10 tips για το σωστό ψήσιμο στο barbeque

Gazzetta team
10 tips για το σωστό ψήσιμο στο barbeque
Τι πρέπει να προσέξεις για να εκμεταλλευτείς στο έπακρο τη Broil King σου.

Το καλοκαιράκι πλησιάζει, ο καιρός ανοίγει, έρχεται Final 4, πλησιάζει τελικός Τσάμπιονς Λιγκ και έχουμε και το Euro σε 2 μήνες. Τι πιο διασκεδαστικό από ένα μπάρμπεκιου πάρτι στο σπίτι. Δεν χρειάζεται να κουβαλιέσαι στον φίλο που έχει κήπο ή αυλή γιατί οι ψησταριές πλέον χωράνε παντού. Ψάξου εδώ, αν δεν έχεις πάρει ήδη μια (εμείς πάντως, «ψηφίσαμε» Broil King) και επειδή όλοι το παίζουν ψήστες, παρακάτω θα βρείτε και 10 μικρά μυστικά για να μην σας «την πουν» τίποτα τυχαίοι.

1. Ξεπάγωσε καλά το κρέας. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε το κρέας έχει μεγάλες πιθανότητες να ξεροψηθεί απ’ έξω και να μείνει ωμό μέσα.

2. Ξεκίνα με δυνατή φωτιά, ώστε το κρέας να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα εξωτερικά που οφείλεται στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών του.

3. Αν πρόκειται να ψήσεις σουβλάκια, βρέξε τα ξύλινα καλαμάκια. Δε θα αρπάξουν φωτιά ούτε αυτά ούτε εσύ.

4. Άλειψε τη σχάρα με λάδι. Έτσι δεν θα κολλήσει το κρέας και θα την καθαρίσεις πολύ πιο εύκολα μετά.

5. Πρόσθεσε τα μπαχαρικά στο κρέας κατά το σερβίρισμα και ποτέ πριν το ψήσιμο γιατί καίγονται και πικρίζουν.

6. Αν δεν τα έχεις μαρινάρει, μπορείς στη διάρκεια του ψησίματος να αλείφεις τακτικά τα σουβλάκια με λίγη λαδορίγανη. Έτσι, νοστιμίζουν και διατηρούνται υγρά.

7. Το τακτικό γύρισμα, πέρα από το ότι τα ψήνει ομοιόμορφα, παράλληλα ανακινεί το εσωτερικό λίπος των κομματιών, σαν ένα είδος «μπετονιέρας», και δεν τα αφήνει να στεγνώσουν.

8. Ψήσου να ρίξεις μπαχαρικά όπως ρίγανη και δεντρολίβανο στα κάρβουνα. Θα είναι πιο αρωματική η φάση.

9. Τα μεγάλα κομμάτια κρέατος τα αφήνουμε λίγο πιο μακριά από τη φωτιά και περισσότερη ώρα πάνω στη σχάρα.

10. Η ψησταριά. Το μεγάλο δίλημμα, κάρβουνο ή υγραέριο; Το καθένα έχει τα υπέρ και τα κατά του. Αν επιλέξεις ψησταριά με αέριο έχεις λιγότερες πιθανότητες να καείς αφού η φωτιά ελέγχεται με διακόπτη.

 

Τελευταία Νέα