Piaggio Beverly 400: O κυρίαρχος του παιχνιδιού

Piaggio Beverly 400: O κυρίαρχος του παιχνιδιού

Το 2001 ανατέθηκε σε μια ομάδα σχεδιαστών της Piaggio στο εργοστάσιο της Ποντεντέρα της Ιταλίας το απαιτητικό έργο να σχεδιάσουν ένα εντελώς νέο scooter. Μέσα σε λίγους μήνες η σχεδιαστική ομάδα κατάθεσε την πρότασή της η οποία ενθουσίασε τόσο πολύ τους ανθρώπους της ιταλικής μάρκας, που αμέσως ξεκίνησαν την κατασκευή και την παραγωγή του μοντέλου. Αυτό το νέο scooter ονομάστηκε Beverly και έμελλε να γίνει το απόλυτο σύμβολο αστικής μετακίνησης και lifestyle μιας ολόκληρης γενιάς.



Η επιτυχία που γνώρισε το Beverly ήταν τόσο μεγάλη που έγινε εύκολα το σημείο αναφοράς όχι μόνο της συγκεκριμένης κατηγορίας, αλλά και όλων των scooter σε κάθε άκρη του κόσμου. Κρατώντας η Piaggio στα χέρια της σφικτά αυτήν την κληρονομιά και με την απίστευτη φήμη να την ακολουθεί αποφάσισε να προχωρήσει σε μια ριζική αναβάθμιση του Beverly με έναν και μόνο στόχο: Να ανανεώσει την ψήφο εμπιστοσύνης απέναντι στους εκατομμύρια φίλους, που το απολαμβάνουν καθημερινά.

Piaggio Beverly 400 hpe

Το Piaggio Beverly 400 hpe σχεδιαστικά έχει διατηρήσει την κλασική του μορφή που το κάνει πλήρως αναγνωρίσιμο ανάμεσα στα πολυπληθή πλέον scooter. Οι σχεδιαστές της Piaggio έχουν αναβαθμίσει κυρίως το πίσω μέρος με ένα καινούριο φωτιστικό σώμα και μια πιο αιχμηρή, σπορ ουρά. Το Beverly εκπέμπει πολυτέλεια με το φινίρισμα να είναι σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα ο δυναμισμός και οι σπορ πινελιές δεν περνάνε απαρατήρητες.

Piaggio Beverly 400 hpe

Ο LED προβολέας είναι τοποθετημένος ψηλά και μπροστά στο τιμόνι αυξάνοντας την ορατότητα στη νυχτερινή οδήγηση. Παράλληλα, τα φλας είναι ενσωματωμένα στην ποδιά κάτι που βελτιώνει την ασφάλεια και κάνει το scooter εύκολα ορατό ανάμεσα στα υπόλοιπα οχήματα στους δρόμους.

image

Το πιο ισχυρό της γκάμας

Το Beverly 400 hpe είναι εξοπλισμένο με έναν μονοκύλινδρο κινητήρα 399 κ.εκ. ο οποίος αποδίδει 35,4 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και 37,7 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ. Το νέο μηχανικό σύνολο συνεργάζεται με μια πολύ δυνατή μονάδα ελέγχου Magneti Marelli MIUG4 ECU, η οποία αναλαμβάνει την βελούδινη λειτουργία του κινητήρα, τις δυναμικές επιδόσεις και την οικονομία στο καύσιμο. Παράλληλα το σύστημα μετάδοσης με αυτόματο κιβώτιο CVT συμβάλει στην ποιοτική λειτουργία του κινητήρα, έχοντας ταυτόχρονα μεγάλη ανθεκτικότητα και συνέπεια.

Piaggio Beverly 400 hpe

Το ειδικά σχεδιασμένο από την Piaggio πλαίσιο προσθέτει στιβαρότητα και ευελιξία στο νέο Beverly 400 hpe. Στην εξαιρετική οδηγική συμπεριφορά συμβάλλουν οι ποιοτικές αναρτήσεις που αποτελούνται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι 35 χιλ. της Showa εμπρός και δύο αμορτισέρ πίσω με ρύθμιση προφόρτισης επίσης της Showa. Οι τροχοί είναι 16 ιντσών εμπρός και 14 ιντσών πίσω, ενώ τα φρένα είναι πολύ δυνατά και αποτελεσματικά με έναν δίσκο 300mm εμπρός και έναν δίσκο 240mm πίσω. Το σύστημα πέδησης συνεργάζεται επίσης με προηγμένο ABS.

Piaggio Beverly 400 hpe

Η συμπεριφορά του Beverly στο δρόμο ανέκαθεν ήταν το δυνατό του σημείο και στην περίπτωση του 400 hpe τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα. Το scooter είναι ακλόνητο στις μεγάλες ταχύτητες, ευέλικτο στην πόλη και πολύ σταθερό στις στροφές πετυχαίνοντας την απόλυτη ισορροπία μεταξύ σπορ συμπεριφοράς, άνεσης και ασφάλειας. Στην ασφάλεια συμβάλει επίσης το σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης που είναι εξοπλισμένο το Beverly 400 hpe.

Piaggio Beverly 400 hpe

Πολύ εντυπωσιακός είναι και ο εξοπλισμός του Beverly 400 hpe που μετατρέπει την καθημερινότητα του αναβάτη σε μια άνετη και πρακτική διαδικασία. Ο αναβάτης απολαμβάνει μια μεγάλη LCD οθόνη πληροφοριών 5,5 ιντσών η οποία επωφελείται από το σύστημα συνδεσιμότητας Piaggio MIA με smartphone Android και Apple iOS, USB θύρα φόρτισης, LED φώτα, αποθηκευτικό χώρο για δύο jet κράνη κάτω από τη σέλα, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί και μεγάλο ρεζερβουάρ 12 λίτρων.

Piaggio Beverly 400 hpe

Το ιταλικό scooter είναι εδώ πιο δυνατό από ποτέ και δεν διστάζει να «ρίξει στο καναβάτσο» όποιον προσπαθεί να σκαρφαλώσει στο θρόνο του.Το Piaggio Beverly 400 hpe είναι διαθέσιμο σε τιμή προσφοράς που ξεκινά από 6.099 ευρώ, σε απλή και σπορ έκδοση, με 6 χρωματικές επιλογές.

Piaggio Beverly 400 hpe