Μυστικά για την αποκατάσταση μαλλιών (vid)

Gazzetta team
Μυστικά για την αποκατάσταση μαλλιών (vid)

bet365

Μάθε με ποιο τρόπο η μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί μέσα σε λίγους μήνες να σου χαρίσει τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση.

Ποια είναι τα αίτια της τριχόπτωσης; Οι έρευνες δείχνουν πως στους άντρες ευθύνεται κατά 95% η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Πρόκειται για την αραίωση που εμφανίζεται σταδιακά στην κορυφή του κεφαλιού, την κροταφική ζώνη και τα γένια. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείς συντηρητικές θεραπείες για την τριχόπτωση, όπως λοσιόν μινοξιδίλης ή άλλα προϊόντα, μάθε πως αυτές οι μέθοδοι δεν διακόπτουν παρά μόνο επιβραδύνουν την εξέλιξή της.

Όπως επισημαίνει ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής της κλινικής Advanced Hair Clinics «η πιο δραστική ουσία που μπορεί να καθυστερήσει την τριχόπτωση σε περιπτώσεις κληρονομικότητας είναι η μινοξιδίλη, η οποία δεν προκαλεί παρενέργειες. Ωστόσο, όταν υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο οι φαρμακευτικές ουσίες δεν σταματούν την τριχόπτωση, απλά την επιβραδύνουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο ποσοστό». Σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός προτείνει τη μεταμόσχευση μαλλιών ως την πιο εξελιγμένη μέθοδο αποκατάστασης του τριχωτού με την τεχνική FUE.

«Στη μέθοδο αυτή ο ενδιαφερόμενος διατηρεί τις αισθήσεις του. Η γερή, δότρια περιοχή που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού υποβάλλεται σε τοπική αναισθησία και εμείς λαμβάνουμε τα τριχοθυλάκια ένα προς ένα με σκοπό να τα μεταμοσχεύσουμε αμέσως μετά ένα προς ένα στην περιοχή με αραίωση. Καθόλη τη διάρκεια της μεταμόσχευσης ο ασθενής δεν πονάει καθόλου» εξηγεί ο Δρ Βεκρής.

Ο καλλιτέχνης Steve Tesser μοιράζεται την εμπειρία του από τη μεταμόσχευση μαλλιών που πραγματοποίησε:

Όμως δεν είναι μόνο η ελάχιστα τραυματική μέθοδος που παίζει ρόλο στο αποτέλεσμα που θα έχεις. Στην FUE ο γιατρός δεν θα αφαιρέσει λωρίδα δέρματος, όπως γίνεται στην τεχνική FUT ή Strip. Με αυτό τον τρόπο δεν θα έχεις σημάδια μετά. Το επόμενο διάστημα να περιμένεις επαναφύτρωση της τάξης του 98% σταδιακά μέσα σε ένα χρόνο. Τους πρώτους μήνες η μεσοθεραπεία PRP (με αιμοπετάλια από το αίμα σου που ο γιατρός θα λάβει με αιμοληψία και θα επεξεργαστεί) είναι η μέθοδος που θα αυξήσει τη φύτρωση των τριχοθυλακίων, εφόσον θέλεις να επιταχυνθεί. Το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό, ενώ στο κεφάλι σου δεν θα υπάρχουν σημάδια και ουλές.

 

Τελευταία Νέα