Στα δικαστήρια Στέφαν Γιάνκοβιτς και Ερυθρός Αστέρας

Στα δικαστήρια Στέφαν Γιάνκοβιτς και Ερυθρός Αστέρας

Κάτια Πετροπούλου
Στα δικαστήρια Στέφαν Γιάνκοβιτς και Ερυθρός Αστέρας

bet365

Στέφαν Γιάνκοβιτς και Ερυθρός Αστέρας θα συναντηθούν στα δικαστήρια, μετά από αγωγή που έκανε ο παίκτης στην πρώην ομάδα του, για αθέτηση όρων στο συμβόλαιό του. «Είχε υπογράψει προσύμφωνο με άλλη ομάδα», υποστηρίζουν οι «ερυθρόλευκοι».

Με ανοιχτή επιστολή, ο 25χρονος φόργουορντ/σέντερ γνωστοποίησε πως ο Ερυθρός Αστέρας υπέπεσε σε σειρά παρατυπιών στην συνεργασία τους, γεγονός που τον οδήγησε να κινηθεί νομικά.

«Απευθύνομαι στο κοινό με την επιθυμία να αποφύγω τυχόν εικασίες σχετικά με την απόφασή μου να ξεκινήσω τον τερματισμό του συμβολαίου μου με την τρέχουσα ομάδα μου. Ως αθλητής και επαγγελματίας, πάντα εκτελούσα τα καθήκοντά μου ευσυνείδητα, σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανονισμούς των ομάδων, όπως και στα σχολεία, στα οποία έπαιζα μπάσκετ. Από την άλλη, κατά την διάρκεια, αλλά και μετά τη σεζόν 2017-18, ο Ερυθρός Αστέρας παραβίαζε επανειλλημένα τους όρους του συμβολαίου μας.

Μετά από μια σειρά παρατυπιών, που περιελάμβαναν μια προσπάθεια αμφισβήτησης παράνομων δραστηριοτήτων, εμποδίζοντας το δικαίωμά μου να αφήσω την ομάδα, νιώθω υποχρεωμένος να το πω δημοσίως, αλλά και να απευθυνθώ στο δικαστήριο, ώστε να προστατέψω τον εαυτό μου. Εξαιτίας όλων όσων συνέβησαν, πήρα την απόφαση να ασκήσω αγωγή εναντίον του συλλόγου, για την οποία θα μπορέσω να μιλήσω μόνο μετά την ετυμηγορία».

Η ομάδα του Βελιγραδίου απάντησε με ανακοίνωση, αναφέροντας πως ο παίκτης της είχε υπογράψει ήδη σε άλλη ομάδα, την στιγμή που έχει διευθετήσει όλες τις υποχρεώσεις στο πρόσωπό του.

«Ο Ερυθρός Αστέρας είναι έκπληκτος από το γεγονός ότι ο Στέφαν Γιάνκοβιτς δημοσιοποίησε μια ανοιχτή επιστολή στο κοινό, στην οποία εμείς, ως σύλλογος, ενημερωθήκαμε ότι δεν είναι πια παίκτης της ομάδας.

Ο Ερυθρός Αστέρας, ως ένας σοβαρός οργανισμός, που δεν μπορεί να βασιστεί σε αυθαίρετες πληροφορίες, όπως το ότι ο Στέφαν Γιάνκοβιτς, σε αντίθεση με όλους τους κανόνες, υπέγραψε ένα προσύμφωνο αξίας 80 χιλιάδων ευρώ για την επόμενη σεζόν με διαφορετική ομάδα, ότι παρακολούθησε αγώνα της προαναφερθείσας ομάδας εναντίον μιας ρουμάνικης πριν από λίγες ημέρες και ότι προσέλαβε έναν νόμιμο εκπρόσωπο σε αυτή την διαμάχη, ο οποίος ήταν μέλος του Συμβουλίου άλλης ομάδας.

Ο σύλλογος υπαινίσσεται ότι ο Γιάνκοβιτς ήξερε την ετυμυγορία της αγωγής πριν να δημοσιεύσει το γράμμα του, αλλά επίσης αναφέρει πως όλες οι οικονομικές υποχρεώσεις στον παίκτη έχουν διευθετηθεί.

Τώρα, η υπόθεση πρόκειται να εξεταστεί από την Σέρβικη Ολυμπιακή Επιτροπή και το δικαστήριο».

 

ABA LIGA Τελευταία Νέα