Triumph Tiger Sport 660: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Triumph Tiger Sport 660: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Το 2020 η Triumph γύρισε με τον πιο αποφασιστικό ίσως τρόπο σελίδα στην ιστορία της παρουσιάζοντας την Trident 660. Η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα έβαλε ξανά την βρετανική μάρκα δυναμικά στη μεσαία κατηγορία μοτοσικλετών, ανέβασε το ενδιαφέρον και τις πωλήσεις και της επέτρεψε να προσελκύσει νέους φίλους στη μάρκα.



Το επόμενο αναπόφευκτο βήμα ήταν η επέκταση της γκάμας των μοντέλων με τον κινητήρα των 660 κ.εκ. το οποίο έγινε με τον πλέον επιτυχημένο τρόπο. Κάπως έτσι γεννήθηκε λοιπόν η Triumph Tiger Sport 660, μια sport touring μοτοσικλέτα η οποία είχε την βάση της στην εξαιρετικά επιτυχημένη Trident 660 και αμέσως προκάλεσε σεισμό σε μια πολύ σημαντική κατηγορία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Triumph Tiger Sport 660

image

Ιδανική για κάθε χρήση

Η Triumph Tiger Sport 660 είναι αυτό που θα λέγαμε «ελβετικός σουγιάς» καθώς είναι ικανή να καλύψει ένα πολύ μεγάλο φάσμα των αναγκών του αναβάτη. Οι Βρετανοί, είχαν έτοιμη την βάση μιας μοτοσικλέτας με εξαιρετική απόδοση και συμπεριφορά στο δρόμο χάρη στην Trident 660 και το μόνο που έπρεπε να κάνουν είναι να προσθέσουν άνεση, εργονομία και όμορφη αισθητική προκειμένου να ολοκληρώσουν ένα ακόμα θαύμα.

Οι σχεδιαστές από το Χίνκλευ αποφάσισαν να μην ρισκάρουν με το Tiger Sport 660 και να μείνουν πιστοί στα χαρακτηριστικά της εταιρείας. Κοιτάζοντας λοιπόν το Tiger Sport 660 γίνεται άμεσα σαφές ότι η μοτοσικλέτα έχει έντονο χαρακτήρα με ξεκάθαρες σπορ καταβολές. Η μάσκα εμπρός είναι αιχμηρή με εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα και ρυθμιζόμενη (χειροκίνητα) ζελατίνα που βοηθάει πολύ στην προστασία του αναβάτη.

Triumph Tiger Sport 660

Το ρεζερβουάρ των 17 λίτρων είναι φαρδύ και δημιουργεί εξαιρετικό μοχλό στήριξης για τον αναβάτη, ενώ η σέλα είναι χαμηλή, άνετη και φαρδιά και πολλά ξεκούραστα χιλιόμετρα. Η ουρά τέλος είναι μινιμαλιστική και πολύ εκλεπτυσμένη δίνοντας παράλληλα αρκετό χώρο στον συνεπιβάτη να καθίσει αναπαυτικά.

Ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που δίνει και τον έντονο χαρακτήρα στην καινούρια Triumph Tiger Sport 660 είναι ο κινητήρας. Το τρικύλινδρο σύνολο των 660 κ.εκ. αποδίδει 81 ίππους στις 10.250 σ.α.λ. και 64 Nm ροπής στις 6.250 σ.α.λ. Συνεργάζεται με ένα πολύ σύγχρονο σύστημα ψεκασμού που έχει εξελίξει η Triumph και ένα 6τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με συμπλέκτη ολίσθησης για περισσότερη ασφάλεια. Το σύνολο διαθέτει επίσης σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης (Traction Control) και 2 επιλογές οδήγησης (Road και Rain).

Triumph Tiger Sport 660

Ο υπέροχος τρικύλινδρος κινητήρας είναι πολύ ζωηρός και πρόθυμος να ανεβάσει σβέλτα στροφές και ταχύτητα δείχνοντας τον σπορ του χαρακτήρα. Παράλληλα όμως είναι και ένα πολύ γραμμικό και ομαλό σύνολο το οποίο μετατρέπει τις καθημερινές μετακινήσεις σε μια διασκεδαστική και αποτελεσματική διαδικασία. Με λίγα λόγια ο κινητήρας παραμένει και στο Tiger ο πρωταγωνιστής στη μοτοσικλέτας αφού είναι ένας χαμαιλέοντας που μπορεί να προσαρμοστεί σε οτιδήποτε του ζητήσει ο αναβάτης.

Σαν μια Triumph που σέβεται τον εαυτό της, η Tiger Sport 660 είναι πολύ ταλαντούχα και στην οδηγική συμπεριφορά. Οι Βρετανοί έχουν επιλέξει ένα ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο το οποίο συνεργάζεται με ένα ανεστραμμένο πιρούνι 41mm της Showa εμπρός και ένα μονό ρυθμιζόμενο αμορτισέρ πίσω επίσης της Showa. Το πακέτο συμπληρώνουν τα φρένα της Nissin με δύο δίσκους 310mm εμπρός με 2πίστονες δαγκάνες και έναν δίσκο 255mm πίσω με ABS.

Triumph Tiger Sport 660

Η ποιότητα του πλαισίου, των αναρτήσεων και των φρένων είναι φανερή σε κάθε χιλιόμετρο που διανύει ο αναβάτης όταν βρεθεί στη σέλα της μοτοσικλέτας. Με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο μπορείς να κινηθείς στην πόλη καθημερινά, να απολαύσεις μια γρήγορη βόλτα σε δρόμο με στροφές και να ταξιδέψεις στον αυτοκινητόδρομο, κάτι που δείχνει το πόσο καλή δουλειά έχουν κάνει οι μηχανικοί από το Χίνκλεϊ. Η Triumph Tiger Sport 660 είναι ο ορισμός της «all-around» μοτοσικλέτας.

image

Πλούσια εξοπλισμένη και με όφελος 1.000 ευρώ

Η Triumph έχει φροντίσει επίσης να εξοπλίσει σωστά την μοτοσικλέτα τοποθετώντας όλα εκείνα τα εξαρτήματα που θα κάνουν τη ζωή του αναβάτη εύκολη. Η ψηφιακή οθόνη καλύπτει όλες τις ανάγκες ενημέρωσης του αναβάτη έχοντας παράλληλα σύστημα συνδεσιμότητας και έλεγχο από το τιμόνι.

Triumph Tiger Sport 660

Για να ενισχύσει τον εξοπλισμό της μοτοσικλέτας, η Triumph δημιούργησε δύο πακέτα εξοπλισμού Commute και Protect. Στην περίπτωση του πακέτου Commute η μοτοσικλέτα διαθέτει επιπλέον προστατευτικά πλαισίου, κεντρική βαλίτσα για 2 κράνη, βάση, σχάρα και μαξιλαράκι βαλίτσας, καπάκι βαλίτσας στο χρώμα της μοτοσυκλέτας. Στην περίπτωση του πακέτου Protect η μοτοσικλέτα διαθέτει επιπλέον χούφτες, προστατευτικά πλαισίου, συναγερμός Protect+, κιτ τοποθέτησης συναγερμού και tank pad.

Triumph Tiger Sport 660

Το σημαντικό είναι ότι και τα δύο αυτά νέα πακέτα αξίας 1.000 ευρώ, διατίθενται τώρα δωρεάν με την απόκτηση της νέας Tiger Sport 660. Τη μοτοσικλέτα της Triumph μπορείτε να τη βρείτε στο δίκτυο συνεργατών της Triumph στην τιμή των 9.990 ευρώ.