Ολυμπιακός: Ο Ρέτσος αγωνίστηκε 205 λεπτά με Ολλανδία και Ιρλανδία και κερδίζει τη θέση του και στην Εθνική (vids)

Ο Ρέτσος

bet365

Ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού, Παναγιώτης Ρέτσος, συνεχίζει την ανοδική του αγωνιστική πορεία και μέσω της Εθνικής και καθιερώνεται ως ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων στόπερ.

Ξεκινάμε από μία δεδομένη διαπίστωση που μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστή. Μία σημαντική πληροφορία όμως πάνω σε αυτό το θέμα.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Ρέτσο και τον είχε σχεδόν σερί στις κλήσεις του διότι τον θεωρεί έναν πολυσύνθετο παίκτη που μπορεί να παίξει σε αρκετές θέσεις στην άμυνα. Και κάπως έτσι ο 25χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού βρέθηκε να έχει καταγράψει σε δύο αγώνες με Ιρλανδία και Ολλανδία 205 λεπτά στο σύνολο και να εξελίσσεται σε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος καθώς υπήρχε ο τραυματισμός του Χατζηδιάκου.

Είναι δηλαδή σαφές ότι σε επίπεδο ιεραρχίας στην Εθνική είναι ο Νο3 στόπερ της μετά τους Μαυροπάνο και Χατζηδιάκο. Απέναντι στην Ολλανδία μάλιστα ήταν εκ των κορυφαίων παικτών της Εθνικής μας και συνολικά έκανε το καλύτερο παιχνίδι από όλους τους στόπερ της Ελλάδας είτε σε τριάδα πίσω είτε σε τετράδα. Και ας ήταν πρωταγωνιστής σε μία μάλλον ιδιαίτερη φάση προς το τέλος του αγώνα όπου ο Ισπανός Ερνάντεθ έκανε τσεκάρισμα στο VAR για πιθανό πέναλτί του χωρίς όμως εν τέλει να δώσει παράβαση υπέρ των Ολλανδών.

Εάν δούμε τους αριθμούς της κορυφαίας πλατφόρμας του Wyscout σε επίπεδο αριθμών μπορεί να μην αναδεικνύουν τόσο ξεκάθαρα τόσο την παραπάνω διαπίστωση ως προς το αμυντικό σκέλος και τα καθήκοντά του στα μετόπισθεν, ωστόσο είναι γεγονός πως ο σέντερ μπακ των Πειραιωτών έβγαλε θετικότατο πρόσημο με τους Ολλανδούς και με πολύ δυνατή αντίπαλο και φοβερά ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς. Τέλειο ματς δεν έκανε, όμως έκανε μία γεμάτη και καλή προσπάθεια.

Με βάση τους αριθμούς του Wyscout ο Ρέτσος με την Ολλανδία είχε 50% στις κερδισμένες του μονομαχίες (7/14), 2/5 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες με 40% και 7 αναχαιτίσεις της μπάλας. Έπαιξε 105 λεπτά με τους Ολλανδούς και 100 με τους Ιρλανδούς, όπου επίσης είχε 50% στις κερδισμένες αμυντικά μάχες του. Ωστόσο με τους Ολλανδούς στην Opap Arena είχε πολύ ανεβασμένα ποσοστά στην κυκλοφορία της μπάλας.

Είχε 37 πετυχημένες μεταβιβάσεις της μπάλας σε σύνολο 43 ενεργειών με 85% και 3/4 μακρινές μπαλιές με 75%. Σε σχέση γενικά με τους στόπερ ο Μαυροπάνος με 46% ήταν εκείνος με τις λιγότερες κερδισμένες μονομαχίες ενώ ο Κουλιεράκης που είχε 71% σε αυτό το πεδίο είχε συμετοχή στη φάση του πρώτου πέναλτι των Ολλανδών.

Ο Ρέτσος των 12 συμμετοχών στον Ολυμπιακό φέτος με 1 γκολ στο ενεργητικό του δείχνει σιγά σιγά πως κερδίζει τη θέση του στην Εθνική. Πώς βρίσκει τη θέση του και στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Εκεί όπου από μεριάς παικτών του Ολυμπιακού υπάρχει ο Μασούρας που λογίζεται καιρό τώρα ως βασικότατο στέλεχος. Και βέβαια ο Παναγιώτης Ρέτσος από τη στιγμή που θα γυρίσει στο 100% στις προπονητικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών είναι και το μεγάλο φαβορί για βασικός στο κέντρο της άμυνας για άλλη μία φορά φέτος και σε αυτή την περίπτωση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την προσεχή Κυριακή.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα