Just the 2 of us!
Ευρωπαϊκό, αλλά λίγο…
Ήταν μόλις το δεύτερο επίσημο ματς της σεζόν. Μια βραδιά από εκείνες που εύχονται οι παίκτες του ΠΑΟΚ να ζήσουν ξανά, ώστε να χρησιμοποιήσουν την εμπειρία τους για να έρθουν ακόμα περισσότερες. Στα προκριματικά του Champions League, η Τούμπα είχε φορέσει τα γιορτινά της και το 1-1 του πρώτου αγώνα, έδινε στον δικέφαλο την ελπίδα της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ήταν εκεί, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν εκεί, όμως δυστυχώς εκεί δεν ήταν η… άμυνα του ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα το τελικό 3-3 να δώσει την πρόκριση στον Άγιαξ.
Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, το οποίο τον έβαλε ξανά στο παιχνίδι, έδωσε την ασίστ στον Βλάνταν Ίβιτς στις καθυστερήσεις για να ισοφαρίσει, όμως δεν ήταν αρκετό. Όπως δεν ήταν αρκετό και το γκολ του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 16ο λεπτό του αγώνα, όταν με κεφαλιά έβαζε τον δικέφαλο μπροστά στο σκορ κι έφερνε το όνειρο πιο κοντά.
ΑΓΩΝΑΣ: ΠΑΟΚ-Άγιαξ (4/8/2010)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 3-3
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Προκριματικά Champions League
ΧΟΡΟΣ: 1-0, 2-3, 3-3
This is… Τούμπα!
Καλές είναι οι… Ευρώπες και οι προκρίσεις, όμως κάθε πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος, ψάχνει για τον ανόητο που θα γίνει το θύμα! Ο ΠΑΟΚ στην 1η αγωνιστική φλέρταρε με το στραβοπάτημα, απόρροια της υπερπροσπάθειας και του ενθουσιασμού από την πρόκριση κόντρα στην Φενερμπαχτσέ λίγες ημέρες πριν. Ο Πανσερραϊκός με την άγνοια κινδύνου που χαρακτηρίζει έναν νεοφώτιστο που δεν έχει τίποτα να χάσει στην Τούμπα, λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη. Προηγήθηκε στο 19’, αλλά είδε τον Αντελίνο Βιεϊρίνια να ισοφαρίζει.
Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπρούνο Τσιρίλο στο 48’, ωστόσο βρήκε το κουράγιο να ισοφαρίσει. Και πριν προλάβουν τα χρονικά περιθώρια να «πνίξουν» τον ΠΑΟΚ, ήρθε ο Θανάσης Παπάζογλου να χαρίσει τη νίκη στον δικέφαλο του Βορρά. Πίσω από τις λέξεις, όπως και πίσω από τις πράξεις βρίσκεται ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο οποίος είχε δύο ασίστ στον αγώνα.
ΑΓΩΝΑΣ: ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός (29/8/2010)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 3-2
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Super League (1η αγωνιστική)
ΧΟΡΟΣ: http://www.youtube.com/watch?v=IBaFdaneNaA&feature=related
Οι… σύντεχνοι!
Σε μια έδρα, όπου ο ΠΑΟΚ έχει θετική παράδοση, ο Μπούντιμιρ πήγε να την χαλάσει από νωρίς. Ο δικέφαλος του βορρά βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ σε ένα παιχνίδι που τώρα παρουσιάζεται ως μεμονωμένο, ωστόσο στη διάρκεια μιας σεζόν υπάρχει το πριν και το μετά. Το πριν τρεις μέρες που ήταν η δύσκολη πρόκριση επί του Εορδαϊκού για το κύπελλο Ελλάδας, το μετά από τέσσερις μέρες που ήταν ο αγώνας με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα. Ήταν, εξάλλου, νωπή ακόμα τότε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ με τον Μάκη Χάβο να διαδέχεται τον Παύλο Δερμιτζάκη.
Η απάντηση στο γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, ήρθε επίσης γρήγορα. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν ο δημιουργός και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ο εκτελεστής σε μια απί τις περιπτώσεις που συνεργάστηκαν οι δυο τους για να παράγουν το αποτέλεσμα για τον δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 35’ και πήρε τη νίκη στις καθυστερήσεις του αγώνα με το γκολ του Πάμπλο Κοντρέρας.
ΑΓΩΝΑΣ: Εργοτέλης-ΠΑΟΚ (31/10/2010)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 1-2
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Super League (8η αγωνιστική)
ΧΟΡΟΣ: http://www.youtube.com/watch?v=EnFEXO1ow54
Ο… πελάτης!
«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού», επιτάσσει η αρχαία ρήση, όμως εκεί στον Βόλο αν και είναι πολλοί οι μαζεμένοι άντρες, δεν έπιασαν το νόημα από το εν λόγω ματς και την πάτησαν για δεύτερη φορά χθες. Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχαν κάνει πάρτι στο ματς του πρωταθλήματος στην πόλη της Μαγνησίας και το ίδιο έκαναν και στη 2η αγωνιστική των πλέι οφ. Το τρίτο πρόσωπο της… παρέας ήταν ο Γιακούποβιτς, ο οποίος και στον αγώνα του πρωταθλήματος είχε υποπέσει σε λάθος, που χάρισε το πρώτο γκολ στον ΠΑΟΚ.
Ο Λίνο είχε ανοίξει το σκορ, εκμεταλλευόμενος την κακή έξοδο – και πιθανώς το φάουλ του Σαλπιγγίδη – του γκολκίπερ του Ολυμπιακού, ενώ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια λίγο πριν… βγει το ημίχρονο έκανε το 0-2. Στο δεύτερο ημίχρονο, ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο Έλληνας επιθετικός πρώτα αστόχησε σε πέναλτι στο 78’ και μετά σκόραρε στο 87’ για να γράψει το τελικό 0-3.
ΑΓΩΝΑΣ: Ολυμπιακός Β.-ΠΑΟΚ (15/1/2011)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 0-3
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Super League (18η αγωνιστική)
ΧΟΡΟΣ: http://www.youtube.com/watch?v=4oTJSekZaJM
Όταν παίρνω φόρα…
Ο Θεός ίσως να μπορούσε να τους σταματήσει… Ο Μάουρο Πόι και η Ξάνθη, πάντως, απέτυχαν! Μια εβδομάδα μετά την άνετη επικράτηση στον Βόλο επί του Ολυμπιακού, ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την ακριτική ομάδα. Η τριανδρία που έφερε τη νίκη συμπληρώθηκε αυτή τη φορά με τον Στέφανο Αθανασιάδη, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ στο 37’ για να ισοφαρίσει στο 66’ ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Skoda.
Όσο για τα «δικά μας» τα παιδιά; Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είχε συμμετοχή στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ, δίνοντας την τελική πάσα γ ια να σκοράρει ο νεαρός επιθετικός, ενώ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης ντύθηκε λυτρωτής! Σκόραρε στο 81’ για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ και να πάρει τους τρεις βαθμούς, λίγο πριν το μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».
ΑΓΩΝΑΣ: ΠΑΟΚ-Ξάνθη (22/1/2011)
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 2-1
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Super League (19η)
ΧΟΡΟΣ: http://www.youtube.com/watch?v=xsS-pyQU8pI
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
