να βρίσκουν ρυθμό σε άμυνα και επίθεση, έχαναν τη αυτοσυγκέντρωσή τους με αποτέλεσμα η Εφές Αναντολού, με μπροστάρη τον Κίνσεϊ, να τρέχει στον αιφνιδιασμό και να δημιουργεί φοβερά προβλήματα στην ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Οι Τούρκοι έφτασαν πρώτη φορά στο +10 (40-30) για να τελειώσει το πρώτο εικοσάλεπτο με τους γηπεδούχους στο +15 (47-32) με τρίποντο του Ντούσκο Σαβάνοβιτς στη λήξη.

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς είχε φοβερά παράπονα από την άμυνα των παικτών του, η οποία όμως δεν βελτιώθηκε ούτε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Σπανούλης ψάχνει ακόμη τα πατήματά του έπειτα από τον τραυματισμό και την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε, ο Γκετσεβίτσιους περιορίστηκε στο δεύτερο, ο Χάουαρντ είχε πολλά προβλήματα στην άμυνα και έτσι η Εφές Αναντολού με μπροστάρη τον Ιλιασόβα έφτασε τη διαφορά ακόμη και στο +23 (72-49) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο προπονητής των Πειραιωτών συνέχισε να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα και να κάνει πολλές αλλαγές, ώστε να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται όλοι οι παίκτες του, αλλά και να βρει ρυθμό η ομάδα του. Οι Τούρκοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και με τον Κίνσεϊ να συνεχίζει να φορτώνει με πόντους το καλάθι του Ολυμπιακού, έφτασαν στο +24 (83-59), τρία λεπτά πριν από τη λήξη του ματς το οποίο τελείωσε με 87-62, με την Εφές Αναντολού να κατακτά τον τίτλο του «Two Nations Cup».

Δεκάλεπτα: 24-23, 47-32, 72-49, 87-62

Εφές Αναντόλου (Σαρίτσα): Μπαλμπάι 2, Ιλιέφσκι 3 (1), Κίνσεϊ 18, Τουντσερί 5(1), Ακιόλ 8 (2), Μπατίστα 6, Βούγιασιτς 7 (2), Σαβάνοβιτς 10 (2), Ιλιασόβα 11 (1), Κούκιο 6, Γκιουλέρ 7 (1), Μπάρατς 4.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 11, Λούκας 3, Άντιτς 8 (1), Σπανούλης 3 (1), Χάουαρντ 7 (1), Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους 9 (3), Γλυνιαδάκης 6, Πρίντεζης 6, Παπανικολάου, Κατσίβελης, Σλούκας 5 (1).

*Στο ημίχρονο του αγώνα βραβεύτηκε ο Κώστας Ρήγας. Ο υπέυθυνος διαιτησίας της Ευρωλίγκας ως Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής του «Two Nations Cup», παρέλαβε το βραβείο του και ευχαρίστησε τους διοργανωτές.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα