Μεταμόσχευση μαλλιών: Τα 4 κλειδιά της επιτυχίας

Gazzetta team
Μεταμόσχευση μαλλιών: Τα 4 κλειδιά της επιτυχίας

bet365

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή της μεθόδου αλλά και της ιατρικής ομάδας και γιατί το κόστος δεν πρέπει να είναι το μοναδικό κριτήριο στην απόφασή σας.

«Πήγε για μαλλί»… και έφυγε εντελώς απογοητευμένος ο 30χρονος φαν της Manchester United που αποφάσισε να υποβληθεί σε εμφύτευση μαλλιών για να έχει το άψογο αποτέλεσμα του Βρετανού ποδοσφαιριστή, Wayne Rooney. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, η εικόνα μετά την εμφύτευση μαλλιών ήταν απογοητευτική. Ο νεαρός φίλαθλος, παρασυρμένος από το χαμηλό κόστος, κατέφυγε σε γειτονική χώρα για τη διαδικασία, χωρίς να εξετάσει την ποιότητα του γιατρού και της ομάδας του με αποτέλεσμα να μη φυτρώσουν τα μεταμοσχευμένα μαλλιά και να χρειαστεί δεύτερη επέμβαση στη χώρα του, τη Βρετανία, πληρώνοντας φυσικά, δεύτερη φορά, το κανονικό κόστος.

Όπως εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός και επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics , της βραβευμένης ως η καλύτερη κλινική μεταμόσχευσης στον κόσμο για το 2016 & 2017, «η επιλογή του γιατρού και της επιστημονικής ομάδας που θα εφαρμόσει τη μεταμόσχευση μαλλιών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Δυστυχώς, στην κλινική μας έρχονται, πολύ συχνά, άνθρωποι με αποτυχημένο αποτέλεσμα για να το διορθώσουν και να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά από μια αποτυχημένη επέμβαση. Ένας καταρτισμένος γιατρός είναι το Α και το Ω σε μια επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών».

Τι να προσέχετε

Ο διακεκριμένος πλαστικός χειρουργός και μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Τριχωτού (ISHRS), Δρ. Βεκρής αναφέρει τα εξής σημεία στα οποία πρέπει να δώσετε προσοχή:

1. Μάθετε για την τεχνική που θα εφαρμόσει ο γιατρός: Η μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE είναι η πιο σύγχρονη και ελάχιστα τραυματική μέθοδος. Δεν αφήνει σημάδια και ουλές, όπως η ξεπερασμένη πια FUT/Strip, ενώ εφαρμόζεται με τοπική αναισθησία.

2. Δώστε έμφαση στην επιλογή γιατρού: Ο γιατρός που θα εφαρμόσει τη μέθοδο FUE πρέπει να είναι άρτια καταρτισμένος με εμπειρία σε διαφορετικά περιστατικά με ποικίλους βαθμούς δυσκολίας. Με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό και μόνιμο με υψηλά ποσοστά επαναφύτρωσης.

3. Η σημασία της επιστημονικής ομάδας: Ο ρόλος της ομάδας που πλαισιώνει τον γιατρό είναι καθοριστικός. Ενδεικτικά, οι βοηθοί πρέπει να συντηρούν σε σωστή θερμοκρασία τα τριχοθυλάκια που εξάγονται, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά τους καθώς και υψηλά ποσοστά επαναφύτρωσης.

4. Μην επιλέγετε το γιατρό με βάση το κόστος: Ενημερωθείτε για τις συστάσεις, ζητήστε να μιλήσετε με ασθενείς του γιατρού και ρωτήστε αν έχουν μείνει ικανοποιημένοι και φροντίστε να δείτε μερικά αποτελέσματα.


Info: Advanced Hair Clinics | www.advancedhairclinics.gr

Αθήνα: +30 210 6980451

Κηφισιά: +30 210 6232220

Γλυφάδα: +30 210 8980444

Θεσσαλονίκη: +30 2310 224240

Πάτρα: +30 2610 226562

Ρόδος: +30 22410 32700

Λεμεσός: +357 25251040

 

Τελευταία Νέα