Το Tanqueray Champion Shaker έφτασε στην Αθήνα‏ (pics & vid)

Gazzetta team
Το Tanqueray Champion Shaker έφτασε στην Αθήνα‏ (pics & vid)

bet365

Το Tanqueray Champion Shaker έφτασε στην Αθήνα! Μια μοναδική μηχανή παραγωγής cocktail, ένα αριστούργημα δεξιοτεχνίας!

Ύστερα από τις σημαντικές διακρίσεις που απέσπασε στα World’s 50 Best Bar Awards 2016, το Tanqueray ήρθε να κλέψει για ακόμη μία φορά την παράσταση με το Tanqueray Champion Shaker. Το Tanqueray Champion Shaker αποτελεί μια μοναδική χειροκίνητη μηχανή παραγωγής cocktail, ένα αριστούργημα δεξιοτεχνίας πραγματικό στολίδι για κάθε bar που θα το φιλοξενήσει. Στην Αθήνα, οι φίλοι των cocktail με gin, μπορούν να βρουν το Tanqueray Champion Shaker στο Theory Bar&More και στο The Clumsies.

Το 2008, ο Jason Crawley, επισκεπτόμενος ένα βιβλιοπωλείο στη Νέα Ορλεάνη, πρωτοείδε ένα 200 ετών σκίτσο μίας μηχανής παραγωγής cocktail, του Βρετανικού “Imperial Shaker”. «Με το που έπεσαν τα μάτια μου πάνω σε αυτό το σκίτσο ανατρίχιασα. Σκέφτηκα ότι πρόκειται για ένα αριστουργηματικό μηχάνημα που πρέπει οπωσδήποτε να ξαναδημιουργηθεί. Συμβολίζει την επιτομή της μέγιστης εμπειρίας απόλαυσης cocktail», δήλωσε ο Crawley. Ύστερα από πέντε χρόνια αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς, ο Crawley κατάφερε να δώσει ζωή σε αυτό το αριστουργηματικό μηχάνημα με τη μορφή του Tanqueray Champion Shaker.

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 30 Tanqueray Champion Shakers, που θα τα φιλοξενήσουν μερικά από τα καλύτερα bars στον κόσμο. Η Αθήνα, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως μία από τις μητροπόλεις της διεθνούς cocktail σκηνής, φιλοξενεί δύο Tanqueray Champion Shakers σε δύο παγκοσμίως αναγνωρισμένα και βραβευμένα bars. Το πρώτο είναι το “Theory Bar&More” στο Χαλάνδρι, του οποίου ο Head Bartender Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, Έλληνας World Class Bartender of the Year 2015, κέρδισε το Tanqueray Champion Shaker λόγω της διάκρισής του στους 6 κορυφαίους bartenders του κόσμου στον Παγκόσμιο Τελικό του διαγωνισμού World Class, τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής. Το δεύτερο bar που φιλοξενεί το Tanqueray Champion Shaker, είναι το “The Clumsies” στο Κέντρο της Αθήνας, το νούμερο 22 στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου, με Head Bartenders τους Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη, World Class Bartenders of the Year 2012 και 2011 αντίστοιχα.

Οι κορυφαίοι Έλληνες bartenders των δύο bar που φιλοξενούν το Tanqueray Champion Shaker, θα χρησιμοποιήσουν αυτό το αριστουργηματικό μηχάνημα για να δημιουργήσουν κορυφαίας κλάσης Tanqueray cocktail για τους καλεσμένους τους. Μία από τις επιλογές που προτείνουν οι World Class bartenders για τους καλεσμένους τους είναι το Tanqueray No. TEN Ramos Gin Fizz, χτυπημένο στο Tanqueray Champion Shaker. Το Ramos Gin Fizz είναι ένα απαιτητικό cocktail που χρειάζεται αδιάλειπτο shaking για μεγάλο χρονικό διάστημα. Όμως, με το Champion Shaker αυτή η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ εύκολα σε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε σχετικό video για το Tanqueray Champion Shaker εδώ

Η συνταγή του Tanqueray No. TEN Ramos Gin Fizz

Υλικά:

5cl Tanqueray No. TEN
1cl Σιρόπι ζάχαρης
1,5cl Φρέσκος χυμός λεμόνι
1,5cl Φρέσκος χυμός lime
1cl Ασπράδια αυγού
3cl Fresh cream
3 σταγόνες νερό από άνθη πορτοκαλιού

Συμπληρώνουμε με παγωμένη σόδα
Γαρνίρουμε με μία φλούδα πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στο Champion Shaker (εκτός της σόδας). Χτυπάμε δυνατά για λίγο περισσότερο από 1 λεπτό και αδειάζουμε σε ένα ποτήρι Highball. Συμπληρώνουμε σιγά-σιγά με παγωμένη σόδα για να δημιουργήσουμε αφρό και προσθέτουμε καλαμάκι και το γαρνίρισμα.

Για τη Diageo Reserve

Τα Diageo Reserve brands αποτελούν το τμήμα των πολυτελών ποτών της Diageo, ένα πολυβραβευμένο portfolio από ποιοτικά spirits πλούσια σε ιστορία, δεξιοτεχνία και καινοτομία.

Η συλλογή των World Class brands αποτελείται από: τη βότκα Ciroc, τα τζιν Tanqueray No. TEN και Tanqueray London Dry, τα blended scotch whisky Johnnie Walker Blue Label, Platinum και Gold Label Reserve, την τεκίλα Don Julio, το ρούμι Zacapa, την Ketel One βότκα, το Haig Club single grain whisky, το αμερικάνικο whisky Bulleit Bourbon και τα single malt whisky Talisker, Mortlach και Singleton.

Τα Diageo Reserve brands προωθούν την υπεύθυνη κατανάλωση.

Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε μέρα, σε όλη τη Γη.

Για το Tanqueray No. TEN

Το 1830, ο τελειομανής Charles Tanqueray ίδρυσε το πρώτο αποστακτήριο στο Bloomsbury, στο Λονδίνο, αντλώντας καθαρό νερό από το Finsbury Spa, και ξεκίνησε να παρασκευάζει μοναδικά και υπέροχα τζιν. Το αποστακτήριό του, γνωστό ως Old Tom, χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα για τη δημιουργία των τζιν Tanqueray® London Dry και Tanqueray No. TEN.

Το 2000, 170 χρόνια αργότερα, ο οίκος Tanqueray δημιούργησε το Tanqueray No. TEN ειδικά για να αποτελέσει τη βάση για μοναδικά μαρτίνι. Μια μοναδική σύνθεση από άνθη χαμομηλιού, φρέσκα εσπεριδοειδή και κέδρο, το Tanqueray No. TEN αποστάζεται σε μία μοναδική συνταγή που περιέχει φρέσκα φρούτα και λουλούδια. Ο master distiller δεν χρησιμοποιεί μόνο τον Old Tom, αλλά και έναν δεύτερο αποστακτήρα γνωστό ως Tiny Ten.

Το Tanqueray No. TEN, αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως το πιο εκλεπτυσμένο luxury τζιν. Eχει κερδίσει επανειλημμένως τo βραβεία του “Best White Spirit” του διαγωνισμού San Francisco World Spirit Competition ανάμεσα σε μάρκες vodka, tequila, rums και φυσικά τζινs. Επειδή είχε κερδίσει το διαγωνισμό πολλές φορές οι διοργανωτές αποφάσισαν να δημιουργήσουν το Hall of Fame ειδικά γι αυτό και να μην συμμετάσχει πια στο μέλλον στον παγκόσμιο διαγωνισμό.

 

Τελευταία Νέα