Guardian: Ο κίνδυνος του Grexit επιστρέφει

Gazzetta team
Guardian: Ο κίνδυνος του Grexit επιστρέφει

bet365

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα από το σημερινό Eurogroup θα κριθούν πολλά ενώ ο κίνδυνος του Grexit είναι πάντα πάνω στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian ο κίνδυνος του Grexit επιστρέφει, μετά από τρία μνημόνια και τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση χρέους στην ιστορία.

Η Βρετανική εφημερίδα σε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς της στην Αθήνα Έλενα Σμιθ, υποστηρίζει ότι το σημερινό Eurogroup θα κρίνει εν πολλοίς αν θα προχωρήσει η αξιολόγηση από τους θεσμούς ή αν θα επιστρέψουμε σε μια κατάσταση αβεβαιότητας, όπως του καλοκαιριού.

Στο άρθρο, φιλοξενούνται οι απόψεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος επισημαίνει πως
«Η κατάσταση είναι πιο επικίνδυνη την παρούσα στιγμή από όσο ήταν πέρυσι το καλοκαίρι», διότι «τότε το ζήτημα ήταν η πολιτική βούληση λίγων ανθρώπων, ενώ τώρα πρόκειται για ζήτημα εφαρμογής μεταρρυθμίσεων και σκληρής δουλειάς και αν μια κυβέρνηση δεν πιστεύει σε αυτές και τις εφαρμόζει με δυσφορία, η πρόοδος γίνεται πολύ δύσκολη».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι το Eurogroup γίνεται σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη στιγμή, με την ανεργία να παραμένει η υψηλότερη στην Ευρώπη και πολλές επιχειρήσεις να μετεγκαθίστανται στη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Ρουμανία και στην Κύπρο ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης. Παράλληλα ο τουρισμός έχει υποστεί πλήγμα λόγω της εισροής προσφύγων σε νησιά του Αιγαίου, ενώ η χώρα επέστρεψε στην ύφεση, επισημαίνει ο Guardian.

Η ανταποκρίτρια της Guardian αναφέρει πως όλοι συμφωνούν ότι δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων, ωστόσο το ΔΝΤ εξακολουθεί να αξιώνει τη λήψη περαιτέρω μέτρων ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ για να επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 3,5% τα επόμενα χρόνια.


Πηγή: thetoc.gr
 

Τελευταία Νέα