Η Σβιόντεκ στον τελικό, έτοιμη για το repeat στο Roland Garros

Η Ίγκα Σβιόντεκ προχωρά ακάθεκτη στο Masters της Μαδρίτης.

bet365

Η Ίγκα Σβιόντεκ νίκησε τη Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια με 2-0 σετ, πάει για τον 3ο τίτλο σε τέσσερα χρόνια στο Roland Garros, παράλληκα βγήκε νικήτρια στη μάχη με την Αρίνα Σαμπαλένκα για το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Ίγκα Σβιόντεκ δικαιολόγησε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στην Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, επικράτησε με 6-2, 7-6(7) και προκρίθηκε στον τελικό του Roland Garros.

Eκεί το Σάββατο (10/6) με αντίπαλο την Τσέχα, Καρολίνα Μούχοβα η 22χρονη από την Πολωνία θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 3ο τίτλο της στο γαλλικό Όπεν, μετά τις κατακτήσεις του 2020 και 2022 και τον 4ο σε Grand Slam, μετά τη νίκη της και στο περσινό US Open.

Σε συνδυασμό με την ήττα της Αρίνα Σαμπαλένκα στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, βη Σβιόντεκ παρέμεινε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μάχη στο 2ο σετ

Ο ημιτελικός άρχισε με break από την Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια, με τη Σβιόντεκ να απαντά αμέσως (1-1) και να παίρνει την πρωτοπορία με 2-1. Η Χαντάντ Μάια ισοφάρισε σε 2-2, όμως η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στη Σβιόντεκ, που με τέσσερα κερδισμένα games έφθασε με άνεση στο 6-2 σε 44 λεπτά.

Η Χαντάντ Μάια ήταν περισσότερο ανταγωνιστική στο 2ο σετ. Με break στο 3ο game προηγήθηκε με 2-1 και μετά με 3-1. Η Σβιόντεκ απάντησε άμεσα και πήρε την πρωτοπορία με 4-3 και έφθασε στο 5-4. Η Χαντάντ Μάια κράτησε το σερβίς της για το 5-5 και η Σβιόντεκ με love game έκανε το 6-5.

Η Χαντάντ Μάια άντεξε στην πίεση της στιγμής και με τρεις στη σειρά μετέτρεψε το 15-30 σε 6-6, στέλνοντας το σετ στο tie break.

Με δύο μίνι break η Χαντάντ Μάια έκανε το 2-1 και 5-3, η Σβιόντεκ ισοφάρισε 5-5 και 6-6, προσπερνώντας με 7-6 έφθασε σε match point, όμως δεν το εκμεταλλεύτηκε (7-7).

Η Σβιόντεκ με winner βρήκε 2ο match point (8-7) και με τον ίδιο τρόπο τελείωσε τη διαδικασία, το σετ με 7-6(7) και τον ημιτελικό.


 

ROLAND GARROS Τελευταία Νέα