Μη σταματάς να τους... μεθάς

Gazzetta team
gazzetta default image fallback

bet365

Το ΑΠΟΕΛ εξακολουθεί να τρελαίνει την Ευρώπη. Πέρασε αλώβητο και από το «Ντραγκάο» (1-1), συνεχίζει στην κορυφή του ομίλου και έμεινε με μία μόλις ήττα σε πέντε εξόδους στον θεσμό!

7ος ΟΜΙΛΟΣ

Απλά δεν χάνει το ΑΠΟΕΛ!
Πέρασε η πρώτη αγωνιστική, η δεύτερη. Πέρασε και η τρίτη. Και το ΑΠΟΕΛ είναι ακόμα εκεί. Δεν είναι απλά ζωντανό. Είναι πρώτο! Το παραμύθι μπορεί να ακούγεται κάπως κλισέ, αλλά δεν είχε Δράκους. Είχε μόνο Κύπριους. Με τον Αΐλτον να φοράει και πάλι την κάπα του ήρωα και να σκοράρει ένα πολύ όμορφο γκολ, η παρέα που έχει φτιάξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε και από το άντρο της Πόρτο. Μάλιστα στο φινάλε θα μπορούσε να είχε αποτρελάνει τους φίλους του και όλη την Ευρώπη, παίρνοντας ακόμα και τη νίκη. Στις καθυστερήσεις ο Αϊλτον έχασε λίγο το κοντρόλ και μαζί την απίστευτη ευκαιρία για ένα ιστορικό «διπλό» στον πορτογαλικό Βορρά.

Και όμως η βραδιά είχε ξεκινήσει με τον χειρότερο τρόπο. Στο 13' ο Χουλκ εξαπέλυσε έναν από τους κλασικούς κεραυνούς του με στημένη τη μπάλα στα 35 μέτρα. Ο Διονύσης Χιώτης που έχει κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις, αυτή τη φορά δεν τα υπολόγισε καλά και δέχτηκε ένα γκολ που δεν θα έπρεπε. Η αντίδραση ωστόσο, των συμπαικτών του υπήρξε άμεση. Στο 19' ο Αΐλτον πήρε τη μπάλα λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή και αφού έκανε... κουτό τον Ρολάντο, με πλασαριστό σουτ σημάδεψε τη γωνία του Ελτον.

Οι Δράκοι έδειξαν θυμωμένοι με την ισοφάριση. Βγήκαν μπροστά, πίεσαν, τα έδωσαν όλα. Δεν ήταν όμως στο χέρι τους. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν εκπληκτικά στημένος και είχε πάθος και καθαρό μυαλό. Κατάφεραν έτσι να μην απειληθούν παρά μονάχα σε μία στιγμή και πάλι από τον Χουλκ. Και κάπως έτσι έφυγαν με το κεφάλι ψηλά. Και να φανταστεί κανείς πως αυτή ήταν η πέμπτη έξοδος τους στον θεσμό, όπου μετρούν μόλις μία ήττα, στο ίδιο γήπεδο (2-1) πριν από δύο χρόνια. Περασμένα ξεχασμένα... το ΑΠΟΕΛ είναι πρώτο!

Πόρτο (Βίτορ Περέιρα): Ελτον, Αλβαρο Περέιρα, Ρολάντο, Σαπουνάρου, Οταμέντι, Γκουαρίν, Ζοάο Μουτίνιο (78' Ντεφούρ), Τζέιμς Ροδρίγκες (69' Βαρέλα), Φερνάντο (69' Μπελούτσι), Κλέμπερ, Χουλκ

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης (51' Πάρντο), Κακά, Ολιβέιρα, Πουρσαϊτίδης, Νούνο Μοράις, Μποαβεντούρα, Χαραλαμπίδης, Μαντούκα (72' Γιάχιτς), Ελιο Πίντο, Αΐλτον, Τριτσκόφσκι

Διαιτητής: Αντονι Γκοτιέ (Γάλλος)

Ματσάρα στο Ντόνετσκ!
Ενα από τα καλύτερα ματς της 3ης αγωνιστικής του Champions League έγινε στο Ντόνετσκ, όπου το αποτέλεσμα «έφτιαξε» το ΑΠΟΕΛ, που παρέμεινε στην πρώτη θέση του ομίλου. Μόλις στο 10' ξεκίνησε η δράση, με την Ζενίτ να χάνει μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς ο Ρίμπκα απέκρουσε το πέναλτι του Σιρόκοφ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Ντάνι έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ καθώς ο Ρίμπκα απέκρουσε ξανά και οι Ρώσοι το πλήρωσαν αμέσως μετά! Στο 15' ο Βίλιαν έκανε ωραία κίνηση και με τρομερό σουτ από τη γωνία της περιοχής νίκησε τον Μαλαφέεφ, ο οποίος έμεινε βρήκε τη μπάλα αλλά δεν κατάφερε να σώσει την ομάδα του. Η ομάδα του Σπαλέτι πέτυχε στο 33' το γκολ που άξιζε φτάνοντας στο 1-1, όταν μετά από πάσα του Μπουχάροφ ο Σιρόκοφ, που είχε χάσει το πέναλτι, πέρασε τον Ρίμπκα και σκόραρε από πλάγια από δύσκολη θέση.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους η Σαχτάρ μπήκε ξανά σε θέση οδηγού στην αναμέτρηση, όταν μετά από σύγχυση στην περιοχή, ο Λουίζ Αντριάνο γύρισε ωραία και με το δεξί άφησε όρθιο τον Μάλαφεεφ για το 2-1. Το τελικό 2-2 για την Ζενίτ έγινε στο 60' μετά από τραγικό λάθος των γηπεδούχων. Ο Τσιγκρίνσκι έκανε πάσα στον άλλο κεντρικό αμυντικό των Ουκρανών, Τσιζόφ, ο οποίος γλίστρησε, ο Φαϊζούλιν, που είχε ακολουθήσει τη φάση, πήρε τη μπάλα και αφού προχώρησε, με εξαιρετική λόμπα έξω από τη μεγάλη περιοχή σκόραρε, δίνοντας στους Ρώσους τη δυνατότητα να παραμείνουν στον έναν βαθμό πίσω από τον ΑΠΟΕΛ, στους τέσσερις, ενώ η Σαχτάρ έμεινε ουραγός.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Ρίμπκα, Ρατ, Τσιγκρίνσκι, Τσιζόφ ( 73'Κουτσέρ), Χούμπσκμαν, Φερναντίνιο, Ζάντσον (67' Μκταριάν), Γουίλιαμ, Ντάγκλας Κόστα (75' Άλεξ Τεϊξέιρα), Σρνα, Λουίζ Αντριάνο.

Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Αλβες, Κρισίτο, Λόμπαερτς, Χουμποτσάν, Σιρόκοφ, Ζιριάνοφ (90+1' Σέμακ), Φαϊζούλιν, Ντενίσοφ, Μπουχάροφ (74' Λάζοβιτς), Ντάνι.

Διαιτητής: Φρανκ Ντε Μπλέκερε (Βέλγιο)

Αποτελέσματα
Πόρτο-ΑΠΟΕΛ 1-1

(13' Χουλκ – 19' Αΐλτον)

Σαχτάρ Ντόνετσκ-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 2-2
(15' Βλιάν, 45+1' Λουίζ Αντριάνο - 33' Σιρόκοφ, 60' Φαϊζούλιν)

Βαθμολογία
1. ΑΠΟΕΛ 5 (4-3)
2. Ζενίτ 4 (6-5)
3. Πόρτο 4 (4-5)
4. Σαχτάρ 2 (4-5)


Επόμενη αγωνιστική (01/11)
Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης – Σαχτάρ Ντόνετσκ
ΑΠΟΕΛ - Πόρτο


5ος Ομιλος

Πέντε και λίγα ήταν
Η Γκενκ ήταν αναμενόμενο πως δεν θα αποκαλούσε απροσπέλαστο εμπόδιο για την Τσέλσι. Οι Μπλε όμως όχι απλά έφτασαν σε μία εύκολη νίκη, αλλά φρόντισαν να φτιάξουν για τα καλά και το goal average τους σε κάθε ενδεχόμενο ισοβαθμίας. Αλλωστε με αυτό το 5-0 παρέμειναν στην κορυφή του ομίλου και βρίσκονται σχεδόν με το ένα πόδι στην επόμενη φάση. Θεωρητικά ακόμα μία νίκη θα τους είναι αρκετή και μετά θα ψάχνονται μονάχα για την πρωτιά.

Το γρήγορο γκολ του Ραούλ Μεϊρέλες (8') έδιωξε το όποιο στρες νίκης και από εκεί και μετά ανέλαβε ο Φερνάντο Τόρες. Ο Ισπανός επιθετικός δεν είχε σκοράρει στο Τσάμπιονς Λιγκ εδώ και δυόμιση χρόνια και την πλήρωσαν οι Βέλγοι. Και να φανταστεί κανείς πως πριν από το ματς ο Αντρέ Βίλας-Μπόας το σκεφτόταν αν θα τον ξεκινούσε ή όχι. Τελικά επέλεξε σωστά, μιας και τον δικαίωσε με δύο προσωπικά γκολ (11', 27'). Τον ακολούθησε ο Μπράνισλαβ Ιβάνοβ (42') που έστειλε την ομάδα του με τέσσερα γκολ υπέρ της στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι Λονδρέζοι ήταν σα να παίζουν κορόιδο τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν να αντιδράσουν με κανέναν τρόπο. Οι γηπεδούχοι φάνηκαν μάλιστα επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια. Ειδάλλως θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν το σκορ στη στρατόσφαιρα. Ο Σάλομον Καλού (72') έβαλε το κερασάκι, με τους Βέλγους να παραμένουν δίχως να έχουν πανηγυρίσει ακόμα κάποιο τέρμα.

Τσέλσι (Αντρέ Βίλας-Μπόας): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Ασλεϊ Κόουλ (46' Φερέιρα), Νταβίντ Λουίζ, Μποσίνγκουα (79' Αλεξ), Οριόλ Ρομέου, Λάμπαρντ (68' Καλού), Μαλουντά, Ραούλ Μεϊρέλες, Τόρες, Ανελκά
Γκενκ (Μάριο Μπιν): Κέτελες, Μασουερό (46' Καμούς), Βάντεν Μπόρε, Ν'Γκόνγκα, Χάιλαντ, Τόζερ, Ντε Μπρούιν, Πούντιλ, Βόσεν, Μπάρντα (71' Νταμπασίντζε), Μπούφελ

Διαιτητής: Αλεκσέι Νικολάεβ (Ρώσος)

Η... ασπιρίνη δίνει φτερά
Ο Ζόνας ως πρωτάρης φέτος στον θεσμό δεν είχε σκοράρει ποτέ. Η Βαλένθια πάλι είχε πληγώσει 99 φορές τους αντιπάλους της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο πρώτος λοιπόν βρήκε δίχτυα στο 24', έπειτα από εξαιρετική ασίστ στο Ρομπέρτο Σολδάδο και οι Νυχτερίδες... κατοστάρισαν. Μέχρις εκεί όλα καλά για τους φιλοξενούμενους που σταδιακά έβλεπαν το τερέν της «Μπάι Αρένα» να γίνεται κατηφορικό προς την εστία τους.

Το κακά παράγινε στην επανάληψη. Στο 52' ο Αντρέ Σέρλε έφερε το ματς στα ίσια και τότε ήταν που οι γηπεδούχοι... υποτροπίασαν σε ρυθμό και πίεση. Στο 56' η εμπειρία του Μίχαελ Μπάλακ (εκπληκτική μπαλιά) συνάντησε τη φαντασία και την τεχνική του Σίντνεϊ Σαμ, ο οποίος έβαλε ένα γκολ μεγάλης ποιότητας. Με αυτό οι Γερμανοί που θα μπορούσαν να βάλουν και τρίο, αλλά τους σταμάτησε (δις) ο Ντιέγο Αλβες, έφτασαν σε μία υπερπολύτιμη νίκη και παρέμειναν στη δεύτερη θέση, αυξάνοντας τη διαφορά από τη διώκτρια τους.

Λεβερκούζεν (Ρόμπιν Ντουτ): Λένο, Ράιναρντς (46 Φρίντριχ), Τοπλάκ, Κάντλετς, Κάστρο, Ρόλφες, Μπέντερ, Μπάλακ, Σαμ (90' Σβάαμπ), Σέρλε, Κίσλινγκ (80' Ντερντιγιόκ)
Βαλένθια (Ουνάι Εμερι): Ντιέγο Αλβες, Ραμί, Γιορντί Αλμπα (65' Κανάλες), Βίκτορ Ρουίθ, Ματιέ, Μιγκέλ, Αλμπέλδα (81' Αντούριθ), Μπανέγα, Πάμπλο Ερνάντεθ (65' Φενγκουλί), Ζόνας, Σολδάδο

Διαιτητής: Κρέιγκ Τόμπσον (Σκοτσέζος)

Αποτελέσματα
Τσέλσι – Γκενκ 5-0

(8' Ραούλ Μεϊρέλες, 11', 27' Τόρες, 42' Ιβάνοβιτς, 72' Καλού)

Λεβερκούζεν – Βαλένθια 2-1
(52' Σέρλε, 56' Σαμ – 24' Ζόνας)

Βαθμολογία
1. Τσέλσι 7 (8-1)
2. Λεβερκούζεν 6 (4-3)
3. Βαλένθια 2 (2-3)
4. Γκενκ 1 (0-7)


Επόμενη αγωνιστική (01/11)
Βαλένθια – Λεβερκούζεν
Γκενκ - Τσέλσι


8ος ΟΜΙΛΟΣ

Ξανά με Ζλάταν!

Για ακόμα μία φορά ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς ήταν αυτός που έκανε την κατάσταση να μοιάζει πιο εύκολη για την Μίλαν. Ο Σουηδός άνοιξε το σκορ στο 33' με δυνατό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή και αφού στο προηγούμενο λεπτό ο Αμπιάτι είχε αποκρούσει σε τετ α τετ με τον Μπρεσάν μετά από αστείο λάθος του Φαν Μπόμελ. Το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου για τους Ροσονέρι, με τον «Ιμπρα» να βάζει το γκολ Νο25 σε 80 αναμετρήσεις στο Champions League. Το τελικό 2-0 πέτυχε στο 68' με μαγικό γκολ ο Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ, ο οποίος αφού κατέβασε μεγάλη πάσα του Ακουιλάνι, με τρομερό σουτ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Γκουτόρ, στο έδαφος και στα δίχτυα. Αυτή ήταν η δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη στη διοργάνωση για την Μίλαν, κάτι που είχε κάνει τελευταία φορά πριν από τέσσερα χρόνια! Η ομάδα του Αλέγκρι έφτασε τους 7 βαθμούς και είναι πάνω από την Μπαρτσελόνα στη βαθμολογία χάρη στο 2-2 στο «Καμπ Νόου» την 1η αγωνιστική.

Μίλαν (Μαξ Αλέγκρι): Αμπιάτι, Ταϊβό, Νέστα (84' Μεξές), Αμπάτε, Μπονέρα, Φαν Μπόμελ, Ακουιλάνι, Νοτσερίνο, Μπόατενγκ (78' Εμάνουελσον), Κασάνο (62' Ρομπίνιο), Ιμπραΐμοβιτς.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Βίκτορ Γκοντσαρένκο): Γκουτόρ, Γιούρεβιτς, Ράντκοφ, Μπόρντατσεφ, Σίμιτς, Λικτάροβιτς (66' Ολένκοβιτς), Κοντσεβόι, Α. Βολόντκο, Μπρεσάν (77' Παβλόφ), Μπάγκα, Κέζμαν (71' Σκάβις).

Διαιτητής: Τομ Χάραλντ Χάγκεν (Νορβηγία)

Εσπασε τα δοκάρια ο Μέσι!
Ο Μέσι είχε όρεξη, όμως η τύχη δεν ήταν μαζί του. Ο Αργεντινός με εξαιρετικό συνδυασμό με τον Ινιέστα (πέτυχε το έβδομο τέρμα του στη διοργάνωση) έφτιαξε το πρώτο γκολ στο 10' για την Μπαρτσελόνα, η οποία είχε ένα πολύ εύκολο έργο με την Πλζεν, που δεν έκανε ούτε ένα σουτ εντός εστίας σε ολόκληρο το ματς! Στο 45' ο Αργεντινός σταρ είχε εκπληκτικό φάουλ στο δοκάρι του Τσεχ, ενώ στο 60' μετά από τρελό σλάλομ και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, είδε το «τσίμπημα» από πλάγια να καταλήγει ξανά στο δοκάρι και να φεύγει άουτ. Ο 24χρονος θα μπορούσε να έχει βάλει ακόμα και τέσσερα γκολ, όμως έμεινε με την ασίστ στον Ινιέστα αφού ούτε στο 65' ούτε στο 69' δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό το έκανε στο 82' ο Βίγια, που έκλεψε στο κέντρο και αφού προχώρησε προσπάθησε να παίξει το «1-2» με τον Μέσι, η μπάλα επέστρεψε στα πόδια του και με το αριστερό από κοντά έκανε το τελικό 2-0 πετυχαίνοντας το ένατο γκολ των Μπλαουγκράνα σε τρία ματς στον όμιλο.

Μετά το 2-0 της Μπαρτσελόνα κόντρα στους Τσέχους, ο Τσάβι έφτασε τις 69 νίκες στο Champions League ξεπερνώντας τον Ράιαν Γκιγκς, που είχε 68 και πλέον βρίσκεται πίσω μόνο από τον Ραούλ, που είναι πρώτος στη σχετική λίστα με 79. Εντυπωσιακό στατιστικό στο ματς για τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος είχε 77 στις 78 επιτυχημένες πάσες.

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Βαλδές, Αλβες, Αμπιντάλ, Τσάβι, Ινιέστα (85' Κεϊτά), Μασεράνο, Μπουσκέτς, Αντριάνο, Βίγια (88' Κουένκα), Μέσι, Πέδρο.

Πλζεν (Πάβελ Βρμπα): Τσεχ, Λιμπέρσκι, Μπιστρόν, Τσισόφκσι, Πιλάρ (75' Φίλο), Χόρβαθ, Πετρζέλα (Νταρίντα), Γίρανεκ, Κόλαρ, Ραϊτόραλ, Μπάκος (57' Ντούρις).

Διαιτητής: Αλεκσάνταρ Στάβρεφ (Σκόπια)

Τα αποτελέσματα

Μίλαν-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 2-0
(33' Ιμπραΐμοβιτς, 68' Μπόατενγκ)

Μπαρτσελόνα-Βικτόρια Πλζεν 2-0
(10' Ινιέστα, 82' Βίγια )

Βαθμολογία
(3 αγώνες)

1. Μίλαν 7 (6-2)
2. Μπαρτσελόνα 7 (9-2)
3. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ 1 (1-8)
4. Βικτόρια Πλζεν 1 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (01/11)
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ-Μίλαν
Βικτόρια Πλζεν-Μπαρτσελόνα

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα