O... αργοπορημένος Άι Βασίλης με το Πικάπ και την Πολαρόιντ! (pics)

Gazzetta team
O... αργοπορημένος Άι Βασίλης με το Πικάπ και την Πολαρόιντ! (pics)

bet365

Ένας συντάκτης, που βαδίζει στα «δεύτερα -άντα» της ζωής του, αποφάσισε να «αξιοποιήσει» το δώρο των Χριστουγέννων «επιστρέφοντας» στο παρελθόν! Και δικαιώθηκε...

«Μα καλά, τι σε έπιασε και θέλεις να πάρεις πικάπ μόλις μπήκε το 2016;» είναι η πρώτη αντίδραση του κολλητού μου, όταν του είπα ότι ψάχνω ένα καινούργιο πικάπ.

Τι το 'θελε; Ακολούθησε ένας 20λεπτος μονόλογος για την καλή μουσική, τον καλό ήχο, τις αξίες που χάνονται, την τεχνολογία που ενώ μας βοηθάει έχει αντικαταστήσει μερικές από τις πιο ωραίες στιγμές μας κι άλλα πολλά γραφικά που κατέληξαν στο... «ρε φίλε γέρασες», ως απάντηση στα επιχειρήματά μου.

Όμως, εγώ ήθελα πικάπ και ήμουν αποφασισμένος να το πάρω. Σίγουρα, όσο μεγαλώνεις, η νοσταλγία παίζει σπουδαίο ρόλο, αλλά από τη μέρα που το είδα, χαζεύοντας σε μια βιτρίνα, ήξερα ότι με το νέο έτος, ο Άι Βασίλης θα μου «φέρει» ένα καινούργιο πικάπ!

Και τελικά, ο συμπαθής και ευτραφής, γενειοφόρος γεράκος με την κόκκινη στολή (ναι ντύθηκα ήδη μια φορά φέτος, για χάρη των παιδιών μου) τα κατάφερε!

Μικρή διευκρίνιση: Ο καιρός «τρελάθηκε» το τελευταίο διάστημα και η Πρωτοχρονιά με βρήκε στο κρεβάτι με πυρετό, επομένως το γιορτινό τραπέζι, τα δώρα, ακόμα και ο ίδιος ο Santa, «μετατέθηκαν» για μία εβδομάδα μετά...

Ο κολλητός μου, που ήρθε μαζί μου, ήταν αρχικά διστακτικός με την «επιστροφή στο παρελθόν», μέχρι που έπεσε πάνω στις Πολαρόιντ...

Οι νεότεροι μπορεί να μην ξέρετε τι είναι «Πολαρόιντ» αλλά οι μπαμπάδες και οι μαμάδες σας, για χρόνια ολόκληρα, αντί να ανεβάζουν στο Facebook φωτογραφίες από... ακρογιαλιές και δειλινά, έδειχναν ο ένας στον άλλον τη φωτογραφία που μόλις «τράβηξαν» από την παλιά, αγαπημένη και -πάντα- φθαρμένη Polaroid τους. Tα χρόνια πέρασαν, η τεχνολογία προχώρησε και οι Πολαρόιντ επέστρεψαν για να μείνουν.

Εκεί που καθόμασταν λοιπόν, έτοιμοι να «δανείσουμε τις κάρτες μας στον Santa», για να πληρώσει τα δώρα μας, αποφασίσαμε ότι είναι κρίμα να μην πάρουμε και κάτι ο ένας στον άλλον!

Εγώ, ως... παραδοσιακός του πήρα vintage ακουστικά, γιατί δεν γίνεται να ακούς Motorhead (έχε γεια μεγάλε Lemmy) από τα άσπρα ακουστικά του iPhone, ενώ ο κολλητός μου, πάντα με την Πολαρόιντ αγκαλιά, αφού περιπλανήθηκε λίγο στους διαδρόμους, ανακάλυψε μερικά απίθανα βινύλια με τους Motorhead να έχουν -καμία έκπληξη- την τιμητική τους!

Mετά απ' όλα αυτά, όταν γυρίσαμε σπίτι και η σύζυγός μου είδε τι πήραμε, πέταξε και την ατάκα της βραδιάς: «Ωραία, όλα αυτά, αλλά επειδή ήσουν άρρωστος την Πρωτοχρονιά, στα παιδιά είχα υποσχεθεί ότι θα πάρουμε και μια Action Cam, γιατί -εξαιτίας σου- δεν... ζήσαμε εορταστικό κλίμα την προηγούμενη εβδομάδα»

Βingo!

Μετά τη λογική δική μου απορία: «εντάξει, αλλά τι είναι action cam;» και την -ακόμα πιο λογική- απάντηση, «ρε μπαμπά, μην είσαι άσχετος, δες στο YouTube!» από τη μεγάλη μου κόρη, το ραντεβού μου με την εορταστική αγορά ανανεώθηκε για την επόμενη μέρα των Φώτων!

Και τώρα όλοι μαζί, καθόμαστε στο σαλόνι, ακούμε μουσική από το Πικάπ και βγάζουμε 100 φωτογραφίες κάθε 10 λεπτά.

Α και περιμένουμε τον παππού και τη γιαγιά, γιατί αφού εμείς το ρίξαμε στη... νοσταλγία και την τεχνολογία, κάποιος πρέπει να «φροντίσει» και για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!

Nα είμαστε καλά, καλή χρόνια, χρόνια πολλά σε όλους!

Υπογράφει ένας 45άρης φαν της τεχνολογίας! Και του βινυλίου...

Όλα τα προϊόντα -κι ακόμα περισσότερα- θα τα βρείτε στα Public!

 

Τελευταία Νέα