Πώς θα απαλλαγείτε από το πάχος;

Gazzetta team
Πώς θα απαλλαγείτε από το πάχος;

bet365

Υπάρχουν τρεις μέθοδοι που έχουν αποτέλεσμα.

Όποιος έχει επενδύσει στις αυστηρές δίαιτες και συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τα περιττά κιλά, γνωρίζει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να καταπολεμηθεί το επίμονο λίπος.

«Μέσω της άσκησης, μπορείτε να ενεργοποιήσετε έναν αδρανή μεταβολισμό, όμως η αλήθεια είναι πως δεν θα μπορέσετε εύκολα να αποκτήσετε τη σιλουέτα που είχατε πριν πάρετε βάρος», αναφέρει η ιατρική ομάδα του Medi Center. «Αν ήσασταν υπέρβαρος ή παχύσαρκος και καταφέρατε να αδυνατίσετε, για να διατηρήσετε το νέο σας σώμα χρειάζεται αρκετός κόπος».

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να ακολουθούν έντονη φυσική δραστηριότητα και είναι πιστοί σε υγιεινό πρόγραμμα διατροφής, διατηρούν το βάρος τους πιο εύκολα. Δεν έχουν όμως όλοι αυτή την ευχέρεια χρόνου, αλλά ούτε και τη δύναμη.

Για ανθρώπους με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο, που είναι επιρρεπείς σε διατροφικές ατασθαλίες και έχουν κουραστεί από τις ασταμάτητες δίαιτες χωρίς αποτέλεσμα, υπάρχουν κάποιες επιλογές, μεταξύ των οποίων και μια θεραπεία που απομακρύνει το λίπος μέσω του ψύχους:

Χειρουργικές επεμβάσεις αδυνατίσματος

Διάφορες χειρουργικές μέθοδοι σάς βοηθούν να χάσετε βάρος. Οι περισσότερες σχετίζονται με μείωση/περιορισμό του μεγέθους του στομαχιού ή περιορισμό της γαστρικής διόδου. Κάποιες από αυτές είναι: γαστρικός δακτύλιος, γαστρικό μανίκι, γαστρική παράκαμψη, γαστρική πτύχωση κ.ά. Μετά από το χειρουργείο, οι ασθενείς συνήθως χάνουν το βάρος για 18-34 μήνες. Όταν παρέλθει αυτό το διάστημα, έχει παρατηρηθεί πως τα άτομα παίρνουν βάρος εκ νέου.

Παρενέργειες και επιπλοκές είναι πιθανές όπως και με οποιονδήποτε τύπο χειρουργείου. Ναυτία, έμετοι, διάρροια, υπερδρωσία, ζάλη είναι κάποιες από τις απλές παρενέργειες, ενώ σοβαρότερα προβλήματα περιλαμβάνουν φλεγμονή, αιμορραγία και θρομβώσεις στα άκρα.

Οι επεμβάσεις αδυνατίσματος με χειρουργείο είναι κατάλληλες για άτομα με δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) από 40 και πάνω, για όσους έχουν προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την παχυσαρκία, και για υπέρβαρα άτομα που δεν μπορούν να χάσουν βάρος με άλλο τρόπο.

Λιποαναρρόφηση

Αυτή η μέθοδος είναι μια χειρουργική τεχνική με την οποία ο πλαστικός χειρουργός, χάρη σε πολύ μικρά ρύγχη (κάνουλες) που εισάγονται μέσα από πολύ μικρές τομές, και στην αρνητική πίεση που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης, είναι σε θέση να αφαιρέσει λιποκύτταρα από συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Παρόλο που οι ασθενείς χρειάζονται μόνο 1 εβδομάδα για να αναρρώσουν, το πρήξιμο και οι μελανιές παραμένουν για αρκετές εβδομάδες. Αντίθετα με τα όσα πιστεύουν οι περισσότεροι, η κυτταρίτιδα δεν αφαιρείται με τη λιποαναρρόφηση και το δέρμα μπορεί εύκολα να χαλαρώσει μετά την αφαίρεση του λίπους.

Η χειρουργική λιποαναρρόφηση είναι κατάλληλη για άτομα που έχουν λίγο περισσότερο βάρος από το κανονικό, ελαστικό δέρμα και καλούς μύες.

Coolsculpting

Εγκεκριμένο από τον έγκριτο FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων) το 2014, το Coolsculpting είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος που εξαλείφει τα λιποκύτταρα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος. Η θεραπεία πραγματοποιείται στο ιατρείο, όπου τα κύτταρα λίπους ψύχονται και οδηγούνται σε βιολογικό θάνατο. Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, το σώμα αποβάλλει τα νεκρά λιποκύτταρα με φυσική διαδικασία.

Δεν υπάρχει κανένας απολύτως πόνος. Το μόνο που μπορεί να αισθανθεί κανείς την ώρα της θεραπείας είναι ένα μούδιασμα και στην αρχή μια ενόχληση από την αίσθηση του κρύου.

Και κάτι πολύ σημαντικό: δεν υπάρχουν παρενέργειες ούτε απαιτείται χρόνος αποθεραπείας.

Σύμφωνα με τον FDA, κλινικές δοκιμές έχουν αποδείξει πως το Coolsculpting προκαλεί την πιο ασφαλή και αποτελεσματική λιπόλυση με τη μέθοδο του ψύχους. Η σημαντική μείωση πόντων στο εσωτερικό των μηρών, στην κοιλιά και στα μπράτσα πολλών ατόμων που έχουν κάνει τη θεραπεία απλώς επιβεβαιώνει την ασφαλή και επιτυχημένη δράση του.

Η μέθοδος είναι κατάλληλη για άτομα με φυσιολογικό βάρος ή με λίγα παραπάνω κιλά που θέλουν να μειώσουν το λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματός τους.

Είναι εξαιρετικά απογοητευτικό να προσπαθεί κανείς σκληρά, να διατρέφεται σωστά και να μην μπορεί να «διώξει» το επίμονο πάχος παρά μόνο αν μπει σε χειρουργείο. Ευτυχώς όμως υπάρχουν πλέον μέθοδοι μη επεμβατικές που όντως έχουν επιτυχία.

Στο ιατρικό κέντρο Medi Center έχουν πραγματοποιηθεί πάρα πολλές θεραπείες Coolsculpting. Το ιατρικό προσωπικό έχει εκπαιδευτεί στην Αμερική για τη σωστή χρήση του μηχανήματος και είναι εξειδικευμένο αποκλειστικά σε αυτή τη μέθοδο.

Η επιτυχημένη εφαρμογή του Coolsculpting απαιτεί συγκέντρωση, προσοχή στη λεπτομέρεια, γνώση και εμπειρία που αποκτάται μετά από εκατοντάδες συνεδρίες από εξειδικευμένο νοσηλευτή που έχει την πείρα να εξατομικεύσει τη μέθοδο ικανοποιώντας τους στόχους του κάθε ατόμου. Αυτό είναι η εγγύηση της σωστής και αποτελεσματικής εφαρμογής της μεθόδου.

Μάθετε περισσότερα για το Coolsculpting και πως θα ξεφορτωθείτε το περιττό επίμονο λίπος επικοινωνώντας στο 211 1088 444 για μια συμβουλευτική συνεδρία και κλινική εκτίμηση χωρίς κόστος.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην Ιατρική Ομάδα Medi Center.

 

Τελευταία Νέα