Παναθηναϊκός: Η τριάδα των Ζέκα, Τσέριν και Μπακασέτα έκανε... θραύση με τον Άρη

Παναθηναϊκός: Η τριάδα των Ζέκα, Τσέριν και Μπακασέτα έκανε... θραύση με τον Άρη

Η τριάδα των Ζέκα, Τσέριν και Μπακασέτα έκανε... θραύση με τον Άρη 

bet365

Η καταπληκτική εμφάνιση της τριάδας των Ζέκα, Τσέριν και Μπακασέτα που οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μία νίκη κόντρα στον Άρη, που ήρθε πιο άνετα απ' ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Άρη με 2-0 στην Λεωφόρο στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Superleague και θα μπορούσε αυτό να το είχε κάνει με πιο επιβλητικό σκορ, αν οι «πράσινοι» είχα καλύτερα τελειώματα στις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ο πιο βασικός λόγος που οδήγησε το «τριφύλλι» στην χθεσινή αρκετά καλή του εμφάνιση ήταν η απόδοση των τριών παικτών που συνέθεσαν την τριάδα του άξονά του. Ο Φατίχ Τερίμ προτίμησε να χρησιμοποιήσει στο «6» τον Ζέκα αντί του Πέρεθ ή του Αράο, που έμειναν στον πάγκο, επανέφερε τον Τσέριν στο «8», ο οποίος επέστρεψε από τον τραυματισμό του και κράτησε τον Μπακασέτα στο «10».

Οι τρεις τους λειτούργησαν παραπάνω από αρμονικά με τον Ελληνοπορτογάλο να κόβει, τον Σλοβένο να συνεισφέρει όπου χρειάζεται και τον αρχηγό της Εθνικής να ράβει, αλλά και να σκοράρει.

Τα ρεκόρ όπου οδήγησαν την ομάδα οι Μπακασέτας, Ζέκα και Τσέριν

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλό έλεγχο του αγώνα και έπαιζε με τεράστια σιγουριά και αποτελεσματικότητα στην δημιουργία κάτι που φαίνεται από τους δείκτες του. Οι «πράσινοι» στο συγκεκριμένο παιχνίδι είχαν με διαφορά τις λιγότερες απώλειες μπάλας σε αγώνας τους επί Φατίχ Τερίμ, αφού έφτασαν τις 79.

Το αμέσως επόμενο παιχνίδι με λιγότερες απώλειες της μπάλας ήταν εκείνο με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όπου το «τριφύλλι» εκμεταλλευόμενο και το στήσιμο της ομάδας του Περιστερίου σε τόσο χαμηλό μπλοκ, κυριάρχησε ολοκληρωτικά, όμως και πάλι είχε 89 απώλειες.

Σ' αυτό βοήθησαν σημαντικά τόσο το μεγάλο ποσοστό επιτυχίας που είχε η ομάδα του Τούρκου τεχνικού στις πάσες όσο και η τρομερή επίδοσή της στις κερδισμένες μονομαχίες. Ο Παναθηναϊκός έφτασε για πρώτη φορά σε παιχνίδι με αντίπαλο μία εκ των ομάδων του Big-5 επί Τερίμ να έχει 87% στις πάσες (371/426) ενώ ταυτόχρονα το ποσοστό του στις κερδισμένες μονομαχίες άγγιξε το 53,54% (106/198).

Μάλιστα, στον τομέα των μονομαχιών, αυτή η επίδοση αποτελεί φετινό ρεκόρ για τους «πράσινους», αφού ξεπέρασαν το 53,48% (100/187) που είχαν με την Μαρσέιγ.

Φυσικά, καταλαβαίνει κανείς πως όλο αυτό δεν οφείλεται μόνο στους τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν στον χώρο του κέντρου, όμως χωρίς αυτοί να κάνουν εξαιρετικό παιχνίδι, δεν μπορείς να πιάσεις τέτοια νούμερα, αφού συμμετέχουν πάρα πολύ στα κομμάτια αυτά.

Πάμε τώρα να δούμε τι έκαναν οι τρεις αυτοί μεμονωμένα στο παιχνίδι με τη βοήθεια του Wyscout, της κορυφαίας πλατφόρμας ποδοσφαιρικής ανάλυσης.

Ασταμάτητος και σχεδόν αλάνθαστος ο Ζέκα

zeca_eurokinisi

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού παρουσίασε στο ματς κόντρα στον Άρη τα προσόντα για τα οποία έκανε καριέρα. Αστείρευτες δυνάμεις, πάθος, δύναμη, περίσσιο θάρρος και καθαρό μυαλό στις μεταβιβάσεις του

Ο Κάρλος Ζέκα προχώρησε στην επανάκτηση της μπάλας 14 φορές στο παιχνίδι, οκτώ εκ των οποίων έγιναν στο μισό του αντιπάλου ανανεώνοντας την επίθεση του Παναθηναϊκού και εμποδίζοντας τυχόν κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν για την άμυνα της ομάδας του εν τη γενέσει τους. Είχε 9/15 μονομαχίες με το ποσοστό επιτυχίας του να αγγίζει το 60%.

Η συνεισφορά του όμως ήταν σημαντική και στην ανάπτυξη.Είχε 52/53 πάσες αγγίζοντας το εντυπωσιακό 98% ενώ έφτασε στο απόλυτο και στις πάσες με τις οποίες πέρασε την μπάλα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με 7/7. Ως αποτέλεσμα των υψηλών ποσοστών επιτυχίας του, έχασε την μπάλα μόλις τέσσερις φορές, τις τρεις στο μισό της ομάδας του.

Ακόμη, ο 35χρονος μέσος έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη βγάζοντάς τον απέναντι στον Κουέστα, έστω και από πλάγια θέση, με τον Έλληνα φορ να κάνει ένα τρομερό τελείωμα, που όμως σταμάτησε στο δοκάρι του Ισπανού κίπερ.

Ο Τσέριν ήταν ο... μετρονόμος της μεσαίας γραμμής

cerin_intime

Ο Σλοβένος μέσος επέστρεψε μετά από δύο εβδομάδες στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, έπαιξε 97 λεπτά και ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ απ' αυτήν. Χωρίς ποτέ να εντυπωσιάζει κάνοντας φαντεζί ενέργειες, αλλά πάντα πράττοντας το απλό, που ορισμένες φορές είναι και το πιο δύσκολο στο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν το κάνεις με τόση συνέπεια και επιτυχία.

Ο Τσέριν προσέφερε τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά κι έδειξε γιατί αποτελεί τόσο σημαντικό κομμάτι του παζλ των «πρασίνων». Ο Σλοβένος μέσος είχε 50/54 πάσες (93%), με 4/4 προς το τελευταίο τρίτο του γηπέδου και 3/3 στην μεγάλη περιοχή του Άρη.

Τελείωσε τον αγώνα με 6/11 μονομαχίες (55%), επτά επανακτήσεις της μπάλας εκ των οποίων η μία στο μισό του αντιπάλου και μόλις πέντε απώλειες της μπάλας, οι δύο στο μισό του «τριφυλλιού».

Ο Μπακασέτας σκόραρε, δημιούργησε, έλαμψε

bakasetas_intime

Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος έκανε ένα πολύ μεστό παιχνίδι στο οποίο πήρε... άριστα στα βασικά ζητούμενα που έχει η ομάδα από κείνον, δηλαδή τον τομέα της εκτέλεσης και της δημιουργίας.

Ο Τάσος Μπακασέτας σκόραρε στην πρώτη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στον αγώνα κι έδιωξε το άγχος από τα πόδια τα δικά του και των συμπαικτών αλλάζοντας κατευθείαν την ατμόσφαιρα στην Λεωφόρο, που ήταν περίεργη τόσο λόγω της επετείου των Τεμπών όσο και λόγω των δύο τελευταίων άσχημων αποτελεσμάτων. Μάλιστα, έφτασε κοντά στο να εδραιώσει και το προβάδισμα της ομάδας του μόλις δύο λεπτά μετά, αλλά αυτή τη φορά ο Κουέστα του είπε «όχι».

Σημειωτέον, έκανε και τα δύο τελειώματά του με το δεξί! Χωρίς να μπει σε σκέψεις για κοντρόλ, να φέρει την μπάλα στο καλό πόδι κλπ. Έφτιαξε το σώμα του και εκτέλεσε άμεσα και τις δύο φορές, όπως πρέπει να κάνεις ένας ποδοσφαιριστής του επιπέδου του Παναθηναϊκού.

Από κει και πέρα, ο Έλληνας επιθετικός μέσος έπιασε τις 0,44xA (ο δείκτης που μετράει την αξία των πασών που οδηγούν σε τελική) κάνοντας ρεκόρ με την φανέλα των «πρασίνων» στο χθεσινό ματς, όπου έφτιαξε μία τεράστια ευκαιρία για τον Μπερνάρντ, αφού τον έβγαλε φάτσα με την εστία από το ύψος του πέναλτι και χωρίς σώματα μπροστά του, όμως εκείνος έστειλε την μπάλα αρκετά άουτ, μένοντας απαρηγόρητος μετά την απώλεια της ευκαιρίας αυτής. Ο ίδιος όμως ο Μπακασέτας πήγε τον αγκάλιασε σαν να του λέει «πάμε, το επόμενο».

Ύστερα, είχε κι ένα κόρνερ από την εκτέλεση του οποίου ο Ιωαννίδης βρήκε μια κεφαλιά από εξαιρετική θέση, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Κι αν αυτά δεν είναι αρκετά, ο Έλληνας μέσος είχε ακόμη:

  • 42/49 πάσες (86% ποσοστό επιτυχίας)
  • 7/10 μακρινές πάσες (ρεκόρ για φέτος)
  • 4 επαφές με την μπάλα στην μεγάλη περιοχή
  • 12/26 μονομαχίες (6/11 στο επιθετικό κομμάτι με 55%)
  • 3/5 πάσες στην μεγάλη περιοχή του αντιπάλου
  • 7 επανακτήσεις, οι 5 στο μισό του αντιπάλου
  • 10 απώλειες της μπάλας, μόλις δύο στο μισό του «τριφυλλιού»
@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα