UM Chill 125: Στην πόλη με στυλ ρετρό και μοντέρνο

UM Chill 125: Στην πόλη με στυλ ρετρό και μοντέρνο

Την UM Motorcycles την γνωρίσαμε πριν από μερικές δεκαετίες όταν παρουσίασε στην Αμερική μια νέα γκάμα cruiser μοτοσικλετών οι οποίες αμέσως έγιναν σύμβολο καινοτομίας, αυθεντικής αισθητικής και απαράμιλλης ποιότητας κερδίζοντας το κοινό σε όποια αγορά και αν εμφανίστηκε. Πλέον η αμερικανική μάρκα βρίσκεται και στην Ελλάδα μέσω της Teoren Motors και οι αναβάτες της χώρας μας έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μοντέλα της UM.

UM Chill 125
UM Chill 125 Sport



Μπορεί η UM να έχει συνδυάσει το όνομά της με τα cruiser της, ωστόσο στην γκάμα της συναντάει κανείς και πολύ εκλεπτυσμένα μοντέλα αστικής μετακίνησης. Ένα από αυτά που σίγουρα κλέβει την παράσταση είναι το UM Chill 125. Πρόκειται για ένα scooter με πολύ εντυπωσιακό σχεδιασμό ο οποίος είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητος, καθώς συνδυάζει ρετρό και μοντέραν στοιχεία για ένα μοναδικό στυλ.

UM Chill 125
UM Chill 125 Sport



Κοιτάζοντας το UM Chill 125 αμέσως ταξιδεύεις στα σοκάκια της Ρώμης καθώς η δομή του scooter θυμίζει έντονα τα κλασικά δίκυκλα της δεκαετίας του 1960. Το στρογγυλό φωτιστικό σώμα που είναι τοποθετημένο μπροστά στο τιμόνι, η φαρδιά και καμπυλωτή ποδιά στη μάσκα, το «στρουμπουλό» πίσω μέρος και η σχεδόν επίπεδη σέλα δημιουργούν ένα πολύ όμορφο και ελκυστικό αποτέλεσμα το οποίο ισορροπεί άψογα μεταξύ του ρετρό και του σύγχρονου.

UM Chill 125
UM Chill 125 Sport



Το νέο UM Chill 125 είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού αναβάτη. Η πρώτη έκδοση είναι η Classic η οποία απευθύνεται στον πιο παραδοσιακό μοτοσικλετιστή που θέλει ένα αυθεντικό, στιλάτο scooter να εκτελέσει τις καθημερινές του μετακινήσεις. Η δεύτερη είναι η Sport η οποία έχει περισσότερα νεανικά και lifestyle στοιχεία όπως έντονα χρώματα, εντυπωσιακά αυτοκόλλητα και σύγχρονα LED φώτα.

UM Chill 125 Classic
UM Chill 125 Classic



Για να μπορέσει το Chill 125 να καλύψει με ιδανικό τρόπο τις αστικές μετακινήσεις η UM το έχει εξοπλίσει με έναν αξιόπιστο μονοκύλινδρο κινητήρα 124,6 κ.εκ. Το αερόψυκτο σύνολο αποδίδει 8,7 ίππους και χάρη στον σύγχρονο ψεκασμό και την ομαλή μετάδοση μέσω του CVT αυτόματου κιβωτίου το Chill γίνεται πολύ αποτελεσματικό και οικονομικό στην καθημερινότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το γοητευτικό scooter πετυχαίνει κατανάλωση της τάξης των 2,7 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα εξασφαλίζοντας πολύ καλή αυτονομία χάρη στο ρεζερβουάρ των 6 λίτρων.

UM Chill 125 Classic

Ιδιαίτερη προσοχή έχει δώσει η UM Motorcycles στον τομέα της οδηγικής συμπεριφοράς εξοπλίζοντας το Chill με αποδοτικές αναρτήσεις και φρένα. Το ατσάλινο πλαίσιο λοιπόν συνεργάζεται με ένα τηλεσκοπικό πιρούνι εμπρός και ένα μονό αμορτισέρ πίσω που, μαζί με τους τροχούς των 12 ιντσών, προσφέρουν εξαιρετική ευελιξία, καλή πρόσφυση και υψηλά επίπεδα άνεσης. Παράλληλα τα φρένα, με δισκόπλακα 190mm εμπρός και 200mm πίσω, εξασφαλίζουν κορυφαία πέδηση με ασφάλεια και σταθερότητα. Το σύστημα φρένων συνεργάζεται επίσης με συνδυασμένη πέδηση CBS.

UM Chill 125 Classic
UM Chill 125 Classic



Για να γίνει πιο εύκολο και πρακτικό στην καθημερινή χρήση το Chill 125 διαθέτει μαγνητική κλειδαριά με σύστημα ασφαλείας, πίνακα οργάνων με αναλογικό στροφόμετρο και ψηφιακή οθόνη με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, λειτουργία αλάρμ στα φλας, άγκιστρο για μεταφορά τσαντών στο εσωτερικό της ποδιάς και χώρο κάτω από τη σέλα. Στην έκδοση Classic οι χρωματικές επιλογές είναι δύο σε μαύρο και λευκό, ενώ στην έκδοση Sport οι χρωματικές επιλογές είναι πράσινο και πορτοκαλί.

Η τιμή του UM Chill 125 Classic έχει οριστεί στις 2.000 ευρώ, ενώ η τιμή του UM Chill 125 Sport είναι στα 2.070 ευρώ.