Suzuki S-CROSS: Κίνηση χωρίς όρια

Suzuki S-CROSS: Κίνηση χωρίς όρια

image

Αισθητική αρτιότητα

Σχεδιαστικά το Suzuki S-CROSS αποπνέει το δυναμισμό ενός full size SUV, σε διαστάσεις που του επιτρέπουν να ελίσσεται και να σταθμεύει με άνεση στην πόλη. Η εκτεταμένη μάσκα σε μαύρο χρώμα, οι στενοί προβολείς LED 3 σημείων με τη χρωμιωμένη λωρίδα να τους συνδέει και τα τετραγωνισμένα προστατευτικά στους θόλους των τροχών δημιουργούν ένα αποτέλεσμα κομψό και σπορ, με ισχυρή προσωπικότητα.

Suzuki S-Cross

Η σχεδίαση του εσωτερικού εστιάζει στην πρακτικότητα, την εργονομία, την ευρυχωρία και την άνεση. Είναι εντυπωσιακό πως σε ένα συμπαγές αμάξωμα, πέντε ενήλικες επιβάτες, 430 λίτρα αποσκευών και δεκάδες χρηστικά αντικείμενα βρίσκουν άμεσα και εύκολα τη θέση τους. Η εργονομία ενδείξεων και διακοπτών είναι κορυφαία, ενώ η αίσθηση ευρυχωρίας εξαιρετική χάρη στις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, οι οποίες εξασφαλίζουν επίσης εξαιρετική ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Suzuki S-Cross

image

Υβριδική ανωτερότητα

Το Suzuki S-CROSS προσφέρεται με δύο κινητήρες, mild και strong Hybrid, σε εκδόσεις με κίνηση στους δύο ή στους τέσσερις τροχούς και με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων.

Ο τετρακύλινδρος κινητήρας της έκδοσης mild hybrid είναι 1.4 λίτρων Boosterjet Hybrid 48V turbo. Το μηχανικό σύνολο χρησιμοποιεί τεχνολογία αιχμής, όπως άμεσο ψεκασμό, μεταβλητό χρονισμό βαλβίδων εισαγωγής και σύστημα ανακύκλωσης καυσαερίων, με αποτέλεσμα να αποδίδει υψηλή ισχύ 129 ίππων και μεγάλη ροπή 235 Nm από τις μόλις 2.000 σ.α.λ., ενώ συνδυάζεται με ένα ακριβές και ταχύτατο στη λειτουργία χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Η μέση κατανάλωση σύμφωνα με το πρότυπο WLTP δεν ξεπερνά τα 5,3 λίτρα/100 χλμ., με αποτέλεσμα τα έξοδα χρήσης να παραμένουν εξαιρετικά χαμηλά.

Suzuki S-Cross

Στην περίπτωση της έκδοσης strong Hybrid ο κινητήρας βενζίνης είναι 1.5 λίτρων με ατμοσφαιρική τροφοδοσία, ισχύος 115 ίππων. Συνδυάζεται με μία μονάδα γεννήτριας-κινητήρα (Motor Generator Unit, MGU) και κιβώτιο αυτόματης αλλαγής των 6 σχέσεων του (Auto Gear Shift, AGS). Εδώ η μεγαλύτερη μπαταρία και ο ισχυρότερος ηλεκτρικός κινητήρας των 33 ίππων εξασφαλίζουν, πέρα από τον υποβοήθηση του θερμικού κινητήρα και αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία σε αρκετές συνθήκες, για ακόμα καλύτερη κατανάλωση παρά το αυτόματο κιβώτιο.

Suzuki S-Cross

Έτσι η έκδοση strong Hybrid επιτυγχάνει μέση κατανάλωση σε συνδυασμένο κύκλο μόλις 5,2 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 118 γρ./χλμ., για ελεύθερη κυκλοφορία στο δακτύλιο αλλά και μη καταβολή τελών κυκλοφορίας. Όπως και η έκδοση mild Hybrid, προσφέρεται με κίνηση στους εμπρός τροχούς αλλά και με το πρωτοποριακό σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP SELECT.

image

Τετρακίνηση από το μέλλον

Προϊόν τεχνογνωσίας και εξειδίκευσης της Suzuki, το σύστημα μετάδοσης σε όλους τους τροχούς ALLGRIP SELECT εξασφαλίζει τη βέλτιστη πρόσφυση σε κάθε ολισθηρό οδόστρωμα, μεγάλες δυνατότητες εκτός δρόμου αλλά και οικονομία καυσίμου, καθώς προσφέρει πάντα τη βέλτιστη κατανομή της ισχύος ανάμεσα στον εμπρός και στον πίσω άξονα.

Suzuki S-Cross

Το σύστημα δίνει τις δυνατότητες επιλογής προγραμμάτων Auto, Sport, Snow και Lock μέσω ενός περιστροφικού διακόπτη, ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο δρόμο. Το ALLGRIP SELECT αναλαμβάνει να εξασφαλίσει πάντα το ιδανικό κράτημα. Ταυτόχρονα, το Suzuki S-CROSS, είτε με το σύστημα μετάδοσης AIIGRIP SELECT είτε με κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς, έχει απόσταση από το έδαφος 175 χιλ., με αποτέλεσμα να μην θέτει φραγμούς σε κάθε απαίτηση του οδηγού του, τόσο σε ασφάλτινες όσο και σε χωμάτινες διαδρομές.

image

Κορυφαία συνδεσιμότητα

Το σύστημα πολυμέσων του νέου Suzuki S-CROSS περιλαμβάνει κάθε σύγχρονη δυνατότητα ενσωμάτωσης smartphone και αποτελεί το κέντρο χειρισμού όλων των προηγμένων λειτουργιών επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, μέσω μιας μεγάλης ψηφιακής οθόνης αφής 7 ή 9 ιντσών (ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού), η οποία προσφέρει εξαιρετική ευκρίνεια, εύχρηστο interface και άμεση απόκριση στις εντολές του χρήστη.

Suzuki S-Cross

Επιπρόσθετα, χάρη στην εφαρμογή Suzuki Connect, οι κάτοχοι του S-CROSS μπορούν να παρακολουθούν από απόσταση μέσω του κινητού τους τηλεφώνου το αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα η νέα αυτή εφαρμογή υποστηρίζει πολλές και σημανικές διαφορετικές λειτουργίες, όπως Ειδοποίηση Κατάστασης Aυτοκινήτου, Εντοπιστή Σταθμευμένου Αυτοκινήτου, Ειδοποίηση Γεωπεριορισμού και Απαγόρευσης Κυκλοφορίας, Ειδοποίηση Ασφαλείας, Ειδοποίηση Προειδοποιητικής Λυχνίας και Ειδοποίηση Περιοδικής Συντήρησης και Ανάκλησης.

Suzuki S-Cross

image

Αδιαπραγμάτευτη ασφάλεια

Με επτά αερόσακους, προηγμένη δομή αμαξώματος και μια πληρέστατη σουίτα ψηφιακών συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, το Suzuki S-CROSS δείχνει το δρόμο της κορυφαίας ασφάλειας στην κατηγορία του.

Από τη βασική του έκδοση ακόμα, το Suzuki Safety Support περιλαμβάνει προηγμένες δυνατότητες όπως Dual Sensor Brake Support, Σύστημα προειδοποίησης & αποφυγής αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα προειδοποίησης εκτροπής αυτοκινήτου, σύστημα αναγνώρισης πινακίδων κυκλοφορίας, E-call, hill hold control, adaptive cruise control, περιοριστή ταχύτητας και κάμερα οπισθοπορείας.

Suzuki S-Cross

Ανάλογα με την έκδοση, ο εξοπλισμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει κάμερα 360°, adaptive cruise control με Stop & Go, σύστημα αναγνώρισης τυφλού σημείου, σύστημα οπίσθιας διασταυρούμενης κυκλοφορίας και αισθητήρες παρκαρίσματος (εμπρός / πίσω).

image

Κορυφαία πρόταση, άμεσα διαθέσιμη

Το Suzuki S-CROSS είναι άμεσα διαθέσιμο με δύο εκδόσεις υβριδικών κινητήρων, χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο, κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς και σε τρία, πλούσια επίπεδα εξοπλισμού (GL, GL+ και GLX), εξασφαλίζοντας στο δυνητικό αγοραστή την απόλυτη ελευθερία επιλογής.

Suzuki S-Cross

Με κόστος που ξεκινά από τα 22.880 ευρώ, μοναδικά χαρακτηριστικά αλλά και παροχή εγγύησης 5 ετών, αποτελεί την ιδανική επιλογή στην κατηγορία των συμπαγών οικογενειακών SUV.