image

Τι μένει στα μεγάλα;

Τα συμπαγή αυτοκίνητα προσφέρουν πλέον κορυφαίες επιδόσεις αλλά και τεχνολογίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας που συναντά κανείς μόνο σε πολύ ακριβότερα μοντέλα.

Μικρό αυτοκίνητο δεν σημαίνει και μικρές δυνατότητες και αυτό το αποδεικνύουν όλα τα νέα μοντέλα που αναμένονται εντός του 2023 ή του 2024. Τα χωροταξικά προβλήματα στις πόλεις αλλά και το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση που απαλευθερώνει χώρο και δυνατότητες για επιβάτες και αποσκευές στο εσωτερικό, καθιστούν τα συμπαγή αυτοκίνητα με μήκος λίγο πάνω από 4 μέτρα το νέο αγοραστικό trend.

Volvo EX30


Πλέον οι δυνατότητες δεν συμβαδίζουν με το μέγεθος και είναι πολλοί αυτοί οι οδηγοί που προτιμούν να πληρώσουν περισσότερο για την τεχνολογία και τις επιδόσεις και όχι για τον όγκο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν όλα τα νέα μοντέλα του 2024, που αναμένονται στη χώρα μας.

Less is more


Λαμπρό εξ αυτών, το νέο Volvo EX30. Mε μήκος μόλις 4,24 μέτρα, αλλά προδιαγραφές που εντυπωσιάζουν, τεχνολογικά και αποδοτικά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το μέχρι σήμερα κορυφαίο XC90. Από άποψη επιδόσεων, το αμιγώς ηλεκτρικό Volvo EX30 είναι πραγματικός φονέας γιγάντων. Η ισχύς στην κορυφαία εκδοχή του φτάνει στους 428 ίππους και η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,6 δευτερόλεπτα – καθιστώντας την έκδοση αυτή το ταχύτερο σε επιτάχυνση Volvo που κατασκευάστηκε ποτέ.


Ένα ακόμα πράγμα που κάνει το EX30 γρήγορα είναι η φόρτιση. Η έκδοση Twin Motor εκτεταμένης εμβέλειας έχει δυνατότητα φόρτισης έως και 153 kW, ενώ το μοντέλο τυπικής εμβέλειας 134 kW. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φορτιστεί η μπαταρία από 10 έως 80 τοις εκατό σε λίγο περισσότερο από 25 λεπτά.

Volvo EX30

Το EX30 θα διαθέτει λειτουργία ψηφιακού κλειδιού ώστε να διευκολύνει την κοινή χρήση του αυτοκινήτου με άλλους, μια νέα γενιά της δημοφιλούς λειτουργίας Park Pilot Assist που μπορεί να χειριστεί όλους τους τύπους χώρων στάθμευσης χωρίς την παρέμβαση του οδηγού και φυσικά απτή ποιότητα που εντυπωσιάζει.

Volvo EX30


Πρακτικά, το Volvo EX30 είναι ένα premium αυτοκίνητο και το μόνο μικρό είναι το δέμας του. Και η τιμή του, αν το κρίνει κανείς με βάση την τεχνολογία που διαθέτει, καθώς ξεκινά από τα 37.572 ευρώ στη χώρα μας.