Ολυμπιακός: Μέχρι την Παρασκευή στην Αθήνα για την επισημοποίηση της συμφωνίας ο Πέδρο Άλβες

Ο Άλβες

bet365

Ο 40χρονος Πέδρο Άλβες που υπήρξε στέλεχος στην Εστορίλ αναμένεται εντός της προσεχούς εβδομάδας στην Αθήνα για τα τυπικά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν από την Πορτογαλία (διότι προς το παρόν καμία εκ των εμπλεκόμενων πλευρών δεν επιβεβαιώνει κάτι) ο Άλβες θα έρθει στην Ελλάδα το αργότερο έως την Παρασκευή για να τελειώσει και τυπικά τις συζητήσεις του με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και να ανακοινωθεί φυσικά με ένα συμβόλαιο της τάξεως των 2.5 ετών, όπως διαβάσατε νωρίτερα. Ο Πορτογάλος που έχει μεταξύ άλλων διατελέσει στέλεχος στην Εστορίλ θα αναλάβει επιτελικό πόστο στο οργανόγραμμα της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Ο Πέδρο Άλβες γεννήθηκε στην Λισαβώνα της Πορτογαλίας στις 27 Μαΐου του 1983. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής έχοντας το πέρασμά του από διάφορες μικρές ομάδες και φτάνοντας μέχρι και στην Κύπρο και τον Άρη Λεμεσού, όπου έμεινε για έναν χρόνο. Στα 32 του σταμάτησε το ποδόσφαιρο.

Ξεκίνησε την πορεία του ως στέλεχος και ως αθλητικός διευθυντής στην Εστορίλ. Έπιασε δουλειά το καλοκαίρι του 2018 στην πορτογαλική ομάδα, όταν εκείνη βρισκόταν ακόμα στη Β' κατηγορία. Έμεινε εκεί συνολικά για μία πενταετία, κατά την οποία το club επανήλθε στην μεγάλη κατηγορία, έφτασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου (2020-2021) και ανέδειξε αρκετούς παίκτες.

Η μεταξύ τους συνεργασία ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε (καθότι προέκυψαν διαφωνίες με τη διοίκηση) και έκτοτε δεν είχε παρουσία σε άλλη ομάδα. Στα πέντε χρόνια που βρέθηκε στο πορτογαλικό κλαμπ, πήγαν εκεί παίκτες όπως ο Ματέους Νούνιες, που τώρα βρίσκεται στην Μάντσεστερ Σίτι, οι Φιλίπε Σοάρες και Μάρκος Αντόνιο (πουλήθηκε 3,5 εκατ. ευρώ στην Σαχτάρ) που ανήκουν τώρα στον ΠΑΟΚ και αρκετοί γνώριμοί μας ακόμη (Γκεράλντες, Σαβιέρ, Λούκας Τέιλορ και άλλοι).

Από τις πέντε κορυφαίες πωλήσεις στην ιστορία του συλλόγου, η τρίτη (Αντρέ Φράνκο σε Πόρτο με 4,07 εκατ. ευρώ), η τέταρτη (Τσικίνιο σε Γουλβς αντί 3,5 εκατ. ευρώ) και η πέμπτη (Μάρκος Αντόνιο σε Σαχτάρ Ντόνετσκ) με 2,5 εκατ. ευρώ έγιναν στη δική του περίοδο. Στη θητεία του μάλιστα έγινε και η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Ο λόγος για τον Κάρλες Σόρια, νυν παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα, τον οποίο τότε έκαναν δικό τους από την δεύτερη ομάδα της Εσπανιόλ πληρώνοντας 600 χιλιάδες ευρώ. Στα 5 αυτά χρόνια που έμεινε στην Εστορίλ, η πορτογαλική ομάδα είχε θετικό πρόσημο στις μεταγραφές της, βγαίνοντας συνολικά κατά 23,6 ευρώ κερδισμένη (σε σχέση με τα χρήματα που εισέπραξε και ξόδεψε).

Να θυμίσουμε πώς στο παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει ξανασυνεργαστεί με άνθρωπο που ήταν αρχικά στέλεχος και μετά προπονητής στην Εστορίλ. Ο λόγος για τον Μάρκο Σίλβα που έφτασε στο σημείο να εργαστεί σε επίπεδο Premier League. Ο Σίλβα ως προπονητής του Ολυμπιακού πήρε ένα Πρωτάθλημα. Όπως βέβαια οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποκτήσει και παίκτες με θητεία στην Εστορίλ, όπως τον μεσοεπιθετικό Σεμπά.

@Photo credits: Estoril Praia - Futebol SAD
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα