Απαισιόδοξος για τους ΝΒΑers o Μπερτομέου

Στέλλα Παπαδοπούλου
Απαισιόδοξος για τους ΝΒΑers o Μπερτομέου
Ο Τζόρντι Μπερτομέου θεωρεί πως οι ομάδες της Ευρώπης προτιμούν πρωταθλήματα από αστέρες του ΝΒΑ που θα έρθουν για λίγο, ενώ κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση της FIBA.

Το lockout είναι δελεαστικό για πολλές ομάδες της Ευρώπης και της Κίνας, καθώς θέλουν να φέρουν έστω και για λίγο στο ρόστερ τους μεγάλα αστέρια από το ΝΒΑ.

O εκτελεστικός διευθυντής της Eυρωλίγκα, Τζόρντι Μπερτομέου μίλησε στο Sportillustrated και δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του, καθώς θεωρεί ότι ένα πρωτάθλημα είναι πιο σημαντικό από έναν αστέρα που θα έρθει για λίγο: «Oι ομάδες μας πρέπει να έχουν σταθερό ρόστερ. Πρέπει να ξέρουν για πόσο διάστημα θα μπορούν να κρατήσουν τον παίκτη. Καμία ομάδα δεν πρόκειται να υπογράψει παίκτη για δύο-τρεις μήνες ή για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Αυτή είναι η πρόβλεψη μας.

Στην Ευρώπη είναι αλήθεια ότι ο αθλητισμός είναι μία μορφή διασκέδασης. Ωστόσο το αποτέλεσμα ενός αγώνα είναι πιο σημαντικό από τον ψυχαγωγικό τομέα. Οι ομάδες χρειάζονται πρωταθλήματα. ».

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει τη στάση της FIBA: «Όταν η FIBA αποφάσισε να εγκρίνει την μεταγραφή παίκτη από το ΝΒΑ που θα ισχύσει μέχρι την λήξη του lockout ήταν περίεργο . Ποτέ στην ιστορία της FIBA δεν υπήρξε ένας τέτοιος όρος. Είναι πολύ παράξενο.

Είχαμε ζητήσει από την FIBA να μας πει την θέση της από τον Μάιο όταν εκκρεμούσε ακόμα η επίσημη ανακοίνωση του lockout. Μια ημέρα μετά την έναρξη του lockout, η FIBA θα έπρεπε να είχε γνωστοποιήσει την θέση της, ωστόσο της πήρε ένα μήνα. Προφανώς, από τον Μάϊο μέχρι και σήμερα θα υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ της FIBA και του ΝΒΑ.

Η FIBA δεν πήρε αυτήν την απόφαση χωρίς την σύμφωνη γνώμη του ΝΒΑ. Είναι απίθανο. Το ΝΒΑ νιώθει πιο άνετο με αυτήν την απόφαση. Δεν νομίζω ότι η FIBA ήθελε να ανακατευθεί με τις υποθέσεις του ΝΒΑ».