Samsung SUHD TV: Σαν να είσαι στο γήπεδο! (vid+pics)

Gazzetta team
Samsung SUHD TV: Σαν να είσαι στο γήπεδο! (vid+pics)

bet365

Oι συντάκτες του gazzetta.gr έμειναν καθηλωμένοι βλέποντας ποδόσφαιρο στην Samsung SUHD TV και γράφουν για την μοναδική εμπειρία τηλεθέασης που προσφέρει.

Ήταν ένα βαρετό απόγευμα καθημερινής στο γραφείο. Χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις, χωρίς ιδιαίτερη μεταγραφική κίνηση και πριν ανακοινωθεί το δημοψήφισμα από τον πρωθυπουργό. Ξαφνικά, η εσωτερική πόρτα άνοιξε και μας έφεραν δύο τεράστια κουτιά. «Η νέα τηλεόραση της Samsung», μας είπαν. «Θα σας την εγκαταστήσουμε να δείτε μπαλίτσα».

Το πρώτο πράγμα που μας εντυπωσίασε ήταν φυσικά το μέγεθος. Οι 65'' ίντσες της στο κέντρο της αίθουσα σύνταξης προσφέρουν επαρκή θέαση για τον καθένα μας, όπου κι αν κάθεται. Αργότερα μάθαμε ότι βγαίνει και σε ακόμα περισσότερες ίντσες! Μέχρι 88', μας είπαν και ο Γιώργος σκέφτηκε το ονειρικό σενάριο. Τέλος της βάρδιας, σύνδεση της παιχνιδομηχανής προκειμένου να απολαύσουμε λίγο ψηφιακό ποδοσφαιράκι όπως ποτέ ξανά στην ζωή μας και μετά κανονική μπαλίτσα, για να θαυμάσουμε μία τελευταία φορά τον Πίρλο με τη φανέλα της Γιουβέντους. Χαλάλι το ξενύχτι, χαλάλι η παραμονή στο γραφείο μετά τη δουλειά.

Η ανάλυση της SUHD είναι κάτι το μοναδικό, μιας και αποδίδει 4 φορές καλύτερα από τις τηλεοράσεις Full HD. Μαζευτήκαμε όσο πιο κοντά στην οθόνη μπορούσαμε, προσπαθώντας να διακρίνουμε κάποιο ψεγάδι. Δεν τα καταφέραμε. Το γρασίδι, οι σταγόνες ιδρώτα στα πρόσωπα των ποδοσφαιριστών, το τσάκισμα της φανέλας, η ζωντάνια του κόσμου. Τρομερά χρώματα, εκπληκτική αντίθεση, μια ψηφιακή εικόνα που έμοιαζε με πραγματική.

Η τεχνολογία νάνο-κρυστάλλων των SUHD TV μεταδίδει διαφορετικά χρώματα φωτός ανάλογα με τη δυνατότητά τους να παράγουν τη μέγιστη χρωματική ευκρίνεια. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται παράγει ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, 64 φορές παραπάνω απ' ότι η συνηθισμένη τηλεόραση. Λογικό λοιπόν να μείνουμε με το στόμα ανοιχτό.

Ο κομψός, κυρτός σχεδιασμός σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι μέσα στο γήπεδο της Χιλής και ζεις την μάχη ανάμεσα σε 22 ποδοσφαιριστές από την εξέδρα. Η κυρτότητα, άλλωστε, ήταν και ένας από τους λόγους που άπαντες στην αίθουσα σύνταξης είχαμε την δυνατότητα να βλέπουμε εξαιρετικά, όπου κι αν καθόμασταν. Ο κυρτός σχεδιασμός εγκαινιάστηκε στην Samsung το 2013, αντλώντας στοιχεία από την σύγχρονη τέχνη και την αρχιτεκτονική.

Για να κάνουμε ακόμα καλύτερη την εμπειρία, αποφασίσαμε να αυξήσουμε τον ήχο. «Έχει αισθητήρα φωνής», είπε ο Νίκος. Οι περισσότεροι κοιταζόμασταν μεταξύ μας. Σηκώθηκε, πήγε μπροστά στην τηλεόραση και της μίλησε. Και αμέσως δυνάμωσε η ένταση! Συνεχίσαμε για ένα διάστημα να πειραματιζόμαστε με τις φωνητικές εντολές, ενώ στη συνέχεια δοκιμάσαμε την πλοήγηση με το κοντρόλ. Όσο σύνθετα περιμένεις τα πράγματα από μία τόσο τεχνολογικά ανεπτυγμένη συσκευή, τόσο απλά είναι. Εύκολη προσαρμογή στις ανάγκες του καθενός, εύκολη σύνδεση με τις φορητές συσκευές, η SUHD έχει λειτουργίες που θυμίζουν υπολογιστή τελευταίας γενιάς!

Με μια πανεύκολη σύνδεση το περιεχόμενο της ΤV προβάλλεται στη φορητή συσκευή. Με το λειτουργικό σύστημα TIZEN ενώ παρακολουθείτε, απλά μετακινείτε τον κέρσορα προς τα κάτω στην οθόνη και το Smart μενού θα εμφανιστεί αυτόματα. Επιπλέον, οι πρόσφατες επιλογές και εφαρμογές αποθηκεύονται, ώστε να επιτυγχάνεται ταχύτερη πρόσβαση!

Το ματς είχε τελειώσει, αλλά δεν το καταλάβαμε. Όχι (μόνο) λόγω της μπαλάρας που είδαμε, αλλά λόγω και της εμπειρίας τηλεθέασης. Η Samsung SUHD σε καθηλώνει, δημιουργεί στο χώρο σου ένα ψηφιακό γήπεδο, αλλάζει τον τρόπο που εκτιμάς το παιχνίδι, διακρίνεις τις τακτικές, βλέπεις τον αγωνιστικό χώρο. Ό,τι χρειάζεσαι για να αισθανθείς την μαγεία του ποδοσφαίρου...

 

Τελευταία Νέα