Εσύ προσέχεις τον δρόμο ή το κινητό; (vid)

Gazzetta team
Εσύ προσέχεις τον δρόμο ή το κινητό; (vid)
Με ένα ξεχωριστό video, η Cosmote υπενθυμίζει σε όλους ότι το τιμόνι απαιτεί δύο χέρια.

Το κάνω κι εγώ. Το κάνεις κι εσύ. Το τηλέφωνο είναι πάντα σε κοντινή απόσταση μέσα στο αυτοκίνητο για να μη χαθεί κάποια σημαντική κλήση ή ένα μήνυμα. «Έλα, οδηγώ, πες μου», «Είμαι στον δρόμο, πλησιάζω», «Θα αργήσω λιγάκι, αλλά είμαι κοντά». Τα παραδείγματα είναι πολλά και οι ατάκες που ακούγονται (ή χειρότερα πληκτρολογούνται) εν κινήσει αμέτρητες. Πόσες συζητήσεις όμως θα έβαζε κανείς πάνω από τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού του και πόσες πάνω από τη δική του ασφάλεια;

Η αλήθεια είναι ότι αν και σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα το 85% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι μη αποδεκτή, ένας στους δύο οδηγούς απαντά στο τηλέφωνο ενώ κρατά το τιμόνι. Μάλιστα, το 26% παραδέχονται ότι συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν. Στην Ελλάδα όλοι παραδέχονται ότι η χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση είναι επικίνδυνη, ωστόσο οι έρευνες δείχνουν ότι το 54% των ερωτηθέντων συνεχίζει να το χρησιμοποιεί.

Με το μήνυμα «Πρόσεχε το δρόμο, όχι το κινητό» και ενόψει της καθιερωμένης μεγάλης εξόδου του Πάσχα, η COSMOTE υλοποιεί μια σημαντική ενέργεια ευαισθητοποίησης του κοινού και δείχνει τις ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει η μη υπεύθυνη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, μέσα από ένα ξεχωριστό online video.

Η Βάσω Δανέλη-Μυλωνά από το Ι.Ο.ΑΣ επισημαίνει: «Έρευνα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.) στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα και το μέγεθος του προβλήματος, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει η απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση. Η προσπάθεια του Ινστιτούτου τα τελευταία 10 χρόνια για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη χώρα μας, είναι συνεχής. Πρωτοβουλίες, όπως αυτή της COSMOTE, συμβάλλουν ουσιαστικά στο στόχο μας για την αλλαγή της νοοτροπίας των Ελλήνων οδηγών και την ανάπτυξη παιδείας οδικής ασφάλειας».

Από την πλευρά του, ο ειδικός σε θέματα οδικής ασφαλείας Τάσος Μαρκουίζος, ο γνωστός Ιαβέρης, δίνει μια συμβουλή στους οδηγούς: «Ας μην προσθέσουμε την επικοινωνία με τα αγαπημένα μας πρόσωπα σε μια σειρά παραγόντων και προβλημάτων που ευθύνονται για τα ατυχήματα στους ελληνικούς δρόμους. Ας σκεφτούμε πόσοι περιμένουν να μας αγκαλιάσουν στο τέλος της ημέρας ή να περάσουν μαζί μας αυτές τις γιορτές». Υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι δεν έχει απόλυτο δίκιο;

 

Τελευταία Νέα