Maldini, il numero… uno!

Maldini, il numero… uno!

bet365

Σε ένα κόσμο που όλοι γουστάρουν να βλέπουν αγώνες-ροντέο η μαγεία της άμυνας και το μεγαλείο της Μίλαν με κρατούν κολλημένο στο όνομα-μύθο του calcio και των Ροσονέρι...

Από όταν ήμουν μικρός (πλέον σε ηλικία για να κρεμάω παπούτσια, 34) θυμάμαι όλοι ήθελαν να βλέπουν πολλά γκολ και αυτό δεν έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. Από την πλατεία μέχρι τα γραφεία των διευθυντών, όλα τα 'παιδιά' που φτιάχνονται με τη μπάλα θεωρούσαν και θεωρούν ότι ποδόσφαιρο είναι η επίθεση και ότι ένα ματς στο οποίο τα δίχτυα κουνιούνται συνέχεια προσφέρει θέαμα. Ποτέ δεν συμφώνησα με αυτό και δεν θα μπορούσα παρά να έχω για αγαπημένο παίκτη έναν αμυντικό. Τον καλύτερο αμυντικό όλων των εποχών. Τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών, Πάολο Μαλντίνι.

Κάπου στην 6η δημοτικού, στις γειτονιές τις Χαλκίδας, έσπασα το δεξί πόδι και αφού έβγαλα τον γύψο και μέχρι να θρέψει είχα ήδη γίνει το ίδιο καλός με το αριστερό. Οταν ανακάλυψα ότι ο Πάολο πέρασε μεγάλο μέρος της εκπληκτικής καριέρας του παίζοντας με το αριστερό πόδι όντας δεξιοπόδαρος, το κόλλημά μου έγινε ακόμα μεγαλύτερο.

Οταν τσέκαρα τα μπλουζάκια στο Footshirts, το ποντίκι πήγε μόνο του στην Μίλαν και βρήκα ακριβώς το concept που έψαχνα. Μία μπλούζα που να απεικονίζει την δυναστεία των Μαλντίνι στο πιο επιτυχημένο κλαμπ του πλανήτη. Από τον πατέρα, Τσέζαρε στον Πάολο και από εκείνον, στον γιο, Κριστιάνο ο οποίος είναι ο μοναδικός που μπορεί να ξεκρεμάσει τη φανέλα με τον αριθμό «3» από τον ουρανό του «Σαν Σίρο».

Οι Μαλντίνι είναι το Νο1 όνομα από πολλούς θρύλους της Μίλαν, έχοντας περισσότερες από 1.300 εμφανίσεις με τον σύλλογο και 11 πρωταθλήματα. Ο «bello Paolo» κατέκτησε 5 το Champions League και το 2003 το έκανε σαν αρχηγός κόντρα στην Γιουβέντους ακριβώς 40 χρόνια μετά τον πατέρα του. Come il padre, tale figlio όπως το λένε οι Ιταλοί…

Αν και δεν γίνεται να είσαι κάτι άλλο από Μίλαν, με ένα ακόμα κλικ στο Footshirts θα βρεις σίγουρα ένα μπλουζάκι που να σε κάνει το ίδιο στιλάτο σαν να ήσουν Ροσονέρο.

 

Τελευταία Νέα