Αγορά μοτοσικλέτας 2023: Σε ανοδική πορεία

Αγορά μοτοσικλέτας 2023: Σε ανοδική πορεία

Τα τελευταία δύο χρόνια η αγορά της μοτοσικλέτας έχει βρει ξανά το δρόμο της παρουσιάζοντας σταθερή ανοδική πορεία. Η θετική κατάσταση από ότι φαίνεται δεν ανακόπηκε ούτε τους πρώτους μήνες του 2023 με τις ταξινομήσεις να παρουσιάζουν αύξηση ακόμα και από το ήδη εξαιρετικό 2022.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2023 ταξινομήθηκαν 12.250 δίκυκλα κάτι που μεταφράζεται σε αύξηση 36,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Ιδιαίτερα οι μήνες Ιανουάριος και Μάρτιος παρουσίασαν μια τρομερή αύξηση του ενδιαφέροντος του κοινού με τους ενδιαφερόμενους να προχωρούν σε άμεσες αγορές μοτοσικλετών, scooter και ATV.

Best Moto 2023

Μήνας ρεκόρ αποδείχτηκε ο Μάρτιος στον οποίο καταγράφηκαν 5.520 ταξινομήσεις σε σχέση με τις 3.724 που είχαν καταγραφεί τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Αυτό σημαίνει ότι είχαμε αύξηση της τάξης του 48,2%! Η τάση λοιπόν που υπάρχει είναι ανοδική και μάλιστα ισχυρά ανοδική. Το κοινό δείχνει πλέον να εμπιστεύεται τη μοτοσικλέτα ως μέσο μετακίνησης, εξακολουθώντας παράλληλα να αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο μέσο διασκέδασης.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής και κινητικότητας σχεδόν επιβάλει τη χρήση δικύκλου ιδιαίτερα στο αστικό περιβάλλον. Ο ατελείωτος χαμένος χρόνος στην κίνηση σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των καυσίμων έχει κάνει απαγορευτική τη χρήση αυτοκινήτου. Παράλληλα, ο όλο και καλύτερος εξοπλισμός ασφάλειας του αναβάτη και οι πολύ ποιοτικές μοτοσικλέτες κάνουν το δίκυκλο ένα ευέλικτο, γρήγορο, οικονομικό και κυρίως διασκεδαστικό μέσο μετακίνησης.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αυξητική τάση στις πωλήσεις θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες προκειμένου στο τέλος του 2023 να καταγράψουμε έναν ακόμα χρόνο ρεκόρ για ο δίκυκλο.