Το ρεκόρ και το νέο στοιχείο!

Μιχάλης Τσόχος
Το ρεκόρ και το νέο στοιχείο!

bet365

Ο Βασίλης Γαλούπης φέρνει στο φως ένα νέο στοιχείο στην υπόθεση Μπουρούση! Τι κοινό έχει ο διεθνής μπασκετμπολίστας με Βρύζα-Ζαγοράκη και γιατί έχει περάσει τα περισσότερα ντόπινγκ κοντρόλ!

Νέα διάσταση στην υπόθεση Μπουρούση έρχεται να δώσει σήμερα το Gazzetta. Είναι δεδομένο, άλλωστε, το υψηλό δημόσιο ενδιαφέρον του θέματος, αφού μετά τις τηλεφωνικές «νόμιμες» υποκλοπές που συμπεριλήφθηκαν στο εισαγγελικό πόρισμα, ήδη έχει ξεκινήσει δικαστική διερεύνηση περί ντόπινγκ για το τι μπορεί να εννοούσαν οι δυο συνομιλητές, ενώ ο ίδιος ο μπασκεμπολίστας ζήτησε και υποβλήθηκε την Παρασκευή σε –ανούσιο, πάντως– έλεγχο αντιντόπινγκ.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η περίπτωση Μπουρούση έχει τις ιδιαιτερότητές της. Και δεν αναφερόμαστε τώρα στο συγκεκριμένο συμβάν με τα τηλέφωνα για το οποίο έχει ξεκινήσει ειδική έρευνα από την εισαγγελία. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Εμείς μιλάμε γενικά για την καριέρα του διεθνούς μπασκετμπολίστα και σε βάθος αρκετών χρόνων πίσω.

Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, ότι ο Μπουρούσης τα τελευταία χρόνια είναι ο Έλληνας μπασκεμπολίστας που έχει περάσει από τους περισσότερους αιφνιδιαστικούς ελέγχους. Ποιος είναι ο λόγος; Κάποια στιγμή διαπιστώθηκε από ένα τεστ που του έγινε, περίπου προ πενταετίας, ότι είχε ανεβασμένη πάνω από το όριο μια ανδρογόνο ορμόνη. Όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με περιπτώσεις όπως των Ζαγοράκη, Βρύζα κ.ά.

Οι κανονισμοί προβλέπουν σ’ αυτές τις περιπτώσεις περαιτέρω έλεγχο, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν πρόκειται για φυσιολογική λειτουργία του οργανισμού ή αν έχει γίνει χρήση εξωγενούς παρόμοιας ουσίας.

Ο Μπουρούσης όντως υποβλήθηκε σε σειρά ελέγχων επί μεγάλο χρονικό διάστημα τόσο από το ΕΣΚΑΝ, όσο και από τη FIBA, αλλά και τη WADA (πριν από το Πεκίνο το 2008). Ουδέποτε βρέθηκε το παραμικρό στα ούρα του από άλλες ουσίες, κι έτσι οι επιστήμονες αποφάνθηκαν εν τέλει ότι η ανεβασμένη ορμόνη οφείλεται σε μια αρκετά συνηθισμένη διαταραχή που σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με τον οργανισμό του. Όπως έχει συμβεί πολλάκις και με Έλληνες, αλλά και ξένους αθλητές, αφού τα εργαστήρια έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίζουν πια τις ενδογενείς από τις εξωγενείς ουσίες σε τέτοιου είδους αναλύσεις.

Φυσικά, αυτό που αναφέρουμε σήμερα δεν φαίνεται να σχετίζεται κάπου με την ιστορία των τηλεφώνων, η οποία μοιάζει διαφορετική. Το γράφουμε, όμως, διότι σε τέτοιες ευαίσθητες υποθέσεις πρέπει να λέγονται όλα.

Όπως, λοιπόν, σχολιάσαμε καυστικά τους διαλόγους στο τηλέφωνο, όπως γράψαμε για το γεγονός ότι αν κι εφόσον τιμωρηθεί δεν θα τον σώσει ούτε το ΝΒΑ αφού θα πρέπει να εκτίσει αργά ή γρήγορα την ποινή του στην Ευρώπη, όπως θίξαμε τη μη διεξαγωγή ελέγχων στην Α1 που ήταν ξέφραγο αμπέλι αυτή τη σεζόν από τον ΕΣΑΚΕ, όπως αμέσως τονίσαμε ότι το ετεροχρονισμένο τεστ από τον παίκτη και την ΕΟΚ ήταν μια τρύπα στο νερό, έτσι λέμε και γι’ αυτό που είναι γνωστό, όπως μάθαμε, εδώ και αρκετό καιρό στο εγχώριο και διεθνές αντιντόπινγκ. Και δεν είχε δημοσιοποιηθεί αφού ποτέ δεν συνέτρεξε λόγος για κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που ο παίκτης έβγαινε «καθαρός» σε όλα τα τεστ.

Όπως επαναλάβαμε, τέτοια ζητήματα, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής απ’ όλες τις απόψεις. Για την πληρότητα του ρεπορτάζ δίνουμε κι αυτή την πληροφορία, έτσι ώστε να διαφωτιστεί περισσότερο το όλο σκηνικό. Ούτως ή άλλως οι συνομιλίες με τον Ψωμιάδη, με τον οποίο άλλωστε γνωρίστηκε σχετικά πρόσφατα ο παίκτης, είχαν διαφορετικό περιεχόμενο και δεν φαίνεται να σχετίζονται σε κάτι με αυτό που φέρνουμε στο φως σήμερα.

 

Τελευταία Νέα