«Μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα»

«Μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα»

Gazzetta team
«Μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα»

bet365

Ο Ρόκο Λένι Ούκιτς τα έχει κατακτήσει όλα εκτός από την Ευρωλίγκα και τονίζει πως έχει ακόμα πολλά να δώσει στον Παναθηναϊκό.

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Κροάτη γκάρντ στην εφημερίδα Derby:

«Όπως το περιμέναμε, δεν ήταν εύκολη η αρχή, είμαστε μια νέα ομάδα, πολλοί νέοι παίκτες, νέος προπονητής. Χρειαστήκαμε χρόνο να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί και να γνωριστούμε. Ξεκινώντας τις υποχρεώσεις μας είχαμε πολύ δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα, με πολλές καλές ομάδες κόντρα στις οποίες δεν παίξαμε τόσο καλά στην αρχή.

Στη συνέχεια ήρθαν κάποιοι καινούριοι παίκτες, βρεθήκαμε μεταξύ μας κι αρχίσαμε να παίζουμε καλύτερα στους αγώνες. Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ καλά. Μετά την ήττα στην Ευρωλίγκα, χάσαμε από τον Ίκαρο, μια ήττα που δεν έπρεπε να γίνει αφού ίσως μας στοιχίσει την πρώτη θέση στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμη πολύ δρόμος στη σεζόν, θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε προηγούμενα λάθη και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε επιπλέον».

Τι άλλαξε στην ομάδα μετά τις τρεις συνεχόμενες ήττες; Δημιουργήθηκε νέο κίνητρο;

«Καταλάβαμε ότι έπρεπε να αντιδράσουμε, ότι θα ήταν αποτυχία να μην περάσουμε στο ΤΟΡ16. Το παιχνίδι κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μονόδρομος για εμάς, πολύ σημαντικό για τη συνέχεια μας στη διοργάνωση.

Παίξαμε κόντρα σε μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη κάνοντας πολύ καλή εμφάνιση. Μετά από αυτό παίξαμε με την Καντού, επίσης σημαντικό ματς για εμάς που μας έδωσε αυτοπεποίθηση και ανέβασε την ψυχολογία μας να παίξουμε καλύτερο μπάσκετ στη συνέχεια».

Πόση βελτίωση χρειάζεται ακόμη η ομάδα και τι την… άφησε πίσω;

«Ακόμη δεν παίζουμε τόσο καλά όσο μπορούμε, είμαστε καλύτερα από την αρχή, όμως ακόμη έχουμε πολλά πράγματα να βελτιώσουμε. Έχουμε και τους νέους παίκτες όπως τον Καπόνο και τον Γκιστ που πρέπει να προσαρμοστούν στην ομάδα.

Τότε θα είναι πιο εύκολο για εμάς. Επίσης είχαμε πολλούς τραυματισμούς, εγώ ήμουν ένας από αυτούς, τώρα είναι ο Δημήτρης (Διαμαντίδης), ο Σοφοκλής που λείπει αρκετό καιρό. Όταν θα είμαστε όλοι υγιείς, θα είμαστε σίγουρα και καλύτεροι συνολικά.

Σίγουρα μπορώ να δώσω πολλά περισσότερα στην ομάδα, δεν έχω φτάσει στο καλύτερο μου επίπεδό. Ξέρεις, δεν είναι εύκολο να παίζεις στον Παναθηναϊκό, τα τελευταία 10 χρόνια έχει κερδίσει τα πάντα, όλοι έχουν την νοοτροπία του νικητή και δεν δέχονται τίποτα άλλο.

Υπάρχει πολλή πίεση σε όλους όσοι παίζουν εδώ, αλλά είναι πολύ φυσιολογικό. Αν θες να κερδίζεις πρέπει να μάθεις και να αντιμετωπίζεις την πίεση. Επίσης μέχρι τώρα, όπου κι αν έπαιξα στην καριέρα μου ήμουν το βασικό πόιντ γκαρντ, τώρα συνεργάζομαι με τον Δημήτρη (Διαμαντίδη), είναι διαφορετικό. Κάποια πράγματα είναι εύκολα, κάποια δυσκολότερα, δε θα πω καλύτερα ή χειρότερα, αλλά είναι σίγουρα διαφορετικά.

Οπότε χρειάζομαι λίγο χρόνο να το συνηθίσω αυτό και να συνειδητοποιήσω με ποιο τρόπο να βοηθήσω την ομάδα. Είχα και τον τραυματισμό πριν λίγο καιρό που με πήγε πίσω. Όλο τον Δεκέμβριο ήμουν τραυματίας κι επιστρέφοντας δεν μπόρεσα να δώσω το 100% μου, όμως τώρα είμαι καλά κι έτοιμος να προσφέρω».

Πόση «υπομονή» έχουν οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής με τους νέους συμπαίκτες τους;

«Είναι κι οι δυο πραγματικοί νικητές. Έχουν κατακτήσει τόσα τρόπαια με τον Παναθηναϊκό κι είναι χρόνια στην ομάδα, οπότε ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν. Κάποιοι από εμάς έχουμε περισσότερη εμπειρία, κάποιοι όχι, όμως όλοι πρέπει να τους ακούμε. Έχουν ακόμη πολύ υπομονή κι επιθυμία να μας βοηθήσουν, είναι ακόμη «πεινασμένοι» για τίτλους κι έχουν αρκετή ενέργεια για να τους κατακτήσουν».

Αν και είσαι λίγο καιρό στην ομάδα, έχεις ξεχωρίσει κάποια καλή και κάποια κακή στιγμή;

«Σίγουρα ο τραυματισμός μου ήταν η πιο άσχημη στιγμή μέχρι τώρα. Ήταν σε κακό χρονικό σημείο, πριν από τα ματς με την Καντού και την Ολίμπια, δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια για μας. Δεν ήταν σοβαρός τραυματισμός, αλλά έπρεπε να μείνω πίσω και να αναρρώσω, όμως ήθελα να μπορώ να παίξω και να βοηθήσω την ομάδα.

Όσο για την καλύτερη στιγμή, ήρθα στον Παναθηναϊκό για να κερδίσω τίτλους. Δεν ήρθα για να είμαι ο πρώτος σκόρερ ή να είμαι ο MVP, αυτά τα έχω κάνει ήδη στην καριέρα μου. Η σημαντικότερη στιγμή που θα μπορούσα να σκεφτώ, μπορεί να έρθει τον Μάιο ή τον Ιούνιο κι όχι από τώρα, είναι πολύ νωρίς χρονικά.

Δεν νομίζω ότι μπορεί το πρόγραμμα των συνεχόμενων αγώνων να μας επηρεάσει. Θα είναι καλύτερα για μας γιατί όσα πιο πολλά ματς έχουμε να δώσουμε και μάλιστα κόντρα σε μεγάλες ομάδες τόσο περισσότερο διατηρούμαστε σε ανταγωνιστικό ρυθμό κι υψηλό επίπεδο. Έχουμε αρκετή ποιότητα να αποδείξουμε ότι μπορούμε κι αξίζουμε να είμαστε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας κι αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε».

Ο ΟΣΦΠ είναι ο κυριότερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Πως τον βλέπεις μέχρι τώρα και πόσο πιο έτοιμοι είστε πια εσείς για να τον αντιμετωπίσετε;

«Ο Ολυμπιακός παίζει καλά μέχρι τώρα και θα είναι σκληρά ματς αυτά εναντίον τους. Στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, είχαμε μόλις δώσει τρία ματς όλη η καινούρια ομάδα, δεν ήμασταν έτοιμοι και ήταν ένα κακό παιχνίδι γενικά.

Μέχρι να τους ξανασυναντήσουμε όμως είτε στον τελικό Κυπέλλου, είτε στο δεύτερο γύρο στο ΣΕΦ, είτε και στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας ίσως, ή στους τελικούς του πρωταθλήματος, θα είμαστε πιο έτοιμοι από τις αρχές και θα φανεί ποια ομάδα είναι καλύτερη. Από τότε έχουμε βελτιωθεί αισθητά και έχουμε αλλάξει κατά πολύ».

Λίγο πριν από την άφιξή του στην Ελλάδα, ο Ούκιτς πέτυχε ένα απίστευτο buzzer beater με την Εθνική Κροατίας κι ερχόμενος στην Αθήνα μίλησε για επανάληψη και με τον Παναθηναϊκό:«Βασικά, δεν το υποσχέθηκα. Με ρώτησαν όταν ήρθα στην Ελλάδα μετά τα ματς με την Εθνική Κροατίας κι απάντησα σχετικά. Έχω σκοράρει πολλά στην καριέρα μου, όμως ήμουν πάντα βασικός παίκτης. Εδώ δεν είναι δεν είναι εύκολο, είπα και πριν είναι διαφορετικά τα πράγματα. Πρέπει να σεβαστείς τους συμπαίκτες σου, την ομάδα, δεν είναι εύκολο να έρθεις σε μια νέα ομάδα και να γίνεις «πρωταγωνιστής» αμέσως.

Όπως και να έχει, δεν σκέφτομαι buzzer beaters, είμαι αφοσιωμένος στο να βοηθήσω την ομάδα μου όσο περισσότερο μπορώ, να κάνω ότι μου ζητηθεί και να κερδίσω τίτλους στο τέλος της σεζόν. Έχω κερδίσει πολλούς προσωπικούς τίτλους, αλλά ποτέ δεν έχω κατακτήσει την Ευρωλίγκα. Αυτός είναι ένας από τους στόχους μου για τα επόμενα δυο χρόνια κι αυτός είναι ο λόγος που υπέγραψα στον Παναθηναϊκό».

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού σας δημιουργεί έξτρα κίνητρο σε κάθε ματς;

«Έχουν στηρίξει πολύ την ομάδα μέχρι τώρα. Αναγνωρίζω κι εκτιμώ το πάθος τους για τη νίκη. Όπως είπα και πριν, είναι δύσκολο να παίζεις στον Παναθηναϊκό, είναι μια ομάδα που έχει «κακομάθει» τους φιλάθλους της με τις νίκες και τους τίτλους.

Όμως είναι πολύ καλό, γιατί αν θες να είσαι στο κορυφαίο επίπεδο και να παίζεις για την καλύτερη ομάδα πρέπει να προσπαθείς συνεχώς και να μην επαναπαύεσαι ποτέ. Θες να κερδίζεις κάθε ομάδα που έρχεται εδώ και για να μην απογοητεύσεις τους οπαδούς σου. Βλέπουν τόσους αντιπάλους και τόσους καλούς παίκτες συνεχώς κι εσύ θες να αποδείξεις ότι είσαι αρκετά καλός για να είσαι μέλος της ομάδας».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα