Ή ταν ή τα...ξαναλένε στα playoffs

Γιάννης Ράμμας
gazzetta default image fallback
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αναμετρώνται στο ΣΕΦ στο ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής (12/2, 17:00/ΝΕΤ), που θα κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Με προβλήματα αμφότεροι.

Πέρασε ένας γύρος απ' το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» της χρονιάς στο ΟΑΚΑ και το δεύτερο στο ΣΕΦ μένει να κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και κατ' επέκταση το απόλυτο πλεονέκτημα στα playoffs. Η νίκη ακόμη και στον πόντο θα δώσει σε έναν εκ των δύο προβάδισμα για τον τίτλο, αλλά δε θα είναι καιρός για ξέδρενους πανηγυρισμούς, αφού όπως έχει δείξει η Ιστορία όλα μπορούν να ανατραπούν στα playoffs.

ΑΞΙΑ ΒΑΘΜΩΝ: Όποιος νικήσει, θα πάρει κεφάλι στην κούρσα. Αλλά για τον Ολυμπιακό η νίκη θα έχει μεγαλύτερη αξία, αφού το καλοκαίρι σχεδόν άλλαξε όλο το έμψυχο δυναμικό του και στα χαρτιά δείχνει ασθενέστερος του αντιπάλου του. Οι τελευταίες εμφανίσεις του στην Ευρωλίγκα αποδεικνύουν πως δε χρειάζεται να ξοδεύεται κανείς για να φτιάξει ομάδα. Απ' την άλλη, σε περίπτωση δική τους νίκης ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει κάτι που είναι εύκολα μέσα στις δυνατότητές του. Σε περίπτωση ήττα τους, θα έχει νέες ευκαιρίες στα playoffs.

ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ο Ολυμπιακός δεν έχει στη διάθεσή του τον ανέτοιμο Λάζαρο Παπαδόπουλο, ενώ ο προέκυψε πρόβλημα με τον Πέρο Άντιτς, που χτυπήθηκε από γαστρεντερίτιδα κι είναι αμφίβολος. Ο Παναθηναϊκός δεν υπολογίζει στον Στίβεν Σμιθ. Ο Αμερικανός φόργουορντ ταλαιπωρείται απ' τις 2/2 με θλάση στη γάμπα και θα επιστρέψει έπειτα το clasico.

ΦΟΡΜΑ: Οι δύο «αιώνιοι» θα πατήσουν παρκέ βρισκόμενοι στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει μόνο με νίκες έπειτα το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ του πρώτου γύροι, ενώ η ήττα στην Καβάλα την 6η αγωνιστική παραμένει η μοναδική του Παναθηναϊκού.

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ: Η αναμέτρηση του ΣΕΦ... σέρνει πίσω της αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία. α) Η προϊστορία στα πρωταθλήματα ΕΣΑΚΕ είναι στο 40-55 υπέρ του Παναθηναϊκού. β) Ο Κώστας Τσαρτσαρής θέλει 8 πόντους για να μπει στο ΤΟΡ 10 του ΕΣΑΚΕ, αφήνοντας εκτός τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ (3.378π.). γ) Ο Βασίλης Σπανούλης θέλει 11 πόντους για να φτάσει στους 500 με τον Ολυμπιακό, κάτι που έχουν καταφέρει μόλις 32 απ' τους συνολικά 150 παίκτες της ομάδος ανά τα χρόνια. δ) Ο Δημήτρης Διαμαντίδης θέλει 1 κόψιμο για να μπει στο ΤΟΡ 10 του ΕΣΑΚΕ, αφήνοντας εκτός τον Γιώργο Καράγκουτη (183κοψ.).

Δείτε παρακάτω video απ' τις τελευταίες 6 συναντήσεις του στο ΣΕΦ για την κανονική περίοδο...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα