Λοβ στο Gazzetta: «Αν δεν "βγει να τραγουδήσει η χοντρή"»

Λοβ στο Gazzetta: «Αν δεν "βγει να τραγουδήσει η χοντρή"»

Ο Λοβ

bet365

To Περιστέρι έμεινε... ζωντανό για το Final Four του BCL μετά την εντυπωσιακή νίκη επί της Βόννης και ο Ζερμέιν Λοβ μίλησε στο Gazzetta για την νοοτροπία της ομάδας του, τον Σπανούλη, τον μεγάλο στόχο του συλλόγου. Υποκλίθηκε στον κόσμο.

Όλη τη χρονιά το Περιστέρι Bwin δείχνει πολύ... σκληρό για να πεθάνει. Έχει αντιμετωπίσει όλες τις δύσκολες καταστάσεις και έχει αντέξει. Πλέον απέχει μια νίκη από το Final Four του ΒCL στο Βελιγράδι. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη με την βοήθεια του κόσμου της, κατάπιε τη Βόννη στο δεύτερο ματς της σειράς με 90-62 και πάει να τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση στη Γερμανία, θέλοντας να γυρίσει με το εισιτήριο για το Final Four.

Στο πιο σημαντικό ματς της σεζόν, σε μια do or die κατάσταση, οι Πρίγκιπες της Δυτικής Όχθης έδειξαν ξανά το μέταλλο της, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στους κάτοχους του τροπαίου. Αρνείται να παραδοθεί, αρνείται να αποκλειστεί και θα πάει στη Γερμανία για να... τελειώσει τους Γερμανούς και να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα, την πιο χρυσή της ιστορίας του στην Ευρώπη.

Ο Ζερμέιν Λοβ φανέρωσε την ποιότητα του σε ακόμη ένα ματς και αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της σπουδαίας βραδιάς του Περιστερίου. Τελείωσε την αναμέτρηση με 15 πόντους, 6/10 σουτ, 5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 15 στην αξιολόγηση.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε στην πίστη της ομάδας, τη νοοτροπία της να μην λυγίσει ποτέ στα κρίσιμα, ενώ αναφέρθηκε στον ρόλο του Βασίλη Σπανούλη σε όλο αυτό. Αποκάλυψε τον μεγάλο στόχο του Περιστερίου, στάθηκε στην έννοια της ομαδικότητας, ενώ έκανε τη δική του... υπόκλιση στον κόσμο της ομάδας που ήταν συγκλονιστικός, βάζοντας φτερά στα πόδια του και των συμπαικτών του.

Το Περιστέρι έβγαλε σπουδαία αντίδραση και έφερε τη σειρά στο 1-1 νικώντας με σχεδόν 30 πόντους διαφορά. Ποια στοιχεία έφεραν τον αποψινό θρίαμβο;

«Κόντρα στη Βόννη ήμασταν physical και παίξαμε το μπάσκετ μας. Δώσαμε στους εαυτούς μας μια εξαιρετική ευκαιρία για να πάρουμε το ματς, κάτι που δεν κάναμε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς. Καταφέραμε να επιστρέψουμε στη σειρά και με τη βοήθεια της ατμόσφαιρας που δημιούργησαν οι οπαδοί μας»

Στον προηγούμενο γύρο ξεκινήσατε με 3 ήττες και φάνηκε να χάνεται η πρόκριση, αλλά στη συνέχεια κάνατε 3 νίκες και περάσατε με τη μεγάλη νίκη κόντρα στην Τενερίφη. Κόντρα στη Βόννη ξέρατε πως με ήττα τελειώνει η διοργάνωση και βγάλατε μια σπουδαία εμφάνιση για να μείνετε... ζωντανοί. Αυτή η refuse to lose νοοτροπία της ομάδας έρχεται από τον Σπανούλη;

«Ο Σπανούλης έχει τη δική του φιλοσοφία. Ακόμα και όταν ξεκινήσαμε με ρεκόρ 0-3 στον προηγούμενο γύρο, εκείνος πίστευε πως στο τέλος θα πάρουμε αυτό που αξίζουμε. Ήταν πολύ σημαντικό να πιστεύουμε σε όλη τη διαδρομή μέχρι να «βγει η χοντρή να τραγουδήσει» (*έκφραση ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει μέχρι το τελευταίο ματς, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και ότι πάντα θα πρέπει να διεκδικείς τις πιθανότητες σου έστω και αν αυτές είναι λιγοστές). Συνεχίσαμε να πιστεύουμε στους εαυτούς μας ακόμα και όταν χάσαμε τα πρώτα τρία ματς. Ούτε τώρα θα σταματήσει αυτό. Έχουμε μπροστά μας το Game 3 και θα προσεγγίσουμε το ματς με τον ίδιο τρόπο που το κάναμε στο δεύτερο παιχνίδι»

φγ

Ονειρεύεστε το Final Four και το τρόπαιο του BCL; «Δεν θα έλεγα πως είναι ένα όνειρο, αλλά ένας μεγάλος στόχος. Είναι κάτι που έχουμε βάλει στην λίστα μας. Δουλεύουμε για αυτό κάθε μέσα, κάθε λεπτό. Δεν παίρνουμε τίποτα ως δεδομένο. Στο πρώτο ματς δείξαμε παραπάνω σεβασμό και δεν παίξαμε όπως έπρεπε. Έτσι χάσαμε. Πλέον όμως είμαστε συγκεντρωμένοι στο πολύ κρίσιμο Game 3».

H απουσία του Κένι Γουίλιαμς ήταν κομβική, αλλά την καλύψατε αφού μαζί με τον Ράγκλαντ και τον Μήτρου Λονγκ ήσασταν σε εξαιρετική βραδιά στην περιφέρεια. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το Περιστέρι; Να έχει διαφορετικούς πρωταγωνιστές!

«Aυτή είναι η ομάδα μας. Μπορεί να έχουμε διαφορετικό πρωταγωνιστή σε κάθε ματς. Με τον τρόπο που παίζουμε, δίνεται η ευκαιρία σε 2-3 παίκτες να βρεθούν στην… βραδιά τους στο ίδιο ματς. Έχει να κάνει με την ομαδικότητα και το πόσο στηρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Απόλαυσες την φοβερή ατμόσφαιρα του κόσμου σας; Ήταν σαν ο 13ος παίκτης για εσάς;

«Ήταν απίστευτοι απόψε οι φίλαθλοι μας. Τους έχουμε ανάγκη Το καλύτερο που έχω δει από τότε που βρίσκομαι εδώ. Δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς αυτούς. Ήταν απίστευτος ο κόσμος. Αναμένω να έχουμε και σε άλλα ματς ατμόσφαιρα σαν και αυτή κόντρα στη Βόννη. Μας έδωσαν ώθηση, δύναμη για να τα καταφέρουμε και να μείνουμε ζωντανοί στη σειρά».

@Photo credits: INTIME
 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα